Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 nordlydian said: %2 orta asya... işte gerçek türkler... Bu olanaksiz, sadece Mogol geni bile bundan yuksek gozukuyor arastirmalarda, hemde butun Uzak Asya-Bati Avrupa bandinda. Mogol istilalarindaki tecavuzlerden kaynakli bu da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 GEN HARİTASI KÜLTÜR ALLAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Ben neyim acaba? Guya genetikci kardesimiz var bir ise yaramiyo peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Misafirperverligin suyunu cikarmak :-) Oguzlar yok ya ona sasirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Beyaz ötesiyim rare genleri topladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Oski said: gen haritasıyla kültürün ne alakası var asıl böyle şeylere takılıp kalmak kültürün önündeki en büyük engel bence. araştırma yapılsın tabii iyidir de, maksadını aşandan fazla anlam yüklememek lazım. her yazılana muhalefet etmeden önce biraz düşün. acaba gen haritasının kültür çeşitliliği ile ne ilgisi olabilir diye? verdiğim linkteki makale çok uzun ama oldukça doyurucu. samimi isen kültür çeşitliliği ile ilgisi konusunda makaleye gir ve oku lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 pontipati919 said: 92,5 ediyo lan toplam edit: aradaki fark araştırmaya dahil edilmeyen afrika ve asya haplogrupları çünkü avrupada hiçbir ülkede görünmüyor bu haplogruplar(yani aradaki fark),sadece türkiyede görünüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 fede said: GEN HARİTASI KÜLTÜR ALLAH :) ya neden her şeye eleştiri? anadoludaki genlerin çeşitliliği ortada. üstelik türkiyenin sonuçları içinde avrupadan farklı olarak afrika genleri de var. bizimkiler değil sadece, dünya gen araştırmacıları da anadolu'nun gen haritasından çıkan sonuçlardan şaşırmamışlar çünkü binlerce yıllık uygarlıkların beşiği olan topraklar üzerinde yaşıyoruz. hal böyle iken kültür çeşitliliği ile gen haritasının anlaşılmaması ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 "Tatar Ramazan" said: nordlydian said: %2 orta asya... işte gerçek türkler... Bu olanaksiz, sadece Mogol geni bile bundan yuksek gozukuyor arastirmalarda, hemde butun Uzak Asya-Bati Avrupa bandinda. Mogol istilalarindaki tecavuzlerden kaynakli bu da. Türkiye’ye baktığımızda adete bir gen mozaiği görüyoruz, neredeyse hiçbir haplogrup baskın değil. Eğer yeşil renk dikkatinizi çektiyse karar vermekte acele etmeyin. Yeşil renk J1 ve J2 haplogruplarını simgeliyor ki bunların Orta Asya ile hiçbir ilgisi yok. Nitekim bu araştırmayı yapan kaynak Türkiye için özel bir not düşmüş, tercümesi aynen şöyle; “Türkiye, bu tabloya alınmayan Afrika ve Asya haplogruplarını da (A, ExE1b1b, C, H, L, O, R2) %8.5 oranında barındıran tek ülke…” Yani Türkiye adeta bir ırklar karışımı. Eh, bu kadar ırk olur da bunların arasında Orta Asya’dan göç eden ataların genleri de olmaz mı, elbette var: Q haplogrubu, oranı sadece %2. Ülkenin adıyla hiç te uyumlu olmayan bir oran, bilim bazen bizleri hayal kırıklığına uğratabiliyor. Bir başka Orta Asya haplogrubu ise N. Bugün özellikle Finlandiya ve Baltık ülkelerinde görülen bu genetik grubun da 20-30 bin yıllık Orta Asya geçmişi var. Türkiye’deki oranı sadece %4. Q ve N haplogruplarının ortak atası ise 36 bin yıl önceki ‘NOP’ haplogrubu. Kronolojik cetvele baktığınızda kimlerle akraba olduğunuzu göreceksiniz. Evet, gözlerinize inanın, bütün Avrupa ve Orta Asya ırkları 36 bin yıl önce aynı soydan türediler. Tipik Avrupalı ırklar R1a ve R1b’nin atası olan R haplogrubu 30 bin yıl önce Orta Asya’dan Avrupa’ya göç etti. dolayısıyla r1a1,q ve n haplogrupların toplamı orta asya kökenli genlerin oranını verecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Joker said: ben anlamadım orta asya niye çok az. Şuna benzemeyen pek kişi olmadığındandır: http://i.imgur.com/9BDSqNj.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 KuddusiMavra said: Oski said: gen haritasıyla kültürün ne alakası var asıl böyle şeylere takılıp kalmak kültürün önündeki en büyük engel bence. araştırma yapılsın tabii iyidir de, maksadını aşandan fazla anlam yüklememek lazım. her yazılana muhalefet etmeden önce biraz düşün. acaba gen haritasının kültür çeşitliliği ile ne ilgisi olabilir diye? verdiğim linkteki makale çok uzun ama oldukça doyurucu. samimi isen kültür çeşitliliği ile ilgisi konusunda makaleye gir ve oku lütfen. hayatta okumam. okunacak bir sürü şey varken gidip genler ile kültür arasında korelasyon olduğunu iddia edecek bir makaleye vakit ayırmam. etnik kökenden ve yetişilen çevreden değil de genlerden bahsediyorsa makale hakkaten, drogba'ya muz sallayan adama yakın benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 sen şu şekilde yazdın ya; işte o drogbaya muz sallayan adamın yanında tellere sarılıp etrafa bakan adamsın sen de benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 http://image.haber7.com/haber/haber7/archive/11349222684jpg_h129.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 KuddusiMavra said: sen şu şekilde yazdın ya; işte o drogbaya muz sallayan adamın yanında tellere sarılıp etrafa bakan adamsın sen de benim gözümde. http://replygif.net/i/1049.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 sfdfgfsfd gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Oski said: KuddusiMavra said: sen şu şekilde yazdın ya; işte o drogbaya muz sallayan adamın yanında tellere sarılıp etrafa bakan adamsın sen de benim gözümde. http://replygif.net/i/1049.gif :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 pontipati919 said: apo iti ile perinçek şeysi ne oldu, sende muz sallayan adamı tellere sarılarak izleyen adamın arkasındaki dili 2 karış dışarıda olan çocuk musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Warhero said: Joker said: ben anlamadım orta asya niye çok az. Şuna benzemeyen pek kişi olmadığındandır: http://i.imgur.com/9BDSqNj.jpg ben benziyorum kardeşim daha çok benziyor.. de yaş ilerleyince gözlerin çekikliği gitti biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 pontipati919 said: http://image.haber7.com/haber/haber7/archive/11349222684jpg_h129.jpg http://i.imgur.com/SyUHxub.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 ben hangisiyim la değişik değişik şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 çeto sen de heralde ingilizsin, yüzdeler sona değil başa gelcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekoilibrium Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Ya ne fark eder ne farkeder yani napıcan ne fark eder diyelim kafkassın ne fark eder allaşkına ne farkeder ya ne farkeder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 bilimsel bir tutarlılığı yok makalenin bu arada okudum biraz şunu yapabilmeleri için ciddi yüzdelerde dna swipe ve arkasından hayvanlar gibi analiz falan gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 PrudenT said: http://img03.blogcu.com/images/r/e/s/resimyorumla/af340565dc162532f17f76ca891f6a7d_1321026753.jpg ahaha gökkuşağı gibiyiz lan Abi o sarıdan lazım demek ki, o her neyse... Hatunları güzel olan yerler sarı ağırlıklı zaa xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2013 iranın sarısı bizden fazla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar