Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya'nın en büyük derbisi.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya arkadaşlar sizce FB-GS maçında futbol yokmu???

bizim o gerizekalı amele futbolcumuz Tuncay bile sadece dışarıya kendini sattırmak için GS derbisinde coştukça coşuyo...ömrünün en iyi futbolunu daima bu maçta sergiliyo...gs desen öyle..taraftar desen öyle....

her şeyiyle tam bi derbi..başka hiç bi derbi gibi olmaz bu maç....Real Madrid-Barcay mış adamlar karşılıklı maç yapmasa hiç alakaları olmas derbiymiş ezeli rakipmiş...

bizim takımlar ise paso yarış içinde ligde varsa yoksa FB-Gs...paso sataşmalar...birbirinden futbolcu kapmalar...ne diyim kim ne derse desin ne isterse kabul etsin ama bence en baba derbi FB-GS derbisidir....70 milyon insanı televizyona kitlemek kolay deil....[signature][hline]-Madem Türksün Göster Ürksün-
Mesaj tarihi:
Bak güzelim adamakıllı konuş şurada saçma sapan laflar atıyorsun ortaya tamam ben de birkaç kez eğlence amacıyla çoğu kişinin yaptığını yaptım sonra izledim ama seninki saçma sapan şeyler. Yazdıklarının hiçbir mantığı yok çoğu kişi okumadan bile geçiyor senin yazılarını, hadi bunu geçtim, tamam belki kapasite el vermeyince bu tür yazılarına kendin de inanabilirsin ama benim bir Galatasaray'lı olarak takdir ettiğim Tuncay'a sen ne diyorsun ya?! O adam ki 62den tavşan olduğunuz maçta aha Fenerbahçe'nin oyuncusu varmış dedirttiren, 3. kaptanınız. Futbolu kaç yaşında gördün şu an kaç yaşındasın? Sana sorsam Ucheyi Kemalettini hatırlamazsın kendi takımından çıkmış burada gereksiz laflar atıp duruyorsun kendine bir çeki düzen ver burası oyun parkı değil. (Mando)[signature][hline][b]Türkçe konuş, Türk ol. Biz seni bu şekilde daha fazla önemseriz. İngilizce birşeyler yazdığımızda o kadar komik görünüyoruz ki! Bunun farkında olup güzel dilimize sahip çıkalım. Ne olursa olsun!

[Bu mesaj -DoruK- tarafından 30 Kasım 2004 17:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
O Karsiyaka-Goztepe değil, Göztepe-Karşıyaka'dır. Düzeltelim hani hep GözGözümüzün Altayımızın sahasını kullanıyorlar.[signature][hline][b]Türkçe konuş, Türk ol. Biz seni bu şekilde daha fazla önemseriz. İngilizce birşeyler yazdığımızda o kadar komik görünüyoruz ki! Bunun farkında olup güzel dilimize sahip çıkalım. Ne olursa olsun!
Mesaj tarihi:
said:
-DoruK-, 30 Kasım 2004 17:08 tarihinde demiş ki:
Bak güzelim adamakıllı konuş şurada saçma sapan laflar atıyorsun ortaya tamam ben de birkaç kez eğlence amacıyla çoğu kişinin yaptığını yaptım sonra izledim ama seninki saçma sapan şeyler. Yazdıklarının hiçbir mantığı yok çoğu kişi okumadan bile geçiyor senin yazılarını, hadi bunu geçtim, tamam belki kapasite el vermeyince bu tür yazılarına kendin de inanabilirsin ama benim bir Galatasaray'lı olarak takdir ettiğim Tuncay'a sen ne diyorsun ya?! O adam ki 62den tavşan olduğunuz maçta aha Fenerbahçe'nin oyuncusu varmış dedirttiren, 3. kaptanınız. Futbolu kaç yaşında gördün şu an kaç yaşındasın? Sana sorsam Ucheyi Kemalettini hatırlamazsın kendi takımından çıkmış burada gereksiz laflar atıp duruyorsun kendine bir çeki düzen ver burası oyun parkı değil. (Mando)

okumadna geçmene sevindim...Tuncay benim en nefret ettiğim oyuncu...yaptığı iyi oyunlar ı bi kenara koyup yaptığı hataları bi kenara koyarsak.....oluşan farkı tahmin bile edemiyorum...benim yaşın 7 kardeş...ben 7 yaşıdayım ha ok???
okumayı yazmayı bilmeden buraya laf yetiştiriyom ok??

en büyük sensin zaten bende çoğu cevapları okumuyorum...özellikle dikkat ettiğim bi Nukem var ki oda harbi iyi laf sokuyo cevap vermekten zevk aldığım laflar :D sen sallama beni ok? sen bana cevap da verme ok? hade byes[signature][hline]-Madem Türksün Göster Ürksün-
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 30 Kasım 2004 17:53 tarihinde demiş ki:
doruk kimseye ders vermek senin haddine değil.

konuş be fizbanım :D[signature][hline]-Madem Türksün Göster Ürksün-
Mesaj tarihi:
said:
Nukem_Verite, 30 Kasım 2004 18:25 tarihinde demiş ki:
derbi aynı şehrin takımlarının maçıdır ifadesi yalan bi ifade
asıl manası öyle ama ülkenin büyük,iyi oynayan ve köklü camiası olan birbirine ezeli rakip takımların maçları her zaman derbidir.
bide unutmuşuz : Lazio-Roma !!

Lazio-Roma benimde aklımdan geçti hatta geçmişte baya iyiydi bu derbi ama zamanla sıkıcı oldu rekabet sallanmaz oldu...Lazionun gidişatı yüzünden..ama bizim ki ezeli...[signature][hline]Cinnet...
Mesaj tarihi:
ingiliz ve ispanyol derbyleri iyi..

bi de arkadaşlar üstteki mesajlardan alıntı yapmak YASAK...(bkz: Forum Kuralları) Biz kalınmı görüyoruz kona?

edit : Direk yazın adam zaten üstte...

[signature][hline]Erhan Güleryüz, 10 Kasım 2004 22:00 tarihinde Pala'ya demiş ki:
-Çıkar lan gözlükleri Özenti Dallama

Başka Bi tarihte Röpörtajda Reha Muhtar'a demiş ki :
-Palayla bi ilişkiniz varmı?
-Sadece arkadaşız...

[Bu mesaj insight tarafından 30 Kasım 2004 20:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
beckham aynı şehir maçları derby sayılmıyoOoOoOO...üste bi göz atsan!!!![signature][hline]Erhan Güleryüz, 10 Kasım 2004 22:00 tarihinde Pala'ya demiş ki:

-Sadece arkadaşız...

Mesaj tarihi:
bak arkadaşım
said:
david_beckham, 30 Kasım 2004 21:13 tarihinde demiş ki:
kıran kırana olduğundan GS-fb

demişsin..sizin oralarda başka bi istanbul varsa bilemem...artık topic kirlenmesin..

edit : sen nerenle yazıyosun?[signature][hline]Erhan Güleryüz, 10 Kasım 2004 22:00 tarihinde Pala'ya demiş ki:

-Sadece arkadaşız...

[Bu mesaj insight tarafından 30 Kasım 2004 21:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
galiba dinleme ve anlamada sorunların var..ama meraklanma bunun da çaresi var...hangi gazete dergi TV de fb gs maçına normal bi maç şeklinde bakıldığını ve yazıldığını gördün..ben şimdiye kadar görmedim duymadım....her yerde gs-fb maçına ''DERBİ'' diyolar...tamam ikisi de aynı şehrin takımı olabilir ama sanmıyorum ki herkes bu maça derbi diyip yanlış yapsın...demekki sorun sende...bence yanlışlarını kabul etmen lazım...
Mesaj tarihi:
Yaw derby kelimesi at yarışından gelir. Rekabetin yüksek olduğu koşulara derby derler. Real Madrid-Barcelona derbi oluyorda gs-ts olmuyormu veya ts-fb? Hatta real-barca maçının takma adları la classico ve la derby'dir. Ayrıca tothenham-arsenal maçı da arsenal ne kadar güçlü olursa olsun white hart lane'de yıllardır kazanamadığı ancak bu sene yenebildikleri rekabetin ve çekişmenin en üstte olduğu maçlardan biridir. Fakat listede ingiltereden manchester-arsenal maçı girer bence. Son senelerde tüm şampiyonlukları paylaşmışlar bi blackburn olmuş galiba bi kere 15-20 senedir böyle. Onun dışında river plate-boca juniors maçları bizimkilerden çok daha piskopatça ve şiddet dolu geçiyor. 11 kişi tamamladığı görülmemiştir o takımların da ikisinin maçı. Gelir düzeyleri farklı olduğu için birbirine kıldır iki takımda en büyük derbilerden biridir. Lazio-Roma derbileri de roma şehir merkezinde yaşayan solcuların takımı roma ile roma'nın etrafındaki lazio bölgesinde yaşayan sağcıların takımı lazio diye başka bir alevli geçer. Lazio-Gs maçında roma gol yemişti başka bi avrupa maçında adamlar golden daha fazla sevinmişlerdi. Aynı olay da roma maçlarında da oluyor ve bunların taraftarlarının olaylarındada bıçaklama ve cinayet oluyor. Celtic-Rangers dada çou kişinin bildiği gibi mezhep yüzünden kavga çıkar ve bu ülkede başka güçlü takım olmadığı için de kaderi etkiler bu maçlar. En büyük derbilerden biri sayılır. Inter-Milan ve Gs-Fb derbileri ise sadece renk aşkları nedeniyle önem kazanan ve avrupa'nın bile gündemine oturan derbiler bence. Ve en sevdiğim tarafı bu iki derbi dışında başka hiçbir derbide aynı aileden birileri rakip takımı tutamaz. Hele river-boca, celtic-rangers, roma-lazio'da bi baba oğul bu rakipleri tutamaz fakat bizim derbilerde istanbuldakiler veya milano'dakilerde baba oğul, kardeşler bile farklı takım tutabilirler o yüzden cidden zevkli ve büyük bir derbi.
Bir de yunanistan'daki olympiakos-aek derbileri de manyak oluyor. herkes daha üünlü die panathinaikosla arasını bozuk zanneder olympiakos'un fakat aek-olympiakos arası türk olayları nedeniyle çok bozuktur. En ateşli maçları bunlar arasında olur.
Mesaj tarihi:
Öncelikle "derby" kavramından anladıklarımızı irdeleyelim,

derby at yarışlarından gelmiştir yukarıda yazan arkadaşın dediği gibi ama unutulna ufak bir nokta vardır ki oda bu at yarışların da atlarını koşturan at sahiplerinin aynı kasabadan yada yakın kasabalardan olması bunun derby olması manasına getirdiğidir.

Bu nedenle bir maça derby demek için o maçın aynı bölgenin iki iddialı takımı arasında olması kaçınılmazdır.

Yoksa, bugün bir NY yankees vs Boston Red Sox'ta bir derby saılır ki, ortalama izleyici sayıları sadece saha da 100binlerden bahsediriz. İki takım da birbirinden oyuncu almaz, ve iki takım taraftarları da ligi kazanmak yerine birbirlerini yenmeyi tercih ederler.

Gelelim sahte derby'lere, italya ve ispanya liglerinde oynayan derbiler sahtedir, ya bu yerlerde olan derbiler de genel de iki eşit takımın karşılaşması çok naidren gözükür, ya da tamamı ile siyasal ve ideolojik derbilerdir. Gerek italya gerekse ispanya da derbilerin genel ortamını siyasal olaylar etkiler.

Gerçek derbilerse güney amerika ve ingiltere de olanlardır. İngiltere de olanlar zaten malum üzerinde fazla durmayacağım. ama güney amerikada olanlar her nekadar sahtecilik olarak nitelendirdiğim siyasal yaklaşımları içerseler de bölgesellik özelliği taşımaları onları arada bir yeder bırakmaktadır.

Kıssadan hisse derby denildiğinde sadece akla futbol geliyorsa bir sorun vardır.
  • Yeni Oluştur...