Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir doktorumuz Fransa'da bulunduğu sırada yaşadığı bir olayı paylaşmış

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

çetintaş sen burada karşı fikir yazan çoğu insanı yanlış anlıyorsun asıl. burada ben dahil birçok kişinin söylediği heryeri kürtçe eğitim veren yerlerle dolduralım falan değil.

sadece bu iş yasak olmasın. devlet destek falan da vermesin. önünde engel bırakmasın yeter. varsa ihtiyaç açsınlar. denesinler, tutarsa tutulsun okusunlar. tutmazsa kapansınlar. ama konusu olmasın bi daha.

yeter artık uğraşmayalım bu ortaçağ meseleleriyle artık. işimiz var gücümüz var.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Sparkcaster said:

neymiş eğitim birliği ilkesi

medresede ayrı, rüştiyede, mektepte ayrı eğitim yerine ilkokuldan itibaren bir bütün dahilinde laik eğitim sisteminin öğretilmesini amaçlayan ilkedir. resmi dilde eğitimin verilmesi de bu ilkenin temel şartıdır.

resmi dini sünnilik olan ülkede hangi laiklik ya
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

çetintaş sen burada karşı fikir yazan çoğu insanı yanlış anlıyorsun asıl. burada ben dahil birçok kişinin söylediği heryeri kürtçe eğitim veren yerlerle dolduralım falan değil.

sadece bu iş yasak olmasın. devlet destek falan da vermesin. önünde engel bırakmasın yeter. varsa ihtiyaç açsınlar. denesinler, tutarsa tutulsun okusunlar. tutmazsa kapansınlar. ama konusu olmasın bi daha.

yeter artık uğraşmayalım bu ortaçağ meseleleriyle artık. işimiz var gücümüz var.

bir dakika...öyle anlaşılıyorsam düzelteyim. yani eğer insanlar okullarda kürtçe eğitim verilsin diyorlarsa zaten ben de verilsin diyorum.

ama kürtçe öğrenim dili olamaz diyorum. yani kürtçe mühendislik,işletme,gazetecilik,tıp,edebiyat fakülteleri açılması manasız diyorum.eğitim ve öğretim kavramlarını ben ve arkadaşlar birbirine karıştırmayalım lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

KuddusiMavra said:

Sparkcaster said:

neymiş eğitim birliği ilkesi

medresede ayrı, rüştiyede, mektepte ayrı eğitim yerine ilkokuldan itibaren bir bütün dahilinde laik eğitim sisteminin öğretilmesini amaçlayan ilkedir. resmi dilde eğitimin verilmesi de bu ilkenin temel şartıdır.

resmi dini sünnilik olan ülkede hangi laiklik ya

normalde resmi dini sünnilik olmayan bir ülke bu ülke. sen bakma tayyip sultana ve onun uygulamalarına.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

kürtçe dil dersinden bahsetmiyorum. eğitim dili kürtçe olan okuldan bahsediyorum.

bırakın açılsın. finanse etmeye gönüllü olanlar etsinler teşebbüs. orada okumak isteyen de okusun.

iyi niyetinden kuşkum yok ama bu aynı zamanda bir halkın millete dönüştürülmesi projesinin bir parçası. dünya üzerinde bulunan her halk millet olamaz,bunun anlamı da yok zaten. kürtlerin millet olması için yapılan çabalar ortada. bunun türkiye ayağında da son dönemde çok yol alındı. benim ya da benim gibilerin karşı çıkması zaten bunu engellemeyecek ve yakın gelecekte bu sizin savunduğunuz kürtçe eğitim veren okullarda açılacaktır yurdun bizden koparılmak üzere olan bölgesinde. ben türkiyenin üniter devletinin korunacağı durum için yukarıdaki düşüncelerimi savunuyorum. kürtçe eğitim veren okuldan mezun olan adamın öğrendiklerini kürtçe yaşamını sürdürdüğü bir ortamda kullanması gerekir. bu da bir kürt ülkesinde mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...