Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ping sorunu


xerberg

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar.Öncelikle konuyu şöyle anlatayım.
Yaklaşık bir ay önce rütün bi speedtest yaparken pingimin 500-550 arası olduğunu farketdim.8mbit internet erişim olmasına rağmen download 1.7-2.0 upload'ıda 0.5 den yüksek göremedim zaten, her neyse ttnet i aradım ping sorunumu söyledim ve ping sorunu bizden kaynaklı olmadığını bilgisayarınızdan kaynaklı olduğunu ve bu konuda destek vermediklerini söylediler.bende microsoft destekli Microsoft Security Essentials i indirip güncelleştirip hatta bi scan yaptım.sorun hala devam etmekteydi ve tekrar ttnet i aradım.Hala konu dada ısrarcılar.Başka bilgisayarlara bağladım ethernet kablosunu hala ping yüksekti.tekrar tekrar aradım arıza kaydı oluşturup oluşturup halloldu dediler ama şüphesiz geçmedi.sonra modeme suç buldular başka modem ve başka bilgisayarlar denedim hala ping sorunu mevcut.ve bu adamları aradığımda bana hiç bir şekilde yardımcı olamıyorlar suçu hala bilgisayar ve modemlere atıyorlar.ve sabit bir söz online oyun oynarken ping sorununu yaşayabilirsiniz diyorlar bir sıkıntıda şu kafamı gerçekten kurcalayan ben ttnete ping atarken bu kadar ping alıyorken online oyun oynadığım zaman pingim 10 ms i geçmiyor. Download ve upload yapamıyorum ama adam gibi sizce ne yapmalıyım ?

bilgilerim suan resimde atıcağım üzere.yardımcı olursanız sevinirim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun TTnet'te büyük ihtimalle. Akşam 12.00'den sonra testi tekrarla mümkünse 02:00 03:00 civarlarında. Sorun devam ediyor mu etmiyor mu diye. Eğer Aynı şekilde sorun devam ediyorsa telefon hattını kontrol et ev içindeki. Bağlantılarda bir sorun olabilir, kablolarla sorun olabilir, apartmanın telefon kutusundan sizin eve gelen kablo ve bağlantılarında sorun olabilir vs.

Ev içinde sorun olmadığından eminsen elektrikçi çağırıp apartmanın telefon kutusunu kontrol ettireceksin. Sorun yoksa TTnet'i senin hangi santrale bağlı olduğunu ve mesafesini öğren. Büyük ihtimalle bilmediklerini söyleyecekler ondan sonra Türk Telekom'a gideceksin oradan başvuracaksın. Hat kontrolü iste.

ha unutmadan hat testini yap modem arayüzünden. DSL Hat testi gibi bir opsiyon olması lazım. downstream, upstream değerlerini yaz buraya bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ttnet başta olmak üzere bütün servis sağlayıcıların müşteri hizmetleri abuk sabuk bahane ve yalanlarla müşteriyi savuşturmak üzerine kurulu olduğundan böyle abuk sabuk cevaplar normal ,hatta artık şikayetleri kendi kafalarına göre kapatmaya başlamışlar ,normal olmayan buna ilk defa denk geliyor olman sanki.

Ping senin makinenle bağlantı kurmak istediğin server arasındaki bağlantının gerçekleşme hızı kabaca ,burda pingi etkileyen şeyler aradaki bağlantı noktalarının sayısı ,burdaki hat üzerindeki noktalardaki yoğunluk , router konfigürasyonu ( vakti zamanında istanbuldan yurtdışına izmir üzerinden çıkan router trafiği vardı ttnette ,öyle salak şeyler olabilir vb ) vb pingle alakalı hiçbir şey kullanıcının elinde değil kablosuz bağlantı kullanmıyorsa o durumda kabloya dönüp bir miktar düşürebilir.
Bu arada ttnete niye ping atıyorsunki ? Ttnet serverına bağlanıp işlemmi yapacaksın oyunmu oynayacaksın ? önemli olan senin bağlanmak istediğin server/oyun sunucusu ile senin arandaki pinge bak .

xerberg said:

her neyse ttnet i aradım ping sorunumu söyledim ve ping sorunu bizden kaynaklı olmadığını bilgisayarınızdan kaynaklı olduğunu ve bu konuda destek vermediklerini söylediler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Ev içinde sorun olmadığından eminsen elektrikçi çağırıp apartmanın telefon kutusunu kontrol ettireceksin..




Evet arkadaşım sorun tamamen hat panosundan kaynaklıymış.ping im şuan düzgün, fakat merak ettiğim benim, ben askerde muhabereci olarak görev yaptım ve oradan edindiğim tecrübelere dayanarak sorunu düzeltim ya bu işten anlamayan insanlar ? hat panosunu Türk telekom gelip kendi kuruyor.Dışarıdan yardımda almak çok saçma,bir hafta resmen eziyet çektirdiler bana,üstüne bide seslerini yükseltiler. bir kere bir insan yollayıp da soruna kökünden bakan olmadı.yasal olarak bir işlem başlatma imkanımız var mı ? varsa neler yapmak gerekir nereye başvurmak gerekir.yani savcılık mı direk ? yardımcı olduğun içinde çok teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...