Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her Banka Ücretsiz Bir Kart Çıkartmak Zorunda

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

diaboliq said:

aynen abi bunu kesin yaparlar. millette kart aidatı yok diye yarım yarım yardırır alışverişleri o karttan.

3 sene bankacılık yaptım. şu millete de ki " kart aidatı yok " adamlar %100 faiz ödemeye razı gelirler. kart aidatına takık bir milletiz.

Kredi çekerken oluyor. Adamlar dosya ücreti yok diyor, masrafsız diyor ama diğerinden daha fazla faizi koyuyor. Banka dosya+sigorta+vs vs çıkartıyor. Adamlar dosya parası vermedik diye mutlu mesut evlerine gidiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

şu an kullandığımız kartların yıllık ücretlerini iade etmemek için hiç bir işe yaramayan bir kart çıkarırlar, bu yasa bankayı mı müşteriyi mi koruyacak tam emin değilim

gerçekten berbat bir sistem bankacılık, her işlem yaptığımda yukardaki cem yılmaz sahnesi endişesine kapılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

50 tl bonus gelecek diye 80 tl ödemeni nanlamı yok ahahasdf

mil puan birşksin diye aldığım kart vardı onda da öğrendim ki "ha" deyince kullanamıyormuşuz onu da iptal ettiriyorum

puan muan istemiyorum zaten beleş olup da içinde bi bokluk olmayan mal/hizmet nerede görülmüş

+1

10 tl puan alacağım diye alışveriş limitinide uçuruyoruz. Öyle abuk sabuk şeyler alıyoruz ki sanki bedava.

Misal kredi kartına 1000 tl ödeyeceğine 700 tl gerçek ihtiyaca öde 300 tl puan para gibi harca
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Abi harbi kredi karti donemine yetisememis olanlar var. Bi donem herkese verilmiyodu, pamukbankin falan oldugu donemlerden bahsediyorum .

Boyle 40 dereden su gelirdi, bir ay odemediginde yakana yapisilirdi falan .

Babam kredi kartı istediğinde şahit istemişlerdi ve şahidin devlet memuru olma şartı vardı. Aradan zaman geçti Sen hem maaş alıyorsun hem de bankanın kredi kartını kullanmıyorsun olmaz al şunu dediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Bakan Yazıcı, "Kart çıkaran kuruluşların tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmaları zorunlu hale getirilmiştir" dedi

Şu falanca krediyi çekebilmeniz için bankamızın gold kartından almak zorundasınız demeyecekleri ne malum
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Babam kredi kartı istediğinde şahit istemişlerdi ve şahidin devlet memuru olma şartı vardı. Aradan zaman geçti Sen hem maaş alıyorsun hem de bankanın kredi kartını kullanmıyorsun olmaz al şunu dediler.

Şeker gibi kredi kartı dağıtmak çok sakat zaten. İnsanlara da yazık. Harcıyorlar sanki para ödemiyormuş gibi, borç bir geliyor adam intihar ediyor fln.
Sosyal ağlarda paylaş

banka istediği şartta verir kredi kartını. kanun koyucular işin detayını tam bilmeden yasa yapıyorlar ve bankanın hukukçuları her türlü açığını bulur. açık bulmak için hukukçu olmaya bile gerek yok, gerçekten yok.

linkteki haberi tam okumadım, okumama da gerek yok. genelde detaylarını yazmazlar. yasaya bakmak lazım. devlet bankaya kredini kartını ücretsiz vereceksin diyorsa orada hata var. çünkü, hesap kesim tarihinde yaptığın 5000TL lik alışverişi, 40 gün sonra 5000TL olarak ödüyorsun. Sıfır faiz. Şimdi yasada, bu şekilde mi tanımlanmış bilemiyorum. Eğer bu şekilde tanımlanmışsa, devlet, bankaya hiç masrafsız, sıfır faizli kredi vereceksin dediği anlamını çıkartırım ben. Devlet bunu kendisi yapabilir mi? Millete 40 gün vadeli, faizsiz masrafsız kredi verecek. Yapamaz. Yapabilecek gücü olsa, 2 haftada bir benzine zam yapmazlardı. neyse...

Şimdi, herhangi bir banka çıkan yasaya bakıp, ben kredi kartı veriyorum, masrafı yok ama ödeme gününde, alışveriş süresinden itibaren bir faiz alırım diyebilir. Her türlü yolu bulunur.

Ortada bence bir saçmalık var. Bankalar anormal karlar yapıyorlar. Yapmasın demiyoruz, yapsın da ne bileyim ücretler daha makul olsun. Diğer saçmalık kanun koyucular tarafında. Adama beleş kredi ver diyebiliyorlar. Ben yanlış yorumluyorsam, beleş değilse, o zaman halkı yanıltıyorlar, beleş olmayacak o kart. Neyse, bu işlerden istifra etmeden önce istifa ettim, kurtuldum. Güzel ülkem, kullanıcısı ayrı arıza, bankası ayrı arıza, devleti ayrı arıza. Bir dengeyi bulamadık. İnsan işte, hep daha fazlasını istiyoruz.

Kart kullanacaksanız, şunu kullanın şu şekilde avantajlı diyorum, gelip birisi reklam diyor. Reklam tabi, belki işinize yarar diye hatırlattım, saçma sapan kartlara saçma sapan masraf ödemeyin diye yazdım. Yok, memnun olmayız biz.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam kart aidatsız ürün çıkart demiş. O kartın koşullarını banka belirler ve korur kendini tabii ki. Bence.

Bu arada;

"Türkiye'de Ocak-Nisan döneminde kredi kartlarıyla günde ortalama 996,8 milyon liralık alışveriş yapılırken, kartların işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı."

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1358599-kredi-kartiyla-alisveris-artti

Hani aidat can sıkıyorsa da, tüketici pek umursamıyor sonuçta sanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

DrStein said:

Kart kullanacaksanız, şunu kullanın şu şekilde avantajlı diyorum, gelip birisi reklam diyor. Reklam tabi, belki işinize yarar diye hatırlattım, saçma sapan kartlara saçma sapan masraf ödemeyin diye yazdım. Yok, memnun olmayız biz.

O kartı merak ettim ben.

adios hocam. donanımhaber'de adios başlığı var. ekşisözlükte de çok yararlı bir iki entry var. bir sürü arkadaşıma tavsiye ettim, kampanya takip ederek kullananlar çok memnun. bireysel harcama ile uçak bileti alınabilecek tek kart.

burada uzatmayayım. donanımhabere bir göz atın. uzundur ama kafanızda oturur bazı şeyler. sonra sorularınız için özelden her türlü yardımcı olurum.

merak edenler için not : babam yapı kredinin sahibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...