Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zip+Rar ve bunun gibi dosya sIkistirma programlari

The_Guardian

Öne çıkan mesajlar

Ayrıca tekrar tekrar sıkıştırmak sana yarar sağlamaz. İlk sıkıştırmayı maximum yaparsan elde edebileceğin en küçük rakama ulaşırsın. Daha sonra yapacağın ek sıkıştırmalar dosya boyutunu büyütebilir bile..[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW: Narcosis, Qui[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

ahah. e o mantıkla yani 10 megabaytlık bişeyi 1.000.000 kere sıkıştırınca 1 kb bişi mi elde etmemiz gerekiyo. ehuh. nası bi data olcak onun içinde acaba.

bi arkadaşın vardı böyle bi teorisi. çok gülerdik.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

dosyasına göre değişebiliyo ne kadar sıkıştırabileceğin. mesela önceden sıkıştırılmış bi dosyayı zip veya rar ile sıkıştıramassın ama 1gb'lik oyunu çok komik boyutlara indirdiklerini görmüştüm..[signature][hline]nickimin 26ee140 olduğuna bakmayın, önüme gelen her siteye 26ee140 diye kayıt olurken burayada olmuşum kazayla yıllar önce.. şimdide onu kullanıyorum. yoksa ben xaty
De Bakemm
Sosyal ağlarda paylaş

bana göre winace daha iyi diğerlerinden. sıkıştırma oranı daha iyi[signature][hline]*reading screen* "To Start Press Any Key". Where's the ANY key? I see Esk [ESC], Catarl [CTRL], and Pig-Up [PGUP]. There doesn't seem to be any ANY key. Woo! All this computer hacking is making me thirsty. I think I'll order a TAB. *presses TAB key*
Sosyal ağlarda paylaş

abi sıkıstırma dedigin olay zaten, dosyanın icinde en cok gecen sequencelar yerine senin bildigin daha kısa sequencelar koymaktır. belli bi yere kadar kücültür o da..daha sonra ters etki de yapması muhtemeldir..ki sıkıstırılmıs dosyalarda zaten aynı ve uzun sequencelar bulamadıgınızdan pek işe yaramazlar..
Sosyal ağlarda paylaş

sıkıştırma mantığı genel olarak şöyle bir şeydir ;
diyelimki elinizde

AAAAABBBCHGBVVEEEE

şeklinde bir veri var. program bunu tarar ve tekrarlı olanları daha kısa şekilde yazarak dosyayı küçültür. yukarıdaki ifadeyi

6A3BCHGB2V4E

şeklinde yazmak yerden tasarruf sağlayacaktır. fakat dosyanın açılması ve kullanılması için önce eski haline getirilmesi gerektiğinden dosya üzerinde işlemler daha uzun zaman ve uğraş alacaktır.

yukarıda anlattığım sebeplerden dolayıda her dosya aynı oranda sıkışmaz. çünkü içerdiği veriler değişkendir. mesela mp3 ve divx ler farklı formatlarda zaten sıkıştırılmış dosyalardır. kaliteyi düşürmeden daha fazla sıkıştırmanız pek mümkün değildir. aynı şekilde jpeg gibi resim formatlarıda pek sıkışmazlar. çünkü jpegte sıkıştırılmış bir resim formatıdır zaten. bunları izlemek/dinlemek/görüntülemek için kullanılan programlarda bir çeşit açıcıdır.

bu kadar yeter sanırım. uzatmaya lüzum yok :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...