The_Guardian Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 yahu kullaniyorum kullaniyorum dosyalar ya 200 yada 500 kb kuculuyor okadar zip icine zip' rar icine rar koyyorum yine ayni... Hadi simdi katkat ziplersemde file bozulur kesin. Ben Winrar kllaniyorum bir ayardi oydu buydu yapmam mi lazim.. nedir olyi yani bunu..[signature][hline]Hiç Bitmeyen Efsaneler 1 yaşında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 compression ı maximum seç zatne ne bekliyosun compression dan 1 gb ı 1mb yapmasını mı? 500 kb ın 200 kb a düşmesi dosyanın tipine göre çok mantıklı bir şey olabilir[signature][hline]I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Dosyanın tipi etkiliyor küçülmelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 dosyanın tipi derken mesela text dosyası onda bi sürü kalıplanabilecek veriler olduğundan daha çok sıkışır ama bi mp3 gibi zaten sıkıştırılmış bi format pek fazla küçülmeyecektir[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Ayrıca tekrar tekrar sıkıştırmak sana yarar sağlamaz. İlk sıkıştırmayı maximum yaparsan elde edebileceğin en küçük rakama ulaşırsın. Daha sonra yapacağın ek sıkıştırmalar dosya boyutunu büyütebilir bile..[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW: Narcosis, Qui[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Birde winace var rar ve zip e alternatif[signature][hline]Your feelings I can't help but rape them I'm sorry, I don't feel the same My heart inside is constantly hating I'm sorry, I just throw you away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 ahah. e o mantıkla yani 10 megabaytlık bişeyi 1.000.000 kere sıkıştırınca 1 kb bişi mi elde etmemiz gerekiyo. ehuh. nası bi data olcak onun içinde acaba. bi arkadaşın vardı böyle bi teorisi. çok gülerdik.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
26ee140 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 dosyasına göre değişebiliyo ne kadar sıkıştırabileceğin. mesela önceden sıkıştırılmış bi dosyayı zip veya rar ile sıkıştıramassın ama 1gb'lik oyunu çok komik boyutlara indirdiklerini görmüştüm..[signature][hline]nickimin 26ee140 olduğuna bakmayın, önüme gelen her siteye 26ee140 diye kayıt olurken burayada olmuşum kazayla yıllar önce.. şimdide onu kullanıyorum. yoksa ben xaty De Bakemm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 bana göre winace daha iyi diğerlerinden. sıkıştırma oranı daha iyi[signature][hline]*reading screen* "To Start Press Any Key". Where's the ANY key? I see Esk [ESC], Catarl [CTRL], and Pig-Up [PGUP]. There doesn't seem to be any ANY key. Woo! All this computer hacking is making me thirsty. I think I'll order a TAB. *presses TAB key* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 ben mpq dosyasını sıkıstırmayı dusunmustum 600 kusurmb eheh bikac mb kuculmustu =) mesela half-life 2 indirdim 1.46gb extract ettim 3.13gb olyo ole mesela farklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 abi sıkıstırma dedigin olay zaten, dosyanın icinde en cok gecen sequencelar yerine senin bildigin daha kısa sequencelar koymaktır. belli bi yere kadar kücültür o da..daha sonra ters etki de yapması muhtemeldir..ki sıkıstırılmıs dosyalarda zaten aynı ve uzun sequencelar bulamadıgınızdan pek işe yaramazlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 ben 75 mb lik dosyayi zipleyince dosya 40 mb oldu rarlarsam 23.[signature][hline]Chemical, pokemon_RIZA'ya 21 Kasım 2004 22:41 tarihinde demiş ki: ya harbiden pokemonmuşsun lan sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 bazı dosyalar çok küçülebiliyor .bu konuda winrardan daha iyi program yok derim[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 sıkıştırma mantığı genel olarak şöyle bir şeydir ; diyelimki elinizde AAAAABBBCHGBVVEEEE şeklinde bir veri var. program bunu tarar ve tekrarlı olanları daha kısa şekilde yazarak dosyayı küçültür. yukarıdaki ifadeyi 6A3BCHGB2V4E şeklinde yazmak yerden tasarruf sağlayacaktır. fakat dosyanın açılması ve kullanılması için önce eski haline getirilmesi gerektiğinden dosya üzerinde işlemler daha uzun zaman ve uğraş alacaktır. yukarıda anlattığım sebeplerden dolayıda her dosya aynı oranda sıkışmaz. çünkü içerdiği veriler değişkendir. mesela mp3 ve divx ler farklı formatlarda zaten sıkıştırılmış dosyalardır. kaliteyi düşürmeden daha fazla sıkıştırmanız pek mümkün değildir. aynı şekilde jpeg gibi resim formatlarıda pek sıkışmazlar. çünkü jpegte sıkıştırılmış bir resim formatıdır zaten. bunları izlemek/dinlemek/görüntülemek için kullanılan programlarda bir çeşit açıcıdır. bu kadar yeter sanırım. uzatmaya lüzum yok :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Guardian Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Benim aslinda hic rar la ziple isim olmazdi lakin gelin gorunki artik 2yil evvelki bilgiler bile baya zamanin gerisinde kalmaya basladi simdide cdlere yazicam baya bir dosyayi vs backp icin Neyse saolun.. [Bu mesaj The_Guardian tarafından 25 Kasım 2004 03:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar