Underpants Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Kafayı çizmek üzere olan bir fen matematik öğrencisiyim. Okulda karşıma o bölüm seçme kağıdını koydukları gün direk "türkçe hocalarına kıl oluyom hiç çekemem" diye işaretleyip vermiştim geri. Ve sonra kimya fizik filan derken kendimi çeşitli frekanstaki dalgalarla düğümlenmiş üstüne de HCL serpilmiş gibi hissediyorum. Kafam almıyor ve eşit ağırlığa geçmeye karar veriyorum. Arkeolojiye çok merakım var. Küçükken Akdeniz kıyılarında gezmediğim ören yeri girmediğim müze kalmadı. Gayet hoş olur diye düşünmüştüm arkeolojiye kasmak. Taa ki arkeolojiye sadece sosyal diplomasıyla girilebildiğini öğrenene kadar. Şimdi sorum şu: Tarihi, araştımayı, alan çalışması yapmayı seven bu garib beşere neler önerirsiniz? Arkeoloji için matematik okumak istemesine karşın sosyale mi geçsin yoksa EA la da bu tip bilimlere ulaşılabiliyor mu? Benim yaptığım araştırmalar Antropoloji ve paleantoloji [doğabilime de ilgim var] gibi sonuçlar çıkardı. Bu gibi (arkeoloji dahil) bölümlerdeki arkadaşlar bana yol gösterir mi acaba? Bölümünüzde mutlu musunuz değil misiniz? Benim durumumda olanlara neler önerirsiniz? Hadi bakalım hehe...[signature][hline]Knowest thou aught?
golgotha Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 valla benim 2 arkadaşım gitmişti o bölüme ama ikiside buraktu kafayı çizdi resmen[signature][hline]fantastik kuntastik
YSidiousY Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 sözel bölüme geçmek en kolay çözüm fakatr sözel seçen az olduğundan büyük ihtimalle eşit ağırlıkların arasında ders yaparsın ayrıca sözele geçerken pskoloji, coğrafyadan bide felsefeden vermen gerekio o yüzden kolay... ayrıca FM dal okuyup arkeoloji üzerine mastır yapmakta bi çözüm ama biraz garip olur tabe FM bitirip arkeoji mastırı... veya biolog fln olcaksan FMde kalcan doğa bilim içinde FM de kalcan... sözele geçmek daha iiyi hem öss de kolay olur bölece bende FM yim buarada hakkaten kasış var biraz FM de ama sewmiıosan nie FM seçtinki zamanında ben mesela ezber tutamam o yüzden seçmidem FM[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit Nascantes morimur,finisque ab orgine Uzaylıda olsa,insan insandır...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 soole bisi olabilir, mimarliga girip restorasyon uzerine spesifiklesirsin, akabinde de arkeoloji master yaparsin.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 turkiye'de bu alanda cok is var ancak calisabilecegin pek biryer bilmiyorum. genellikle bu tip yerlerin seylerini yabanci sirketlere veriyorlar ne yazikki..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 75)
Gadabriel Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 walla hiçbişey tahmin edildiği gibi olmuyo.. ben de fen-matematik mezunuyım ama işletme bölümünde okuyorum.. arkeoloji diyosan Türkçe-sosyal bölümüne geçmen en mantıklısı. Tabi girememe ve kendini başka bi bölümde bulma ihtimalini de göz önünde bulundur![signature][hline]Son nefesimde elimi sen tutacaksın,son sözlerimi bir sen duyacaksın!!
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 saniyorum ki eski eser restore etmek de guzel bisi olur senin icin. yani bilemiyoru tabi ama... gerci mf ile bile arkeolojiye girme ihtimalin yuksek aslinda.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
forgiver122 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 hayat zor...[signature][hline]Tell me, what did I do wrong, To make you stay away so long
Underpants Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Restorasyon güzel bir fikir tabi. Ben Sosyal antropoloji üstünden gidilebilir diye düşünüyorum. Böyle birşey mümkün, değil mi?[signature][hline]Knowest thou aught? [Bu mesaj Underpants tarafından 29 Kasım 2004 21:14 tarihinde değiştirilmiştir]
zaidral Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 arkeoloji istiyorsan, iş haline getirceksen ya çok seveceksin ya da çok paran olacak.[signature][hline]SPS'e 1 Math'a 2 NS'e 3...
Bozkurt42 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 evet bende aslinda bir Arkeolog,Türkolog olmayi isterdim..
sheref Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 gelecek yok... ödenek yok...[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük| |Lominadze|News|Blog| |Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
xueshen Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 m.s.g.s.ü. arkeolojideyim 20 kişi ve bir binamız var horace nin dediği mantıklı resimle arkeoloji de bir bütün çizim bilen elemanlar önemli[signature][hline]orochi
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: sheref, 29 Kasım 2004 21:28 tarihinde demiş ki: gelecek yok... ödenek yok... heleki trde[signature][hline]Erhan Güleryüz, 10 Kasım 2004 22:00 tarihinde Pala'ya demiş ki: -Çıkar lan gözlükleri Özenti Dallama Başka Bi tarihte Röpörtajda Reha Muhtar'a demiş ki : -Palayla bi ilişkiniz varmı? -Sadece arkadaşız...
magecy Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: orc_lord, 29 Kasım 2004 21:01 tarihinde demiş ki: turkiye'de bu alanda cok is var ancak calisabilecegin pek biryer bilmiyorum. genellikle bu tip yerlerin seylerini yabanci sirketlere veriyorlar ne yazikki.. Türkiye ' de arkeolojik alan çok ama iş yok bir izin çıkarmak için birsürü yerden izin alıcaksın ki alabilirsen...[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Sen bence fm de kafayı çiziyorsan Ea ya gecıp bıraz rahatlayabılırsın ama ea dan uni kazanmak daha zor yanı daha dogrusu ıstedıgın yerı kazanmak zor[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim
narin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 kusura bakma ama turkiyede arkelog olup para kazanmak cok zor ; cok idealist olman lazim ..[signature][hline]à Paris jusqu'a 18 decembre
tamirci Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 türkiyede bu iş zor bence ama istiyosan her işi yaparsın az sayıda bu meselegi seçen oldugu için.[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır... Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır... Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
magecy Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Türkiye de arkeoleji okuyanların sayısı hiçte az değil..[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus
Wendigo Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ben arkeologum, şu an halen A.U.DTCF Klasik Arkeoloji de yuksek lisans yapıyorum. babam da arkeolog... benim için arkeoloji artık sadece keyif, hobi. cunku beni tatmin edecek geliri bu meslekten, bu ulkede edinmeme imkan yok. teksas universitesi burslu y.l. teklif etmişti 1999 da. o teklifi kabul etsem belki maddi acıdan tatmn olurdum ama yurtdısında yasamak istemediğim için geri çevirdim. babamdan da bildigim uzere, arkeolog olarak orta gelirle ve sıkıntılı bir ortamda calısabilirsin ancak. yeni hukumet bu konuda reform yapacağını, muzelerde sadece arkeolog personel calısacagını duyurdu ama aylar gecti bir haber yok. pek umudum da yok acıkcası. net bir ornek vermek gerekirse, 1997 yazında ben ogrenci iken ayda kazandıgım para babamdan coktu ki babam yurtdısında da tanınan, birçok dunya universitesinden halen gorusleri alınan, birçok kitapta yazar/danısman olarak yer almıs ve kazıları dikkat cekmis, japon prensi ile kazı yapmıs bir arkeologtur. numizmat olarak sayılı isimlerden bu işe yıllarını vermiş bir arkeolog, universite ogrencisi oglunun barda sarkı soyleyerek kazandıgı paradan daha az kazanıyorsa bu işin ne kadar sacma oldugunu dusunmeye gerek yok herhalde. hem bu işi yaparken kimi zaman senede 2.5 ayınızı arazide gecirmek zorunda oldugunuzu da unutmamanız lazım. bir aile sahibi iken pek kolay olnuyor haliyle... baska bolum okuyup arkeoloji masterı yapma işine gelince... orası yaş işte. en azından bizim bölüm için. DTCF nin klasik arkeoloji bölümüne genelde 4-5 master ogrencisi alınır ve arkeolog olmayanların girme sansı yok gibidir. cunku basvuranların cogu arkeologtur. hatta DTCF den olmayanların girme sansı bile azdır. cunku hocaların biz en iyi bolumuz gibi bi tavrı vardır [kısmen doğru]. arkeoloji ye yakın bolum olarak ise sadece prehistorya ve protohistorya yı ornek verebiliriz. ya da bilkentte yer alan arkeoloji ve sanat tarihi bolumunu. digerleri cok da alakalı değiller. bence iki kere dusun. benim sınıfımdan mezun olanlardan sadece 2si muzelerde calısıyor. 4-5 i de akademik kariyer yapıyorlar, ulkenin cesitli illerinde.... ama cogu benim gibi farklı meslekler yapıyorlar..... bende soylemesi...[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja
zaidral Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 arkeolog olup da adını duyuranlar, para kazananlar çok mu?[signature][hline]SPS'e 1 Math'a 2 NS'e 3...
magecy Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: Wendigo, 29 Kasım 2004 23:35 tarihinde demiş ki: ben arkeologum Arazi çalışmalarında jeofizikçilerle çalışıyomusunuz?[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus
Wendigo Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 restorasyon işine gelince... tabi bizim kazılarda röleve ve restarasyon çok önemli ama çok nadir olarak bu konuda uzmanlaşmış bir mimardan destek alınır. genelde arkeologlar kendileri eğilirler konuya. yabancı kazılarda ise en az 2 mimar bulunuyor. bahsettiğim kazılar tabi buyuk kazılar. ben sard kazısında bulundum 3 mimar vardır mesela. efes tekilerin sayısı belli değil. ama zaten çok az olan turk kazılarında eğer müze kazısı ise 1 ya da 2 arkeolog ve ameleler bulunur kazıda. eger universite kazısı ise, hocalar, ogrenciler, ameleler bulunur. zaman zaman uni. kazılarnda mimarlik ogrencileri de yer alır ama ben profesyonel bir mimarın gorev aldıgı turk kazısına rastlamadım. belki vardır tabi ama ben bilmiyorum. restorator olup, eski ev fln restorasyonu yapmak istersen o ayrı tabi ;)=[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path! follow the energizer tav$ani gizli ninja
xueshen Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ben daha ikinci sınıftayım o zaman patick dostluğu adına sizlerden gerektipinde yardım isteyebilirniyim kaynak ismleri felan ödevler için[signature][hline]orochi
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ben derim ki, gerçekten istiyorsan arkeoloji oku. maddiyatına bakma, ilerde içinde kocaman bir ukte açar yoksa. ayrıca bu işe gerçekten meraklıysan, öyle ya da böyle bir şekilde maddi açıdan da belirli bir düzeye yükseltebilrisin kendini. kimse işletmeci, iktisatçı olacağım gibi idealler kurmaz. kimse merak salmaz bu işlere, para var diye girerler. istisnalar hariç birçok mühendislik dalında da bunun genelde böyle olduğu söylenebilir. tıp, öğretmenlik gibi meslekler ideali olur insanın. ayrıca arkeolojinin, ne bileyim bir öğretmenliğe göre daha büyük bir avantajı vardır. yani bir insanın hobisi öğretmenlik olamaz ama arkeoloji olabilir. anladığım kadarıyla arkeoloji de senin hobin, ve bir hobinin mesleğin olması kadar da güzel bir şey olamaz heralde. ama tabii iyi düşün. gerçekten istiyorsan bence arkeoloji oku. sadece bir hevesse "ah kafama edeyim" diye veryansınlarda bulunursun ilerde. realist olan ilk önce parayı, idealist olan ise ilk önce huzuru bulur. huzur bir şekilde parayı da getirir ama salt paranın huzuru getirebilmesi daha güç olabilir.
Öne çıkan mesajlar