Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Brutal, Scream vokalli gruplar


Spastik_Serce

Öne çıkan mesajlar

Cradle, in flames, dark t, children ve bır kac grup daha. Yani brutal vokalde var scream vokalde. Sonucta bu tür grupları dinlemeyenlerin bir cogunun gozunde BOGUREN gruplar bunlar. Paticikte bir cok arkadaşımız dinliyor bu grupları. Çoğuda severek dinliyor gordugum kadarıyla.

Şimdi gelelim asıl konuya. Bu adamlar canavarmı? Manyakmı? Piskopatmı? Deli mi? ya nedendir anlamam. Bır cok arkadaşım benımle alay edercesine konusuyor bu muzıkler hakkında. "hua bogeea" onlar dınlenırmı, manyak bu adamlar gibisinden düşünüyorlar. Tahmın ettiğiniz üzere bu arkadaşlar İbo, vs dinliyorlar.

Genelde bir cok insan nedense brutal veya scream vokalli grupların şarkılarını duyunca cogu şu şekilde düşünüyor. " Bu nasıl müzik, bunlar dinlenmez, bu neymiş" ve hatta " acaba bunlar satanistmi" gibisinden düşünceler oluşabiliyor. Şu yazıyı yazarken birisi hala benımle alay ediyor. Diyecek laf bulamıyorum siz bir laf bulun lütfen.

Kısacası bu müziklerdeki melodiyi beğeniyorum, bağırmalar, böğürmelerde şarkının tuzu biberi oluyor! tamam mı?

Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir.

Deli333
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

muzigin olayi bu. sen kendinden bisi buluyosun veya senin ifade etmek istediin biseyin ifade edildiini gorup seviniyosun. senin yerine bagiriyo, senin yerine ciglik atiyo iste. veya senin yerine agliyo, senin yerine seviniyo. oole bisiler.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana görede ibo falan çok enteresan geliyo, rap falanda öle bende öle müzikleri olabildimce az dinliyorumi radyoda çıkarsa kapıyorum. Bırak millet istediğini düşünsün. Biz arklarla okul civarında (tam karsısıymıs arkadan bakınca :P) grafiti yaptık diye satanist demişlerde ehue :D salla gitsin tınlama :D:D[signature][hline]Kalhiae 25 Ekim 2004 23:41 de demişki:
kız evi ; naz evi..
forum yeri ; gaz yeri. :D


------------Blind Guardian--------------
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela ben Doom Metal dinliyorum, ama Old School Doom Metalden bahsediorum yani My Dying Bride, Katatonia(eski hali) , Saturnus, Lacrimas Profundere(eski hali). Melodiler çok depresif ve tüylerini ürpertecek derecede güzel vocal de öle bi yapio ki brutalı böle sanki acısını başka şekilde ifade edemez. Yani oraya clean hiç bi şekilde koyamassın çok farklı anlamlar olur koyarsın ama aynı hissi veremez. Çoğu insan bunu anlayamadıı için sevmio işte. Tamamen his olayı ya. Nefret ve Acıyı en iyi şekilde ifade eden vocal yöntemi bence brutal.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunu slipknot sadece 2 kelimeyle kimsenin anlatamıyacagı kadar guzel anlatmıs PEOPLE=SHIT
bu kelimeyi bol bol bagırmak istiyorum[signature][hline]sheref, 25 Kasım 2004 00:54 tarihinde demiş ki:
golgotha, 24 Kasım 2004 22:32 tarihinde demiş ki:
arakmı?

arak değil tarak dermişim ortamı gerermişim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düşüncem salak oldukları, başkasının müzik zevkine karıştıkları için.

Umarım sen de Britney dinleyen birine gidip Britni mi dinliyon len dümbek! falan demiyorsundur, yoksa hakedersin bunları. Öyle ya da böyle, bu yapılanlar yanlış, senin de insanların bu konularda söylediklerini umursamaman gerekiyor.

Ha bu arada ben de black ve melodic death dinlerim sadece, ben de böyle şeylerle karşılaştım zamanında ama hiç sallamadım açıkçası, sen üzerine gidersen onlar da gider.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim genel olarak tüm sanat dallarında (ki sinema tv de okuyorum bu konuda kafa patlatma nedenlerimden bir taneside konuların içeriğidir) gündelik hayatta olanı biteni insan zaten görebiliyor (görebilene... tabi her insanoğlunun aynı şeyi yapabildiğini düşünmüyorum) dolayısı ile gösteri sanatları içerisinde izleyen, dinleyen insana bir farklılık sunmak gerekli. Bu farklılığın ucuz bir klişe olmaması gerekli ve sunduğu şeye sunan kişinin inanıyor olması gerekli.

Brutale gelecek olursak insanın en zor dışa vurduğu duygu ve düşünceleri iç dünyasıdır. Bir laf var her insan kalabalık içerisinde tek başına bir dünyada yaşar diye. İşte bu dünyanın dışa vurumu paylaşmak istediğin duygu ve düşüncelerin ortak ise o zaman karşındaki insan isterse ıslık çalsın (bakınız Kill Bill Vol 1 - Twisted Nerve :)) paylaşım vardır maddi değildir manevi paylaşımdır. Müzik benim için böyle bir temele dayanıyor...

Ha neden brutal dinliyorum orası başka bir nokta bence tüm Türkiye dinlemeli çünkü anlattıkları ifade ediş biçimi her Türk gencinin gönlünde yatanlardır. İtilmişlik, karşılıksız sevgi, birşeyi tam elde etmişken kaybetmek, sürekli insanın ezilmekten dolayı duyduğu ve içine attığı öfkenin dışavurumu vs. vs...[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist!
horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...