Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xamarin ile app gelistirmis olan var mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
performans konusunu bilmiyorum ama xamarin'in amacı business logic c#'ta yazdıysan ya da c# üzerinde geliştirme yapan bir şirketsen diğer platformlarda da c# ile geliştirme yapabilmeyi sağlamak.

sadece ui tarafı farklı. sıfırdan winforms ya da wpf öğreniyor gibi oluyor. ios için bilmiyorum ama android ile geliştirme yaparken tek fark fark c# ile yazıyor olmaktı. intent vs. aynı yapıyı kullanıyor tamamen.
Mesaj tarihi:
nameless said:

performans konusunu bilmiyorum ama xamarin'in amacı business logic c#'ta yazdıysan ya da c# üzerinde geliştirme yapan bir şirketsen diğer platformlarda da c# ile geliştirme yapabilmeyi sağlamak.

sadece ui tarafı farklı. sıfırdan winforms ya da wpf öğreniyor gibi oluyor. ios için bilmiyorum ama android ile geliştirme yaparken tek fark fark c# ile yazıyor olmaktı. intent vs. aynı yapıyı kullanıyor tamamen.

aynen, yazdigimiz WCF servisini consume etmesi icin kullanicaz, disaridan developer kiralandigi zaman adama ulasmak icin 8 takla atmak gerekiyor, isleri yarim birakiyor falan filan..

bilen biride yok adam gibi catir catir ios ve android yazacak bizde C# ile ne yapabiliriz diye dusunduk.

klasik text ve image verilerini kullanicaz application da, fazla complex bisey yok eger yazdigimiz C# kodu hem windows phone da hemde ios ve android icin kullanirsak sukela olur valla :)
Mesaj tarihi:
trial indirdim denemeye basladim,

ios icin mac bilgisayara baglanmaniz gerekiyor, build server icin onu daha denemedim,

android icin hemen hemen %95 ayni kodu yaziyorsunuz normal android application icin yaptiklarinizin.

folder yapilari, namespace ler, event leri handle etmesi falan cok cok benziyo java ile yaptiklariniza..

yinede full documentation u okumadan direk dalmak duvara toslamak olur..

yani daha once hic android gelistirmemis biri direk bodoslama C# ile kod yazmaya baslarsa bunda basarili olamaz,

ha dokumentasyonu okuduktan sonra cok daha fazla rahatlicaklardir cunku bitirdikten sonra hem android terminolojisini ogreniyorsunuz hemde android ortaminda .net e gelen karsiliklari ogreniyorsunuz.

sanirim biz dokumentasyonu bastan sona guzelce okuyup oyle girisicez, IOS hakkinda zerre bilgim yok o yuzden o konuda yorumlarimi daha sonra yapicam :)
Mesaj tarihi:
iphone:

kesinlikle mac bilgisayariniz olmasi lazim, ve debugging i o bilgisayar uzerinde yapiyor, ayni anda en fazla tek visual studio ile baglanti yapmaniza gerek duyuyo ve o anda mac makinesinde baskasinin calismamasi gerekiyo..

simulator u visual studio icinde degilde mac bilgisayar icinde gostermesi pek iyi olmamis..

birazdaha kurcalicam, phonegap ide denedikte sonra son kararimi vericem :D
  • Yeni Oluştur...