Ametal Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Benim evimde bir wireless network var fakat bu network'ün ADSL Modem - Router - Access Point (Linksys WAG54G)'den kaynaklanan saçma sapan sorunları var. WEP Public Key ile şifrelenmiş bağlantı kullanmaktayım. 3 bilgisayar + Notebook normal şartlar altında sorunsuz çalışmakta. Fakat notebook'u alıp fikir ve yaratıcılığımın en üst seviyelere dayandığı tuvalet ve uykudan önceki zamanı değerlendirmek için yatak odama veya tuvalete taşıdığım zaman belli bir veri aktarımından sonra modemin wireless'ı sapıtıyor ve kapanıyor. (O bölgelerle modem arasındaki mesafe max 10 metre, sinyal kalitesi 5'de 4 ve 54mps bağlantı) Ve modeme restart atmadan çalışmıyor. Bu olaydan sonra aynı şekilde wireless kullanan masaüstü makinemde wireless networküme'a ulaşamıyor. Bu neden kaynaklanabilir ? Başka birinin başına geldimi. Eskiden USR 9601 (Tam hatırlayamıyorum modelini gene WAG54G gibi bir modemdi) kullanırken böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.[signature][hline]Game Developer Hypercube the game Zamanında M.A.D. Orcun olarak bilinirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 wag54g sacmalio ole arada, ac kapa gecer :P isinma sorunundan kaynaklandigini dusunuyoruz. ortada sittin cesit firmware update gezmekte, hakkindan iyi konusulan bitaneyi kuilanman tavsiye edilir ayrica.[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Şuan beta firmware kullanıyorum. Pek bir değişiklik yok. GNU firmware'ide varmış sanırım onu araştırıcam.[signature][hline]Game Developer Hypercube the game Zamanında M.A.D. Orcun olarak bilinirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 ben bugün aldım. kurmadan önce yine yeni aldığım linksys wireless g pcmcia kartını laptopa taktım tanıttım. baktım etrafta hiç wireless bağlantı bulamadı, sevindim. :) sonra modemi taktım, çalıştırmadan desktopu da kabloyla bağladım ve açtım hepsini. desktop direk hiç modem değişmemişim gibi girdi nete. notebook da bağlantıyı gördü (10 metre vardı arada). ilk önce desktopta girip admin ayarlarını yaptım. eskisi gibi isp'ye bağlanmam gerekmediği için kafam karıştı. bir ara IE bağlantı yok falan dedi, bağlantı olmasına rağmen. sonra çevrim dışı çalış falan dedim düzeldi. desktopta sorun kalmadı gayet iyi şu anda (ethernetle). sonra laptopa bakayım dedim düzgün çalışıyor mu diye. girdim nete, bağlantıya "çok iyi" diyordu. 3 dakka sonra kesildi bağlantı. nolduğunu anlamadım, modemin olduğu odaya getirdim laptopu. görmedi bağlantıyı. 10-15 dakka uğraştıktan sonra modemi açıp kapamak zorunnda kaldım. sonra gördü. 5 metre uzaklaşınca yine gitti ve bir daha gelmedi.. taa ki yine modemi açıp kapayana kadar. bu böyle sürdü 2-3 saat boyunca. dünyanın parasını verip 3 metre öteye gidemeyen kablosuz bağlantı mı aldım derken nette firmware'ler hakkında bir şey gördüm. herkes kafasını göre bir firmware tavsiye ediyordu. ama sonra işime yarayan bir mesaj gördüm. bağlantı tipini admin ayarlarından da, wireless g adaptör ayarlarından da "B" yapın diyordu. yani "mixed ya da G" olmayacak. yaptım, hakkaten de oldu. ama b bağlantı max 22mbit ile çalışıyor. 2 saattir sorunsuz çalışıyor şu anda. hem network, hem internet. yazıcıyı da ortak kullanabiliyoruz. ama uzaklık yine sorun. 10 metre uzaklıkta %60 sinyal falan alırken, 15-20 metre uzaklaşınca %30 lara iniyor. böyle olması normal mi? 100 metrelerden bahsedienleri duymuştum? şimdi ben bu G router'ı ve G adaptörü boşuna mı aldım? firmware ile ya da başka bir şekilde adam gibi G modda çalıştırmanın yolu yok mu? bir de firmware nasıl yükleniyor, bin dosyası şeklinde indirdim ama kurmayı beceremedim (XP).[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 modemin web console unda, administration > firmware update[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 sahsen ben 3-4 aydir kullaniyorum . vede hic boyle bir problemle karsilasmadim..[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 son firmware'i mi yapayım?[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 ben 1.02.1 kullaniyorum su anda ama yukardaki sorunla karsilasiorm arada .. onun disinda sorum yok gerci[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 ben 1.01.1 kullanıyorum . hiçbi problem yok. bende bişey sorucam . hem bu WAG54G yi kullanıp hemde pcsinde sp2 kurulu olan varmı ?[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 benim kullandigim bilgisayarlardan birinde sp2 yuklu .. problem olmadi, hatta kablosuz ag yonetimini baya basarili buldum sp2 yle gelen .. wormhole disinda dosya transferi yapamamis olmam da apayri bi boyut tabi :P[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 ben de sp2 kullanıyorum[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 olay aynimi bilemiycem ama ben 5 aydir falan linksys olamsada baska wireless router kullaniyorum. Simdi olayin ozunu anlatayim bu kesintiler bazen etrafinda wirless kullanan birileri varsa(basta gozukmeyebilirler) ayni channel i kullanmandan kaynaklabiliyor. Bunun cozumu channeli degistir ve dene bakalim olucakmi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 sonra etrafinda baglanti olmadigindan eminsen su wep olayini kaldir ciddi manada fark yaratiyor dene gor baglanti problemlerinin azaldigini goreceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 firmware upgrade yaptım daha beter oldu. wireless bağlantı iyileştimi deneyemedim, ama internete girmiyor! dsl yeşil yanıyor ama internet kırmızı yanıyor. manuel olarak windowstan girebiliyorum ama modem bağlanamıyor (web konsolunda ayarlar doğru olarak girili, eskiden giriyordu zaten). imdaak[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Dralnu, 28 Kasım 2004 00:51 tarihinde demiş ki: benim kullandigim bilgisayarlardan birinde sp2 yuklu .. problem olmadi, hatta kablosuz ag yonetimini baya basarili buldum sp2 yle gelen .. wormhole disinda dosya transferi yapamamis olmam da apayri bi boyut tabi :P hım bende sp1 war. wireless card la baglanıyorum. fakat biri bana dediki sp2 yukleyince ordaki wireless bilmemnesiyle IRQ çakısmasımı ne oluyomus Ayrıntılı bilgi için lütfen bakınız. Yardıma açığım :D[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 olmuyor öyle bir şey. en azından ben de olmadı. taa ki yeni firmware'i yükleyip her şeyi sapıttırana kadar. ama onun da sp2 ile ilgisi yok tabii ki.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 riske girmeye değermi dersin? arada firmware de bende 1.01.1[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 oh çözdüm sorunumu. çok saçma akla gelmeyecek bir şeymiş. firmware 1.02.1 şu anda. internet'in kırmızı yanmasının ve internete girmemesinin sebebi sadece PPEoE settings kısmında Service Name'e ISP'min ismini yazmammış. oranın boş kalması gerekiyormuş. sildim save yaptım, 1 saniye sonra girdi hemen nete. e lol. şu an SP2 ve 1.02.1 ile gayet rahat giriyorum. default firmware ile de giriyordum.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 aha bak sp2 yuklicem simdi . eer bi yamuk yaparsa laptop bana , seninkine el koyarım :D[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 ok değişiriz laptopları, gıcığım zaten :p[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 neden sorun cikartsin ki ? :)[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | GamelandTR | Math Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Cermy, 28 Kasım 2004 14:53 tarihinde demiş ki: Ayrıntılı bilgi için lütfen bakınız. Yardıma açığım :D [signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Ben nolur nolmaz bi system restore point olusturdum. Su an %42 de.. Arada bişey daha farkettim netlimiter bu dl yi göstermiyor.[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ametal Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 ????? Bu aygıtın siszin windowsunuzla yakından uzaktanm hiç bir alakası yoktur. SP2 de olsa 95'de olsa sizin networkünüzü çatışmasını sağlacak tek şey ethernet kartıdır. Ben bütün firmwareleri denedim fakat aynı problem olduğu gibi devam etmekte. b moduna almak kesinlikle bir çözüm değil ben bu aleti 11mb olduğu için değil 54mb olduğu için aldım. 100 metre menzili var diyor. Ve düzügün çalışmıyor. Etrafımda hiç bir wireless network yok. Kanallar problem olamaz. Sorun şudur WAG54G'de doğru dürüst çalışmayan bir modem. Neden ben 10 metrede kısıtlı kalayım ? Sonuçta bu ürünler sorunlu iade edilmesi gerekiyor. Yarın götürüp değiştiricem USR Alıcam.[signature][hline]Game Developer Hypercube the game Zamanında M.A.D. Orcun olarak bilinirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 evet sp2 yi kurdum ve hic problem olmadi vatana millete hayırl ugurlu olsun cnm laptopum benim :) 2. bendede su an modemle aletle bi 5bucuk metre war %88 cekiyo. ama sımdı baktım kutulara hicbi yerde 100m yazmıyoki. bende isterdim tabi 100m olmasini ama artik degiştiremems[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok öhhüenm![/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar