Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Skill Hesaplamalari

Liriel

Öne çıkan mesajlar

3,5'te alchemy değişti. Craft (alchemy) oldu. aynı işlevi görüyor. kimyasal madde yaparken kullanılan bir skill, craft skilinin biraz daha kompleks bir yapısı var.
ama olayı özü şöyle,
dm bir olay için difficulty class (DC) belirler
oyuncu 1d20+skill rank+ability modifier+misc modifier ile bu rakamı tutturur ya da geçerse başarılı olur
basit bir iksir yapacaksın diyelim DC 20 senin int 12 olsun, alchemy de 4, int'den +1 bonus aldığın için 1d20'de 15 ve üzeri atman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

liriel, anladığım kadarıyla çok temel bilgilere ihtiyacın var. d&d starters set, zindanlar ve ejderhalar başlangıç seti diye türkçe olarak mevcut piyasada. bunu bir inceleyip ondan sonra aklına takılanları sorarsan çok daha hızlı geçmiş olursun birçok aşamayı.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

ya o arkadsimda var cok kotu bir kitap inceledim herseyi featleri classlari attack ve defense ile herseyide biliyorum ama su skilleri bi bilmiyorum faerun haritasinda olcak yeni oyunum dnd 3.5'i sole bi okudum yenilileri falanad biliyorum ama su skilleri anlayamadim
Sosyal ağlarda paylaş

çok iyi olmadığı doğru da o kadar da kötü değil :)

herneyse, her karakter 1. levelda classına göre herhangi bir class ya da cross-class skilli için max 4 rank alabilir. tabi skill cross class ise her bir rank 0.5 skill puanı verir. bundan sonra karakter her level aldığında 1 rank artırabilir o skillini.

misc rank değeri de, karakterin o skillini etkileyecek bir ekstra özelliği varsa sözkonusudur. mesela skille bonus veren bir feati olması ya da bonuslu bir giysisi olması gibi. böyle bir durum yoksa sıfırdır.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004

[Bu mesaj Sufi tarafından 25 Kasım 2004 13:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...