Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Bi süredir bi site yapmaktayım, site bi REST API'si sağlıyo olacak ve her şey yolunda giderse bu API mobil uygulamalar tarafından yoğun bi şekilde kullanılıyo olacak (bi harita olduğunu ve haritanın kaydırıldıkça request gittiğini düşünün). Kullanıcılar ne yapmış ne etmiş bunları takip edip istatistik tutmak amacıyla (kişisel bilgi tutmuyoz sdf) API'ye yapılan her request'i ve buna karşı alınan kararı ve sonucunu loglamak istiyorum. Yalnız dediğim gibi, yoğun kullanım beklediğim için bu loglama işleminin uygulamayı bekletmemesi gerek, yani DB'ye direkt olarak kayıt atmak istemiyorum. Kaldı ki bu kadar yoğun data içn artık NoSQL hakkın yolu oldu. Ben bunun için aklımda şöyle bi yapı kurdum ama zamanında böyle bi şeyler denemiş etmiş birileri varsa onların fikirlerini ve tecrübelerini alayım istedim sdf - Bütün bu loglar MongoDB'de saklanır - Loglama işlemini Node.JS'te yazılmış bi server halleder - CI/PHP tarafı API'ye gelen her isteğe karşılık bu Node.JS server'ına pipe ya da curl atar şu datayı kaydet diye - Aynı anlarda binlerce disk write yapıp sunucuyu da çok fazla yormamak adına Node.JS loglama serverında queue mekanizması çalışır, benim belirlediğim aralıklarda queue'yu db'ye kaydeder Çok mu abartıyorum acaba? Bi de genelde "önce yaz sonra kasarsın performansa" yaklaşımını öneriyo aslında insanlar etrafta, daha sonra mı gireyim acaba bu işe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralpb Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Isin icinde Web request varken db'ye bir row yazmak 100de kac yavaslatabilir diye dusunmuyor degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Önce yaz sonra performansa bakarsın mantığı çok saçma geliyor bana ya. İlk başta adam akıllı yazmak varken neden sonradan kasayım kendimi. Abartmışsın sanki biraz. Anladığım kadarıyla sistem logu kaydetmek için; CI -> NodeJS -> MongoDB Olarak düşünmüşsün ancak CI'den NodeJS'ye requesti gönderirken (al lan şunları kaydet) dediğinde ve NodeJS bunları bekletip bekletip Mongo'ya atarken daha yavaş olabilir. Direk NodeJS'yi çıkarıp CI -> Mongo yapsan daha mantıklı olmaz mı? Yada mantığı s.ktir et. Bunun benchmarkını yapmak gerek adam akıllı. Performans testi yapmadan kesin emin olamayabilirsin bence aklında kalır CI'den NodeJS'ye göndereceğin pipe yada curl request'i, CI'den maongoya göndereceğin requestden uzun sürmesi ihtimali oluşuyor kafamda zira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 İşte ben de en son bütün interfaceleri hazırladım, bi CI'dan Node.JS'e gitme kaldı. Şimdi bütün bottleneck orda, ki dediğin gibi belki daha da yavaşlatabilir olayı ya. Çünkü curl olsa PHP'de asenkron curl yok, pipe olsa aynı anda binlerce process açıp kapama durumunda kalıcam falan, en iyisi onun performans testini yapıp devam etmek. Proje bitmeye yüz tutunca çıkarırım onu da aradan artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Valla bence yine sonuçta CI -> Mongo yapıcaksın. Abi zaten MongoDB'nin amacıda bu değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Gelen request'i baska bir yere pipe edip unutmak mantikli gibi gelse de kontrolu kaybedecegin nokta olur bence. Performans ile kiyaslandiginda gereksiz bir secim olur gibi dusunuyorum zira tek yapacagin input'u ve kimin nasil istedigini kaydetmek olacak. Ha proje cok buyurse ne olur dersen seceneklerin sirayla; optimizasyon, kaynak arttirimi, projenin nodeJS/Go gibi daha efektif platformlarda tekrar kodlanmasi olmali bence zira ram, hat, islemci olayi eskisi gibi sorunlu ve pahali degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Evet ya şimdiden kasmak anlamsız, çünkü daha ona gelene kadar zebil optimizasyon yapılırdı, hem PHP hem CodeIgniter sonuçta. Neyse eyvallah dayılar, şu an eski işlerimden birinin kodlarını çakıyorum da çok zevkli geldi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 pramanın 2. kuralı denenmiş ve başarılı olmuş pratik denenmemiş ve başarılı olabilecek teorikten üstündür. o bakımdan sonuçta önce yazıyorsun sonra gerekirse optimize ediyorsun. havada kalmış binlerce proje gerçeğini de unutmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NotMemphis Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2013 http://net.tutsplus.com/tutorials/php/working-with-restful-services-in-codeigniter-2/ ben restfulla yaptm benzeri işler hiç sıkıntı yaşamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar