Pyro Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Absolut, 28 Kasım 2004 12:13 tarihinde demiş ki: Ve Allah korusun ama onların değerini kaybettikten sonra anlamanın bir kazancı yok. ztn anladıktan sonra da cok gec oluyor.[signature][hline]SlayerTr
MartinLGore Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Olayın adı da oedipus kompleksidir.. edit: tabii bu hastalık hali.. edit : galiba.. edit : sıçtım [Bu mesaj nedanko tarafından 28 Kasım 2004 12:25 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj nedanko tarafından 28 Kasım 2004 12:27 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj nedanko tarafından 28 Kasım 2004 12:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Ailelerin çocuklara ayak uydurması zordur o yüzden belirli bir yaştan sonra çocuğu çok büyük ölçüde serbest bırakmalılar. En fazla hayatını çok fazla etkileyecek yanlış davranışlarda karışabilirler ki buda zaten dediğiniz gibi ''madem bizi yarattı ozaman sorumluluğunuda üstüne almalı'' anlayışına çok iyi uyuyor. Ama kendi yaşam tarzları ve anlayışları yüzünden ota b.ka karışırlarsa ozaman işler zıvanadan çıkabilir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Deviss Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Hereos dan geldim yine yağdırmışlar.Dur cevapliyim hafifcene.. Şimdi deli haci arkadaşım.Eskiden insan hakları denen bir zamazingo yoktu,ama bugün insan hakları var.Şimdi sen doğrup çocuğun ağzına sıçıyorsan,ejdadını mikiyorsan,o çocuğunda senin ağzına sıçma veya ejdadını mikme yetkisi var. Demişsin ki onların seni anlama zorunlulukları yok.Eğer yoksa yaptıklarımı eleştirmemeleri gerekiyor.Eğer beni anlama zorunlulukları yoksa benim hayatımı yönlendirmemeliler.Yane ha ben bunlar sayensinde oldum,bunlar sayesinde büyüdüm vs.. hikaye.Yane hep söylüyorum yine söyliyim.. Bugün onlar bize bakıyorsa,onlar yaşlanıncada biz onlara bakacağız.Tek fark,onlar o yaşta bizim hayatımızı sikmiş olacaklar,herbiboku kısıtlamış olacaklar,ama biz onlara hiçbirşey yapamıyor olacağız. Azcık mantıklı cevapler verin bea...[signature][hline]ICQ E-mail MSN
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mantıklı cevap? Bumu yani sana acı çektirene sende acı çektir, bu mudur mantıklı cevap? Bana daha çok basit gibi geldi. Sana küfredene sende küfret ne uğraşıyorsun adama birşey anlatmaya küfret sende rahatla. Ne güzel basit basit yaşamak, herşeyde en çabuk ve en kolay yolu seçmek. Ama kimse bakmıyor ki o yolun sonuna. Böyle artık birbirinizin ağzına ....araktan hayatınızı çembersel bir döngü olarak tamamlarsınız basitçe.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Deviss Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Yazdığım ağzıma sıçanın ağzına sıçarım olayı değil.Olayın genellemesi o.Verdiğim örnekle kıyasliyorsan.Ailen senin ağzına sıçıyor ama sen onlara hiçbirşey yapamıyorsun.bunun pek dediğinle kıyaslanamıyor... Ayırca : Herzaman basit olan en iyisidir... (dediğinle ne kadar alakalı oldu bilemiyorum ama basit lafını gereksiz kullanmanı eleştirdim)[signature][hline]ICQ E-mail MSN
MartinLGore Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 ardetçim sen olayın özünü kavrayamamışsın. Olay karşılık verilip verilmemesi değil ki.. Ohoo konu uçtu..[signature][hline]
Deviss Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 ya ben ne cevap yazıyorum ki ya...Nasıl olsa benim durumuma hiç düşmedikleri için anlayamayacaklar.Gereksiz post atıcaklar.Nese takılın abiler/ablalar/kardeşler ...Benden cevap yok artık.Neyi savunuyorsam zaten ahah ...[signature][hline]ICQ E-mail MSN
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Yahu siz beni anlamıyorsunuz bu olaylara bir çözümg etirmek yerine tek yapmaya çalıştığınız şey kendinizi haklı göstermeye çalışmak, yok efendim dünyaya getirmeseymiş, yok efendim onlara bizim ..mıza sıçarsa bizde onların ....bilmeliymişiz, yok efendim, (her nekadar çok saçmada olsa) yok efendim bizi kendi egoları ve zevkleri yüzünden dünyaya getirmişler. E peki kabul ettik diyelim bunları ne oldu? En fazla sizin egonuz tatmin oldu haklı çıktınız diye, ne değişti peki, yine aynı tas aynı hamam. Anca bık bık. Biraz uğraşsanız konuşmak yerine gerçekten olaylar daha tutarlı, daha mantıklı ve daha olgun hallere girebiliyor. Siz hala anlamıyorsunuz burda kimin kimin durumunda olduğu beni alakadar eden şey değil, genel olarak buraya gelip insanlarla saçma tartışmalara girerek ne kazanmayı bekliyorda birde sinirleniyorsunuz üstüne? Ha asıl konuya gelirsek dedikleriniz bence yanlış. Ama madem kaldıramıyorsunuz eleştiriyi madem her fırsatta olayı ''ben gördüm sen görmedin teeey'' durumuna getiriyorsanız yada birşeyleri açıklama gereği duymuyorsanız zaten siz tartışılacak halde değilsinizidir, tek istediğiniz kabul edilmektir/[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 28 Kasım 2004 13:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Deviss Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 valla konuyu anlayıp,konuyla ilgili cevap versen,senle 10 yıl boyuncada tartışırım,sorun değil de .kendini kaptırıp uzay gemisi mitolojisine uçuyorsun.Alakasız şeyler söylüosun.Bu durumda ne diyim yane ? Aile ile ilgili her topic de illa tartışmamı olsun ? bumudur yane ?.Ayrıca dediğimin sonuna kadar arkasındayım.Senin baban gelip senin dertlerinle ilgilenir "birşeye ihtiyacın varmı oğlum" der.İyi baba olur.Ama benim ailem böyle birşey yapmıyor.Kişileri tanımadan yorum yapıyorsun. AnLaYaMazSın ! ...[signature][hline]ICQ E-mail MSN
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Hayır efendim buraya gelipte saçma saçma kavga etmenin hiç bir çözüm getirmeyeceğidir o yazının özeti. Ama siz hala kavga ediyorsunuz birde insanları sizin anlamamakla suçluyorsunuz. Yani içine girdiğiniz tek savunma kabuğu ''anlaşılmaz ki'' bu ergenlik ve ergenlikten kurtulamayan insanların en büyük özelliğidir. İnsanlara birşeyi anlatmaya çalışmak yerine ''siz beni anlayamazsınız, anlamıyorsunuz'' diye kestirip atmaktır. Bu durumda bu forumlarda en fazla sorunlarınız üzerine kavga edebilirsiniz, bir çözüm üretemezsiniz. E o durumda hem burda durup kavga edip hemde üstüne birde insanlara sinirlenme hakkınız yok.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Deviss Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 aahah olayı "ergenlikten kurtulamama" ya getirdin.Yazdıklarını bi oku baştan öyle cevap at.Aahah yorum yok.Peki haklısın kralsın heyoooo şak şak şak...[signature][hline]ICQ E-mail MSN
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Ardeth, 28 Kasım 2004 13:07 tarihinde demiş ki: ..mıza sıçarsa bizde onların .... ilginc bir sansur yaklasimi :D[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 naapmışım ben yahu o_O[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
elexaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Saeros, 28 Kasım 2004 11:32 tarihinde demiş ki: evet, deviss de haklı. sonuçta deviss'in babasına yumruk atacak kadar (deviss'di sanırım yumruk atan, di mi?) psikolojisinin bozulmasına neden olan kişilerde kendi ebeveynleri. mesela ben, kendi babama yumruk atma düşüncesini aklıma bile getirememem, nitekim yetiştirilme tarzım o yönde değil. ne babam bana bir fiske vurmuştur, ne de ben babama onu yaptıracak bir harekette bulunmuşumdur. herşey etki-tepkiden doğuyor sonuçta. düzenin zorlamayla olduğu ortamlarda isyan çıkar. babasına yumruk atmasının tek sebebi babanın otoritesizliinden kaynaklanıyo ordada yumruk atan ewladın otokontrolu dewreye girmesi lazım sacma sapan konussada baba wursa bile ewlat babasına wuruosa ortada fiziksel diil psikolojik catısma wardır bence[signature][hline]Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılsa yalnızlık olmaz
elexaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: nedanko, 28 Kasım 2004 11:34 tarihinde demiş ki: Cidden değişik bakıyorum. Şöyle --> .|. ayyyy yeter... Ya bana göre aile kavramı boş bir kavram bizim düşündüğümüz manada.. En başına gelelim olayların. *!BABAM O PORTAKALI NİYE YEDİ !!* Şimdi 2 kişi birbirini seviyo evleniyor. Hadi çocuk sahibi olalım diyolar. Yanlız, çocuğun cinsiyeti, sağlamlığı hiçbirşey belli değil.. Yani tamamen kendi bencillikleri ile bir varlık dünyaya getiriyorlar. Eğer çocuk özürlü doğduğunda anneyi babayı hapse atmıyorsak, anne baba benim sahibim değildir. Ve bu bencilliklerinin sonucunda bana da bakmakla yükümlüler. Ha onlara iyi davranmalıyım, derslerime çalışmalıyım popomu ıslatmamalıyım. Ama bu zorunluluk değil. Sadece işin etik yönü (ki bana göre çocuk olayında etik diye bişiden sözetmek saçma) Çocuk annesinin babasının azına s.çar. Ama anne baba laf etmemeli, edemez. Sen getirdin çünkü o çocuğu dünyaya. Belki bu dünyaya gelmeden önce süpper bir yerde paso nataşalarla yatıp kalkıyodum. Dünyaya gelince reset atıldı beyne ve hatırlamıyorum. Kim bunun hesabını ödeyecek ? Tamamen kendi zevkleri için , kendi egoları için dünyaya geldim ben. Belki babam ben doğduktan 5 sene sonra iflas edecek. Ben ezietler içinde yaşıyacam. Kim bunun hesabını ödeyecek. Onun için en sağlamı : *!Use Condoms* ps:penth ;) oo sen dejenere olmusun kardeşim sana toplumda etik olmasa nası millet olma bilincine kawusabilir[signature][hline]Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılsa yalnızlık olmaz
Diomedes Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Deviss, 28 Kasım 2004 11:24 tarihinde demiş ki: Anne-baba bu döverde,severde diyen zihniyete kafam girsin... Ne diyeyim +1[signature][hline]Diomedes Mail MSN ICQ Sanal Mesleğinizi öğrenmek istiyorsanız TIKLAYIN Rot Clan
elexaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Saendul, 28 Kasım 2004 11:56 tarihinde demiş ki: Huun'un dediği gibi herşey o kadar da basit değil. Oğluna / kızına hep ders çalış diyen ya da dışarı çıkınca çıkışan ailelen bana sorarsanız kötülük yapıyolar evlatlarına. Birini devamlı ders çalışmaya şartlayıp dışarı çıkarttırmazsanız ve o kişi de itiraz edemezse onu kendi ufak evrenine hapsettiniz demektir ve o kişi dışarıdaki dünyayı görmeye zorlanır. İtiraz ederse de büyük çaplı kavgalar çıkar çünkü iki tarafa da kendi açısından haklıdır. Ha burda anne babaların istedikleri evlatlarının iyiliğidir tabii çocuğumun başına bişey gelmesin düşüncesidir, ama buna karşı çocuğunun özgürlüklerini ve vizyonunu kısıtlar. Özgürlüklerle iyilik arasındaki dengeyi çok iyi sağlayan bir sürü aile var ama sağlayamayan da bir sürü var. Burada özellikle özgürlükleri kısıtlayan ailelere söylenmesi gereken çok iyi bi laf var: "Korkmanız gereken tek şey korkunun kendisidir" sizlere surekli ders calıs demelerinin sebebi onlara kendi kendinize yeterli calısacak kapasitede olduunuzu ispatlıyamamıs olmanız cou insan yaşar bunu zaten o olgunlua erdiinizde kendi ayaklarınızın ustunde durduunuzu farkedersiniz dısarı cıkarken yada arkadaslarınıza giderken karısmalarının tek sebebide koruma icgudusu bence biricik cocuunun sacma sapan arkadas cewrelerine girmesini istemez anne baba neyin doru neyin yanlıs olduunu onlar gostermek ister buda sizi yetiştiren insanlar icin bence gayet doal bi arzu[signature][hline]Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılsa yalnızlık olmaz
elexaa Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 said: Absolut, 28 Kasım 2004 12:13 tarihinde demiş ki: Ailenizi sevin çünkü her ne olursa olsun ileride birtek onlar kalacak. Ve Allah korusun ama onların değerini kaybettikten sonra anlamanın bir kazancı yok. Aile herşeyden önce gelmelidir. ewt o bi gercek en iyi arkadasın karın biricik sewgilin kankan diil annen we baban[signature][hline]Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılsa yalnızlık olmaz
Diomedes Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 anne baba bu dünyada en çok sevilmesi gereken kişilerdir.Anne ve babalarımız bizi büyütene kadar ne eziyetler çekmişlerdir.Oysaki çoğumuz evlendikten sonra baska bi eve tasındıktan sonra anne babamızı unuturuz.İş güç deriz yalan atarız ziyarete gitmeyiz gene unuturuz.Oysaki hepimiz bölye olcaz diye de değil.Bazı anne babalar vardır çok kötüdür.Yani resmen seni evladı gibi görmüyordur. Anne baba istediği zaman sever istediği zaman döver[böyle düşünenlere kafam girsin] haksızmıyım yani?[signature][hline]Diomedes Mail MSN ICQ Sanal Mesleğinizi öğrenmek istiyorsanız TIKLAYIN Rot Clan
Öne çıkan mesajlar