Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 şu adama 'müslüban' taytılı verilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 o kadarda değil dostum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 siz yıllardır ediyorsunuz farkında bile değilsiniz. muhammedin başına Hz. gelir ama İsa kankanızdır en basiti. ya da 'biz her peygambere inanırız saygı duyarız' cümlenizi 'İsa'nın babası belli' değil cümleniz gelir mesela. değil mi? aksini ispat edemezsiniz çünkü çoğunuzun aklında bu var. çok farklı kanallarda yaşıyorsunuz Amerika'da senin dini inancın ne diye sorduğum bir kızdan seni ne ilgilendirir ben seninkini merak etmiyorum yanıtı almıştım. gidin futbol izleyin spor yapın eğlenin inanın ama belli etmeyin hayatınız din kitap olmuş alakanız olmamakla birlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 ağzının payını almışın ama kafan değişmemiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: olayı tam açıklamasıyla bulamadım ama kısaca özet geçeyim. muhammed işte ortaya çıkıyor bana kuran indirilmeye başladı artık buna iman edeceksiniz diyor ama ilk zamanlarda kimse inanmıyor. bu sebepten kuranda ilk dört ayet çok genelgeçer bir dil ile yazılmıştır ve kimseye dokunmaz. maide suresine kadar her şey iyiyken bir anda ne oluyorsa sinirler bozuluyor. bunun sebebi de arapların arasındaki yahudiler ve hristiyanlar kendisiyle dalga geçmekteydiler ve buda muhammed'in sinirini bozmaktaydı. maide 51 Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez. eğer imkanınız varsa 51 den 120 ye kadar okuyun. bunu şimdi allah mı göndermiş? sizin aklınız yetmez, kafanız almaz o yüzden sormayın diyor, küçümsüyor. bir süre sonra araplar muhammed'e inanmaya başlıyor(kolaymı dedesi koskoca kureyş, hatice de sözü çok geçen birisi) ve gelip devamlı soru soruyorlar. muhammed bu kadar fazla soru karşısında canı sıkılıyor o sıra başka bir ayet iniyor aşağı. maide 100 Ey Muhammed!) De ki: "Pis ile temiz bir olmaz. Pisin çokluğu hoşuna gitse bile." Ey akıl sahipleri! Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz. maide 101 Ey iman edenler! Size açıklandığı takdirde, sizi üzecek olan şeylere dair soru sormayın.(25) Eğer Kur'an indirilirken bunlara dair soru sorarsanız size açıklanır. (Hâlbuki) Allah onları bağışlamıştır. Allah, çok bağışlayandır, halîmdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir.) kısacası soru sorup durmayın, ben ne dediysem o geçerlidir demeye getirmiş. şahane bir şey bu ya. bu ayet geliyor bu sefer araplar soru soramıyor ama kafalarında devamlı sorular var tabii cevaplanmayı bekleyen. bir süre sonra kavimler arasında rahatsızlık başlıyor soru soramadıklarından ötürü. bu seferde sizden öncekiler çok soru sordular ve yok oldular diye cevapladı. said: Ebû Hureyre (R.A.) anlatıyor: Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz bize bize hutbe okudu ve: “Ey insanlar! ALLAH Teâlâ size haccı farz kılmıştır. Şu halde haccı edâ ediniz!” buyurdu. Bunun üzerine bir adam: -Her yıl mı? Ya Resûlellah! diye sordu. Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz sükût etti, cevap vermedi. Hatta o zat sorusunu üç defa tekrarladı. Bunun üzerine Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimiz: “Eğer sorunuza evet deseydim her sene haccetmek farz olurdu, buna da güç yetiremezdiniz. Ben sizi bıraktığım müddetçe siz de beni bırakın. Mademki sükût ettim, niye sormada ısrar ediyorsunuz? Şunu iyi bilin ki, sizden önceki ümmetler, ancak olur-olmaz çok sual sormaları ve peygamberlerine ihtilaf etmeleri sebebiyle helak oldular. Ben size bir şey emrettiğim zaman, onu gücünüz yettiği kadar yapın, bir yasaklamada bulunduğum vakit de ondan kaçının. Bu emir ve yasakla ilgili olarak aklınıza gelen her şeyi sormaya kalkışmayın!” buyurmuştur.5 Kuran-ı Kerim, İslâmdan önceki bazı milletlerin ölçüsüz soru sormalarından, Allah ve Peygamberin açıklamadığı meseleler üzerinde ısrarla durmalarından dolayı hem kendilerini sıkıntıya düşürdüklerini, hem de aşırı gittikleri için inkâra saparak helak olduklarını haber vermektedir. çok feci bi cehalet var şu sözlerde. ilk 4 ayet genelgeçer yazıyor. maide suresinden sonra işler değişiyor diyorsun. ilk ayetle maide suresinin geldiği zamanın arasını ne kadar sanıyorsun çok merak ediyorum. hicri 6. yılda iniyo maide suresi. yani ilk ayetten aşağı yukarı 18 yıl sonra. bu arada hicret oluyor, devlet sistemi, yasalar geliyor. peygamber mekke'de zulme uğruyor, medine'ye göç ediyor bedir, uhud savaşı oluyor. ayrıca soru sormayın olayı, verilen bi emrin fazlasının olup olmadığı konusundaki şeyler. bakaradaki yahudilerin inek kesme olayı gibi. mürtedin öldürülmesi olayı hadislerde var sadece. rivayet edilen hadisler ise kurana götürülerek tartışılabilir. hadis belki de öldürülmelerini gerektiren bir iş yapıp kurtulabilmek için müslümanım diyenler içindir. kesin bir fikrim yok bu konuda ama zaten islam devleti olmadığı için günümüzde uygulama alanı da yok şimdilik. ayrıca c/p yaptığın yazının altına mantık sınırları dışında çıkarım yapman aklı başında kimsenin inanması için yeterli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Erasmus partisinde "3 aylar yaklasiyor icemem" diyen turk gordum, THREE SACRED MONTHS MAN, RECEB SABAN AND RAMAZAN! Adam bunu derken arka planda danimarkali ile swe kiz birbirini goturuyordu eheuehu Mukemmel bir milletiz yeminlen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Chibet said: Tarumar said: musluman degilsen sorun yok zaten o kadar sey yazmazdım önceden söylesen ama muslumanım deyip kuranı kabul etmiyorum deyince ister istemez insan geriliyor. ben donanımlı bir müslümanım ve tartışmaya hazırım fin... hadi başlayalım http://www.youtube.com/watch?v=oILZiLDm4UA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 KidLazer said: siz yıllardır ediyorsunuz farkında bile değilsiniz. muhammedin başına Hz. gelir ama İsa kankanızdır en basiti. ya da 'biz her peygambere inanırız saygı duyarız' cümlenizi 'İsa'nın babası belli' değil cümleniz gelir mesela. değil mi? aksini ispat edemezsiniz çünkü çoğunuzun aklında bu var. çok farklı kanallarda yaşıyorsunuz Amerika'da senin dini inancın ne diye sorduğum bir kızdan seni ne ilgilendirir ben seninkini merak etmiyorum yanıtı almıştım. gidin futbol izleyin spor yapın eğlenin inanın ama belli etmeyin hayatınız din kitap olmuş alakanız olmamakla birlikte. hayatımda hiçbir kimseden isa'nın babası belli değil diye bir söz duymadım. 8 saat çalış, 8 saat eğlen, 8 saat uyu kidlazer, ölene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Chibet said: Tarumar said: musluman degilsen sorun yok zaten o kadar sey yazmazdım önceden söylesen ama muslumanım deyip kuranı kabul etmiyorum deyince ister istemez insan geriliyor. ben donanımlı bir müslümanım ve tartışmaya hazırım fin... hadi başlayalım Ben de donanimli forumcuyum ve tartismaya hazirim. hadi baslayalim http://imgur.com/wyOMFR1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 donanımlı terbiyesizliğin lüzumu yok eşşş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Reyhanlida havalar nasildi cipet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 O terbiyesizlik degil, subliminal mesaj. Nasil terorist degil kurtulus savascisi, demokrasi gerillasi diyosak bunu da oyle gorebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Viktor said: Reyhanlida havalar nasildi cipet? haberim yok ay tengirtisi,perinçekçiler iyi biliyor oraları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Gercek allah bu diil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 donanıma gel. pentium 333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 viktor şu anda şunu dinliyorum,sebepsiz bir köy havası bürüdü etrafımı,bozma dağlarla aramı şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Buram buram sark kokmaya basladi topic, biri tulum peyniri ile tekirdag raki getirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 tarumar sende iyi cosmussun ama... bu forumda ya umar olursun ya tarumar!!! öle bişidi dimi hatırlıyamadım tam. neyse. abi din öle bişi değil. müsliman insanın bir "müslimanlın standartları enstütisi" mse 2000L belgesine ihtiyacı yok. bin türlü müslimanlık var ceşity ceşit meshepi var. mehsebi olmıyan netleşmemiş milyon ceşidi var. herkez kendi kafasına göre yasıyo zaten. Hanı inatla "ruhban sınıfı yok, afaroz yok" sloganıyla cıkan bir dine inanan birine "öle müslimanlık olmaz!!!" demek abzürd gercekten. bak mesela bone ben önceki sayfada bi yerde kuş dedim yer dedim alındınmı hiç sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 o mezhebi olmayanlar müslüman sayılmıyor ben onu belirtmek istiyorum. adama bakıyorsun namaz yok, oruç yok, zekat yok. islamın hiç bir şartını yerine getirmiyor ama konu müslümanlıktan açılınca mangalda kül bırakmıyor. bence en iyi müslümanlar talibancılar. adamlar ciddi anlamda islam ne istiyorsa yerine getiriyorlar yani ekstra kafalarına göre iş yapmıyorlar. islam puta karşı olduğu için buda heykellerini yıkıyorlar, dinden çıkanı şirk koşanı öldürüyorlar. geri kalanları ise tırnak içinde söylüyorum eğer cidden islam varsa islam disiplini içerisinde cehenneme gidecek olanlar. yani bazıları çıkıp diyor biz hadislere inanmıyoruz. bunu diyen kafadan peygamberi yok sayıyor. bir adam peygamber gibi davranmıyorsa, kuranın isteklerini yerine getirmiyorsa müslüman sayılmıyor sadece kendini öyle hissetmek istiyor. ben böyle düşünüyorum. hadis söylersin hadislere uydurma derler, ayet söylersin yok işte arapçadan çevrilirken meali yanlış çevrilmiş-yok arapça ile kuran arapçası farklı, yok oradaki anlam o değil. o yok bu yok ne var lan o zaman seninle benim aramdaki fark nedir? ikimizde inkar ediyoruz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 abi.. o mehsepler falan baska mehseplere göre müsliman sayılmaz anca. kendilerine göre müslümanlar. önemli olanda o zaten. harbiden öle yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 senin derdini anladım ben ya. namaz şu bu hikaye tüm müslümanları katil,tecavüzcü piskopat katil teröristler olarak görüyorsun ve öle olmayan adamlar çıkınca yanılmış olma ihtimaline katlanamadığın için "siz müslüman değilsiniz blablka" yapıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chibet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: o mezhebi olmayanlar müslüman sayılmıyor ben onu belirtmek istiyorum. adama bakıyorsun namaz yok, oruç yok, zekat yok. islamın hiç bir şartını yerine getirmiyor ama konu müslümanlıktan açılınca mangalda kül bırakmıyor. bence en iyi müslümanlar talibancılar. adamlar ciddi anlamda islam ne istiyorsa yerine getiriyorlar yani ekstra kafalarına göre iş yapmıyorlar. islam puta karşı olduğu için buda heykellerini yıkıyorlar, dinden çıkanı şirk koşanı öldürüyorlar. geri kalanları ise tırnak içinde söylüyorum eğer cidden islam varsa islam disiplini içerisinde cehenneme gidecek olanlar. yani bazıları çıkıp diyor biz hadislere inanmıyoruz. bunu diyen kafadan peygamberi yok sayıyor. bir adam peygamber gibi davranmıyorsa, kuranın isteklerini yerine getirmiyorsa müslüman sayılmıyor sadece kendini öyle hissetmek istiyor. ben böyle düşünüyorum. hadis söylersin hadislere uydurma derler, ayet söylersin yok işte arapçadan çevrilirken meali yanlış çevrilmiş-yok arapça ile kuran arapçası farklı, yok oradaki anlam o değil. o yok bu yok ne var lan o zaman seninle benim aramdaki fark nedir? ikimizde inkar ediyoruz işte. Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır diyen xübbeliden tek farkın xübbesiz olman, bana bir tane ayet ya da hadis göster mezheb taassubu olmayan dinden çıkar ilkesinden hareket et baklım varmı böyle birşey Ama yok istediğin kadar araştır. Taliban dediğin insanların başındakiler hanbeli&selefi karışımı alt örgüt ise karışık mezhebdeler yani bu kadar bir din rayından çıkartılmaz,millet ilgilenmiyor bilmiyor diye meydanı boş buldun sallıyorsun nurcu sülü gibi fin ahahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 xübbe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 tartışmaya gerek yok beyler allah yok din yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Tarumar said: o mezhebi olmayanlar müslüman sayılmıyor ben onu belirtmek istiyorum. adama bakıyorsun namaz yok, oruç yok, zekat yok. islamın hiç bir şartını yerine getirmiyor ama konu müslümanlıktan açılınca mangalda kül bırakmıyor. bence en iyi müslümanlar talibancılar. adamlar ciddi anlamda islam ne istiyorsa yerine getiriyorlar yani ekstra kafalarına göre iş yapmıyorlar. islam puta karşı olduğu için buda heykellerini yıkıyorlar, dinden çıkanı şirk koşanı öldürüyorlar. geri kalanları ise tırnak içinde söylüyorum eğer cidden islam varsa islam disiplini içerisinde cehenneme gidecek olanlar. yani bazıları çıkıp diyor biz hadislere inanmıyoruz. bunu diyen kafadan peygamberi yok sayıyor. bir adam peygamber gibi davranmıyorsa, kuranın isteklerini yerine getirmiyorsa müslüman sayılmıyor sadece kendini öyle hissetmek istiyor. ben böyle düşünüyorum. hadis söylersin hadislere uydurma derler, ayet söylersin yok işte arapçadan çevrilirken meali yanlış çevrilmiş-yok arapça ile kuran arapçası farklı, yok oradaki anlam o değil. o yok bu yok ne var lan o zaman seninle benim aramdaki fark nedir? ikimizde inkar ediyoruz işte. kuranı yalanlayan ama hadis rivayetlerinin doğruluğunu koşulsuz kabul eden tarumar. gördüğü her hadis rivayetini veya zannı, kurana götürmeden kabul etmiyor aklı başında müslümanlar. buharide yazıyorsa %100 doğrudur dersem zaten buhariyi rab edinmiş olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar