Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Ya Neil güzel diyo da dogmatizm Hristiyanlar'da da vardı, Müslümanlar'daki sıkıntı science point üreten kesimin olmaması. Batıda kilisenin gücünü kırmaya çalışan monarch ve burjuvalar var, Müslümanlar'da böyle birşey yok. Müslümanlar'da kilise diye birşey de yok zaten, insanların nefret edebilecekleri elle tutulur bir odak olsaymış daha kolay olurmuş belki.
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Vardı, hala da var da kırdı halk sonuç olarak. Bizde dinin en büyük savunucusu bir kurum değil, yine halk. Dedigin gibi bir baskı focusu olmuyor, o yüzden kırılması da evrimleşmesi de daha zor. Çünkü bu insanlar bir de ülkenin başına geçiyor, şekil 1A, korkunc bir vicious circle'a giriyor mevzu. Çıkamıyorsun. Hani şurada ne kadar kırmış adam varsa, internettir, kültür edebiyattır, oyundur, eline dışarıdan ne data varsa emdigi için bu çemberin dışında zaten.
Roqq Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Gazali gibi din adamlarının görüşleri önemsenip, yaygınlaşmış. Sıkıntılardan biri bu noktada. "Pozitif bilimler öğrenmeye gerek yok" gibisinden lafları var.
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Jim_E_Rustler said: Bizde dinin en büyük savunucusu bir kurum değil, yine halk. quran'ı bir kere bile okumamış çocukluktan defşirme bebeler islam alimi gibi konuşma girişimlerinde bulunup islamı savunmaya çalışıyorlar. oturtsan 16 saatlik dinin gelişimini ve yaptıklarını göstersen tam gerçek haliyle yine de savunurlar.. Çünkü çocukluktan beyinleri yıkanmış. Erken ekilmiş tohumlar uzun zamanda kocaman agaçlara dönüşür. Bir ot parçası gibi söküp atmak kolay değil adam o agaça tüm değerlerini kurmuş. tüm değerlerini yeniden kurması kolay değil.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 tak diye kesiliyo abi agac, 2013 sene.
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 bükemediğin ağacı yakıcaksın bilaer. yada sağına soluna işeriz. içten çürütürüz
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Noyzura said: quran'ı bir kere bile okumamış çocukluktan defşirme bebeler islam alimi gibi konuşma girişimlerinde bulunup islamı savunmaya çalışıyorlar. oturtsan 16 saatlik dinin gelişimini ve yaptıklarını göstersen tam gerçek haliyle yine de savunurlar.. Çünkü çocukluktan beyinleri yıkanmış. Erken ekilmiş tohumlar uzun zamanda kocaman agaçlara dönüşür. Bir ot parçası gibi söküp atmak kolay değil adam o agaça tüm değerlerini kurmuş. tüm değerlerini yeniden kurması kolay değil. ex ışık süvarisi noyzura, geçen benden kuranı baştan sona okuyup okumadığımla ilgili cevap almıştın. sen okudun mu ben de sorayim? eski fethullahçıyım falan demişsin onlar kitabı sadece ihtiyaç duyduklarında anlamadıkları dilden okur bildiğim kadarıyla. daha çok said nursi müşriğinin saçma sapan, dili bozuk risalelerini okurlar ondan merak ettim daha çok. bir de din gelişmesi denen bir şey yok. elçi geldi, ölene kadar anlattı ve uyguladı. onun ertesinde kendine müslüman olduğunu iddia edenlerce yapılan bir yanlışı üstlenme gibi bir durumu yok islamın.
tertip34 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Sakal bırakınca hacı diyorlar kesince günahkar, nasıl bir din bu arkadaş
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 clownbaby said: Noyzura said: quran'ı bir kere bile okumamış çocukluktan defşirme bebeler islam alimi gibi konuşma girişimlerinde bulunup islamı savunmaya çalışıyorlar. oturtsan 16 saatlik dinin gelişimini ve yaptıklarını göstersen tam gerçek haliyle yine de savunurlar.. Çünkü çocukluktan beyinleri yıkanmış. Erken ekilmiş tohumlar uzun zamanda kocaman agaçlara dönüşür. Bir ot parçası gibi söküp atmak kolay değil adam o agaça tüm değerlerini kurmuş. tüm değerlerini yeniden kurması kolay değil. ex ışık süvarisi noyzura, geçen benden kuranı baştan sona okuyup okumadığımla ilgili cevap almıştın. sen okudun mu ben de sorayim? eski fethullahçıyım falan demişsin onlar kitabı sadece ihtiyaç duyduklarında anlamadıkları dilden okur bildiğim kadarıyla. daha çok said nursi müşriğinin saçma sapan, dili bozuk risalelerini okurlar ondan merak ettim daha çok. bir de din gelişmesi denen bir şey yok. elçi geldi, ölene kadar anlattı ve uyguladı. onun ertesinde kendine müslüman olduğunu iddia edenlerce yapılan bir yanlışı üstlenme gibi bir durumu yok islamın. 4 farklı tercümesini de okudum ve okumaya devam ediyorum çünkü ortadoğunun en büyük yarasıdır ve bende nasıl iyileştireceğim için yol aramaktayım. Hata aramıyorum çözüm arıyorum. Sen burada huzuru islamda buldum derken neler neler oluyor hepsine gözlerini yumuyorsun. Bu dünyadan "herşeyin yaratıcısının elçisiyim" demek senin farkından olduğundan çok daha büyük bir güç oyunu. Öyle bir güç oyunudur ki dünyanın tüm dengelerini ciddi şekilde etkiliyor. Bu güce sahip çıkanlar güçlerini aldıkları yer ise inanarak güçlerini görmezden gelen milyarlarcasıdır.
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Yoksa bu din meselesinde siyasi gücün dışında ezoterik bişeyler mi var? Mesela insanların kendi potansiyellerini keşfetmelerini engelleyerek onlardan boşalan enerji alanına konan gizli odaklar mı var? Bu odaklar bütün o enerjiyle evrende istedikleri gibi at mı koşturuyorlar?...
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 axedice said: Yoksa bu din meselesinde siyasi gücün dışında ezoterik bişeyler mi var? Mesela insanların kendi potansiyellerini keşfetmelerini engelleyerek onlardan boşalan enerji alanına konan gizli odaklar mı var? Bu odaklar bütün o enerjiyle evrende istedikleri gibi at mı koşturuyorlar?... aynen öyle. bu popüler arap tanrısının inançtan şarj olan bir iblis olma ihtimali bile var ve bu dünyada onun güncel iş takipçileri. hem inanılmaz bir özgür irade oyunu dönüyor hatırlamama perdesinin altında. dünya gerçekten çok fantastik bir yer ama çoğuk kişi iş rutininden başını kaldırıp boş zamanlarında bile farketmeye cürret etmiyor.
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 moncici said: niiveyç niiveyç konuşmayın yahu denemeyin şunu monciciş ya tamam kesin ve net fikirleriniz olabilir ama bu başkalarının konuşmasına engel olmak için geçerli bir sebep değil.
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 İblis mi? Bi dakka bi dakka. Şimdi ay tanrısı allak aslında bizlerin düşünce güçlerini emerek beslenen pek sanatlı bir iblisse, onu yaradan daha sanatkar bir güç olması gerekmez mi? Tabi iblis kelimesinden ne anladığına göre değişir, demondan tercüme ediyorsan tanar'ri de olabilir. Ama bu kadar güçlü olması için en az demon prince falan olması gerekir böyle kharfud ayarında falan.
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 ya abi sonuçta herşey enerji ve sistemin ürünü. enerjiyle sistem birleşince sinerji oluşuyor. enerji sistemleri. mesela termodinamikte sürtüşme var. kendi üzerine gelirsen o sürtüşmeden kaçınıyorsun. ama sonra o kuruyor ve oldu mu sana tekrar sürtünme. efendim yok katsayısını bul yok onu katarak yap baştan herşeyi falan. gerçekten pozitif bilimler olmadan mesela bunu bilemezsin. bu yüzden cahil toplumlar olacak. din toplumların ayranıdır. kokakola israile yardım yapıyor mesela çünkü musevilik cahil değil adamlar yardım alıyor. sonra efendim niye cahil kaldı? din mi cahil? kitap mı cahil? namaza gel diye camide bağırırken arapça olması zorunlu. kuranın başka dile çevrilmesi yasak. bence dini yaymak değil buradaki amaç arapçayı yaymak zaten.
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Noyzura said: 4 farklı tercümesini de okudum ve okumaya devam ediyorum çünkü ortadoğunun en büyük yarasıdır ve bende nasıl iyileştireceğim için yol aramaktayım. Hata aramıyorum çözüm arıyorum. Sen burada huzuru islamda buldum derken neler neler oluyor hepsine gözlerini yumuyorsun. Bu dünyadan "herşeyin yaratıcısının elçisiyim" demek senin farkından olduğundan çok daha büyük bir güç oyunu. Öyle bir güç oyunudur ki dünyanın tüm dengelerini ciddi şekilde etkiliyor. Bu güce sahip çıkanlar güçlerini aldıkları yer ise inanarak güçlerini görmezden gelen milyarlarcasıdır. kuranın hangi özelliği yaraya sebep oluyor ortadoğuda lütfen söyle. kuranın dediği neyi yapıyor ortadoğudakiler? kuranın seni rahatsız eden yönleri de bilmek istediğim şeyler hep. onun haricinde batının değerleriyle, yönetim şekilleriyle, doğruları, yanlışlarıyla aran nasıl onu da çok merak ediyorum. elçi olduğunu iddia edip kendi yazdığı şeyi allah yazdı diye sunmuş olan bir elçi değil benim kabul ettiğim. sanırım böyle bir durumun doğru olup olmadığını değerlendirme yetisine sahip birisi olarak öngermemişsin beni. elçinin getirdiği allah'ın sözünü seçiyorum ben, herhangi bir insanın veya insan topluluğunun paradigmasına esir olmak yerine. tek bir soru daha yoldaki işaretler diye bi kitap okudun mu? okumadıysan sadece olduğunu düşündüğün yaraya çözüm aramak amacıyla bile okuyabilirsin.
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 ciddi bişey sorucam şimdi gerçekten samimiyetle soruyorum bunu demin saçmaladım ama bu ciddi soru 1300 sene önce ebubekir diye bir adamın muhammed öldükten sonra muhammedin söyledikleri diye yazdığı bir kitabı kabullenmek nasıl bu kadar kolay? ve incilden bahsederken isa öldükten sonra yazıldı kim bilir nasıl değiştirildi kendileri bile karar veremiyor 4 tane kitapları var ahahaha falan derken gerçekten allah varsa ve hakikaten birini seçip onunla konuştuysa bile adam öldükten sonra kitabın ortaya çıkması işkillendirmiyor mu sizi? yani allahı tanıyor musunuz da kuranı okuyunca aa evet bak bu onun lafları kesin falan diyorsunuz? yani tabi ki canlının yaşamın anlamsızlığına kolay cevap veriyor falan diye benimsenebilir din. bana sundukları zaman ölünce cennete mi gitmek istersin yoksa ölünce hiçbirşey olmamak mı istersin diye bende derim cennet lan tabi diye. ama yani şu aklınızla o kitabı okuduğunuz zaman resmen masalsı yönleri falan var abi benim anne tarafım arap komple baya dindarlar falan. ananem dedem hacıdır böle kuran falan zorla okutulmuşluğum var baya bilirim yani dini olayları. küçükken bile okurken hobbit bile daha gerçekçi ya falan dediğim oluyordu yani. beni sevmessen yanacan yanacan yanacan yanacan sev beni bana tap bana tap tap tap tap bana tap tap tap nolur tap tapmazsan affederim ama götünü yakarım falan bütün kitap. bu kadar okuduğunuzu ve bildiğinizi iddaa ettiğiniz kuranda inanmayanlarla din tartışmayın gibi birçok laf bu arada. neden peki tartışıyorsunuz bide bunu çok merak ediyorum.
nazik_iskenceci Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Din bir çeşit uyuşturucu gibi. Malsan arkasına sığınarak içindeki çarpıklıklara bir kılıf edip dini, bir sürü akıl almaz pislik yaparsın. Nasıl kullanacağını biliyorsan, ruhsal durumun yerindeyse güzel kafa yaparsın. Daha huzurlu daha başarılı bir insan da olabilirsin böylece. Ama insan nüfusunun en az %90'ının cahil+aptal+eğitimsiz+problemli olduğunu düşünecek olursak din çok tehlikeli bir araç. Hiç olmasa keşke. Sanki din olmayınca herkes sokağa fırlayıp allah yokmuş diye insan öldürüp tecavüzcü kesilecek. Baliciden farkı yok inananın bir bakıma. Bazı yönlerden görüsü öyle sınırlı ki. Yazık. Aklın var, hayvan değilsin, otur doğruyu düşün, araştır, sor, sürekli aç kal bilgiye, sorgula durmadan. Birkaç sayfaya hayat mı sığar? Birkaç sayfaya ebedi sırların sığıdırıldığına inanan o beyin o kitabı ne kadar yorumlayabilir zaten? Aptalca bir döngü olduğu apaçık ortada. O mu öğretecek sana seni? Sen kendini anlamaktan acizsen, bırak anlamayı anlamaya çalışmaktan dahi acizsen hiçbirşey ve hiçkimse kimseye birşey öğretemez! Bu kadar mı inanmak zorundasın? Bu kadar mı korkmak zorundasın? Bu kadar mı muhtaçsın bir ilahi adalete? Mal mısın? Herkes aklını başına devşirse, kendini düzeltmekle, insan olmayı öğrenmekle başlasa zaten başta bir anlaşmazlık olmaz. Nasıl bir sapkınlıktır insanın bilmediği birşeye inanması. Hatta bunu çarpıtarak güdülerini yaşamaya programlaması. Kimsenin bir el kitabına ihtiyacı yok hayatını yaşamak için. Yeterince meraklıysan, aklın da çalışıyorsa; kısaca insansan biraz gözünü açar adam olursun. Dini güzel yapan yine için, kötü yapan yine için. Din olsa da olmasa da sen yine aynı sensin. Kabahati kendinde aramalı insan, doğruyu güzeli de kendinde bulmalı. Göreceli herşey işte. Kapasiteni kullandığın kadarını görürsün. Gördükçe daha çok görürsün. O çoklukta korkar işte zayıf insan, zavallı insan, acınasıdır çünkü içi, ne kadar hatalı ne kadar boş olduğunu görür bir süre sonra yeterince derine gidebilecek cesareti bulabilirse kendinde. İşte çok basittir eline tutuşturulmuş, daha sen minicikken çevren tarafından kafana çivilenmiş rahatlatıcı bir alışkanlıkla rahatlamak. Armut şöyle piş ağzıma böyle düşçülüktür. Cahilliğe, aptallığa ve ruhsal bozuklukluklara göre değişen çeşitli çarpıtmalara göre yaşamaktır inancı. Tutamayan el gibidir, göremeyen göz gibidir beyinde bir yerler. Kısıtlıdır. Yazıktır. Yapmayın, etmeyin bunu kendinize. Duruma göre kah acıma, kah tiksinti, kah öfke duymaktayım teizme ve teistlere. Dinini kendi halinde, sağlıklı yaşayana saygım sonsuz, imrenirim bile orası ayrı. Ama gerçek değilsiniz gerçek müslümanlar. Bu da beni saygısız ve kendini beğenmiş yapıyor. Çok havalıyım allah kahretsin.
nazik_iskenceci Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Sen osurmaya devam et boğacık.
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 beni de ateist yaptın inandırıcılığınla, şimdi mutlu musun ?
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Finklorpeyniri said: ciddi bişey sorucam şimdi gerçekten samimiyetle soruyorum bunu demin saçmaladım ama bu ciddi soru 1300 sene önce ebubekir diye bir adamın muhammed öldükten sonra muhammedin söyledikleri diye yazdığı bir kitabı kabullenmek nasıl bu kadar kolay? ve incilden bahsederken isa öldükten sonra yazıldı kim bilir nasıl değiştirildi kendileri bile karar veremiyor 4 tane kitapları var ahahaha falan derken gerçekten allah varsa ve hakikaten birini seçip onunla konuştuysa bile adam öldükten sonra kitabın ortaya çıkması işkillendirmiyor mu sizi? yani allahı tanıyor musunuz da kuranı okuyunca aa evet bak bu onun lafları kesin falan diyorsunuz? yani tabi ki canlının yaşamın anlamsızlığına kolay cevap veriyor falan diye benimsenebilir din. bana sundukları zaman ölünce cennete mi gitmek istersin yoksa ölünce hiçbirşey olmamak mı istersin diye bende derim cennet lan tabi diye. ama yani şu aklınızla o kitabı okuduğunuz zaman resmen masalsı yönleri falan var abi benim anne tarafım arap komple baya dindarlar falan. ananem dedem hacıdır böle kuran falan zorla okutulmuşluğum var baya bilirim yani dini olayları. küçükken bile okurken hobbit bile daha gerçekçi ya falan dediğim oluyordu yani. beni sevmessen yanacan yanacan yanacan yanacan sev beni bana tap bana tap tap tap tap bana tap tap tap nolur tap tapmazsan affederim ama götünü yakarım falan bütün kitap. bu kadar okuduğunuzu ve bildiğinizi iddaa ettiğiniz kuranda inanmayanlarla din tartışmayın gibi birçok laf bu arada. neden peki tartışıyorsunuz bide bunu çok merak ediyorum. ebubekir diye bir adamın muhammedin söyledikleri diye çıkardığı bi kitap değil bu. senin kendi kendine özetleyip inandırdığın şeyler nadiren doğru şeyler olur zaten. okuduğumu ve bildiğimi iddia ettiğim kitapta olduğunu bildiğin ayeti verirmisin? bir de argüman olamayan leş kabullerden başka kabullere atlayan, mantık yoksunu yazılar yazan senin gibilerin sahip olduğu özgüven hoş değil
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2013 nazik_iskenceci said: Ama insan nüfusunun en az %90'ının cahil+aptal+eğitimsiz+problemli olduğunu düşünecek olursak din çok tehlikeli bir araç. quote] dur tahmin edim sen %10 içindesin @finklorpeyniri naptın anlayabildin mi merdivenin sırrını "ciddi bişey sorucam şimdi gerçekten samimiyetle soruyorum bunu demin saçmaladım ama bu ciddi soru" "neden peki tartışıyorsunuz bide bunu çok merak ediyorum."
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2013 evet doğa üstü olayların olduğu bir kitap daha mantıklı. ben senden ayet ayet isteyeyim sende veremezsin bu arada? çipet bile veremez kuranı ezbere bilmiyorsa böle salak argümanlarla gelmeyin. ayrıca mantık yoksunu dediğin şey nedir tam olarak? yani demişim ki muhammedin o zamanda yanında değilsen ebubekir yazarken görmediysen gerçekten nasıl emin olabiliyorsun? o zamanda bile mezhep ayrımı olmuş. hadi bunların hepsine inandın. kendi mezhebinin doğru mezhep olduğunu nereden biliyorsun? yani insanın içine hiç şüphe düşmez mi arkadaş? nasıl emin olabilirsin gerçekten 1300 sene öncesi arkadaş. ebubekir bu arada öldükten sonra kaleme almaya başlıyor kuranı. ben şu zamana kadar hiç duymadım aksini. ve bu arada bundan da emin değiliz. çünkü aynı taktikle büsürü yeni din falan çıkıyor dünyada hala. ismini duymadınız diye yok değil o dinler. islamda başladığında BİR kişiyle başlamadı mı sonuçta? çok fazla din var ama sadece 3 tanesi büyük din işte. hiç değiştirilmeden sana geldiğini nasıl düşünebilir bir insan 1300 senede? matbaa yok lan. şu anda bile minor değişiklerin olduğu farklı kuranlar var falan bu arada. çoğunluk tarafından KABUL görmemesi olmadığı anlamını taşımıyor. 1300 sene boyunca bu kadar çok yazının yazdığı ve çok az insanın okuma yazma bildiğini düşünürsek ve matbaanın olmadığını düşünürsek ve cahilin gerçek cahil olduğu zamanlar falan. gerçekten emin misiniz yaradanın sözlerinin birebir bir şekilde okuma yazma bilmeyen tarafından bir melek tarafından okuyarak öğrenilip sonra dilden dile geçe geçe 1300 sene değişmeden kalabildiğine. ben bunu soruyorum sadece. çünkü müslüman olmadığını düşün. pagan dinleri ne kadar saçma geliyo dimi? hiçbir temeli yok falan diyosun. ahahah güneşi görmüş güneşe tapmış putperest diyosun. e peki sen 1300 sene nöbet mi bekledin kuranın başında ki biliyosun yüzde yüz doğru bu yazanlar? ya insan manüplasyonun olmadığını düşünmek gerçekten çok safça değil mi yani? ya 30 kişi kulaktan kulağa oyna sonda değişir o laflar. kaç sayfa var abi orda yani. ben şu anda kalkıp değiştirsem küçük küçük sonra ağır dindar olmayan bir kesime yavaştan dağıtsam kendi kattığım yorumların olduğu kitapları. o yörede o kabul görmeye başlasa sonra onlar çocuklarına doğrunun o olduğunu öğretse falan bu böyle gider yani. 30-40 senede değişti mi laflar durduk yere şimdi? 1300 sene diyosun matbaa yok. her kopyasını çıkaranın bu kitabı onaylayacak bir noter yok. ilk yazılan kuranın orjinali yok mesela. ilk Mushaf Kur'an'ın okunşundaki tartışmalara son vermek amacıyla, farklı kıraatleri yansıtacak şekilde Hz. Ebu Bekr'in topladığı ve Hz Ömer'in kızı Hafsa'nın koruduğu nüshaya bağlı kalınarak yazıldı. Bununla ilgili olarak Hz. Osman, Zeyd b. Sâbit (r.a), Abdullah b. ez-Zübeyr (r.a), Sad b. el-Âs (r.a) ve Abdurrahman b. el-Haris b. Hişam (r.a)'ı görevlendirdi. Bu Mushaf üzerinde noktalama işaretleri ve harekeleri bulunmamaktaydı. Hz. Osman (r.a) yazılan Kur'an'ın bir nüshasını saklamış diğer nüshaları ise çeşitli İslam şehirlerine göndermiştir. şimdi muhammed elçi tamam. bu adamların kıredibilitisi nedir abi? neden muhammed öldükten sonra toplanıyor kuran olarak? hani muhammedin yaşamadığını düşünmüyorum ben ama bu çok kafa kurcalayan bir durum değil midir yani? bide gerçekten hiçkimse çıkıp ŞÖYLE OLMUŞTUR BÖYLE OLMUŞTUR diyemez kesin olarak. okuma yazma yok aga 1300 sene kulaktan kulağa geliyor yani bilgiler. adamın masa başında laptopta yazarken resmi yok ki. şimdi gelip 'kuran değiştirilmiştir'e cevap vereceksiniz yazdıklarımı göz ardı edip takibi okumadan etmeden. sonrada mantıksız mantıksız konuşma diyeceksiniz ama ben yinede belki birisi çıkar adam gibi nasıl inandığını neden şüphe duymadığını falan anlatır diye bekliyorum
Öne çıkan mesajlar