Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendim tamir edebilir miyim?

xieon

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhabalar

2008 model ford fiestam var. 1 hafta önce kliması arıza çıkardı. Ön panelde havayı nereye vereceğini ayarladığımız yuvarlak bazı noktaları otomatik atlamaya oralarda durmamaya başladı aynı şekilde sıcaklığı ayarladığım yuvarlakta ona bağlı bir şekilde bazen hareket ediyor. Bunun yanında havayı vereceği yeri nereyi seçersem seçeyim sadece suratıma doğru veriyor yani ön aynaya falan hava vermesini sağlayamıyorum. Şimdi şöyle bir sorum alacak acaba bu arızayı kendim tamir edebilir miyim? Mekanik işlerden anlarım elim de yatkındır ama emin olamadım. Sizlere danışayım dedim.

p.s: ön konsoldaki yuvarlaklar dijital değil mekanik bir sistem sanki böyle arkada teller varmış da birbirlerine geçmişler düğüm olmuşlar gibi
Sosyal ağlarda paylaş

onun ayari sikintili yerde, konsolu sokersen, konsol gogsunu de soker yaparsin da, geri takarsan sikinti olur. Hic zedelemeye, zorlamaya gerek yok.

kit kanaat yapsan bile heryerden trim sesi gelicek, klimam keske calismayaydi da su ses gelmeseydi diceksin.

usta bile beceremeyebilir dogruya dogru. gicik yerler hep
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yaparsın bence, her ne kadar bahsi geçen noktayı tam bilmesem de. Trim sesi falan yalan! Senin gözünü korkutuyorlar. Ufaktan silikon sıkıp geri toplarsın, ses ve titreşim falan yapmaz; hatta eskisinden de sağlam olur!

Nice söküp sonrasında toplarken şişirmece yaptığım anım vardır :P Trim sesleri için bol miktarda sök/tak yapman gerekiyor haberin olsun.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Yaparsın bence, her ne kadar bahsi geçen noktayı tam bilmesem de. Trim sesi falan yalan! Senin gözünü korkutuyorlar. Ufaktan silikon sıkıp geri toplarsın, ses ve titreşim falan yapmaz; hatta eskisinden de sağlam olur!

sdfasdfas

abi o ise girisip de sonra gelip " abi suna ne olur bi el atalim da cozelim" diyen nice mastercraftsmen gordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi silikon diyorum, matkap uçlu saç vidası diyorum, çift taraflı bant diyorum :D

Bence sökülebilir duruyor gayet güzel. Ama hava valfinin çalışmaması beni düşündürüyor : Biraz geniş bir alanı nasıl takıldığını bilmeden sökmen gerekecek. Eğer ciddi ciddi düşünüyorsan internette servis kitapçığı araçtır ;)

B5 A4'e her türlü dalardım da şimdiki güncel modellere tırsıyorum :D

Anım said:

Sökülmeyen motor bloğundaki civatayı küfüler eşliğinde zorlayıp, kafasını kopartıp, sonrasında da daha zengin cümlelerle matkabı eline alarak ters klavuz ile zorlayan ve yine akabinde klavuzu da kırılınca matkap ile güzelce delip M10'dan M8'e adaptörlü çelik somunu çakan, muzaffer bir edayla da alnındaki teri silip 'bu iş böyle yapılır' diyen ustaya WD40 demişliğim vardır :P

Sen de multigrip kör perçin falan kullanıp 'konsol şimdi daha maço oldu beee!' diyebilirsin ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...