Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DSL'i ev içinde kablosuz yaymak

Mirage

Öne çıkan mesajlar

selamlar, 1 yıldır 768k dsl kullanıyorum. modemim teledat 300 usb diye bir şeydi. adı üstünde usb modem. veriler ethernet kablosu yerine direk usb ile bilgisayara geliyordu.

şimdi ise 2 bilgisayara dsl'i paylaştırmak istiyorum. ama bunu 2 bilgisayar arasında direk bağlantı kurarak yapmak istemiyorum ki ikisi açık olmasa bile nete erişim sağlanabilsin. ayrıca bilgisayarlar farklı odalarda ve arada 10 metre gibi mesafe var.

şimdi sordum soruşturdum, usb modeme router almak dünyanın parası diyorlar. ben de yeni bir modem alayım diyorum. almışken kablosuz modem + router tek cihazda olanlardan almak istiyorum.

genelde bu wireless modem + router cihazlarda hem kablo çıkışı oluyor, hem de kablosuz bağlantı. ben de laptop'u kablosuz bağlayıp, desktop'u kablolu bağlamak istiyorum.

bir sorum da güvenlik hakkında. şimdi kablosuz modemim olunca aşağı ve yukarı katlara ya da yan komşulara da gidecek bu sinyaller, hatta belki de yan apartmanlara. bu sinyalleri farkeden tipin birinin benim network'e girme şansı ne kadardır? nasıl korunulabilir? ve kesin koruması var mıdır?

wireless lan'lerin değişik çeşitleri var, g, e, b gibi. bunların ne farkı var? bir de en fazla yaklaşık 100 euro'ya kadar bir modem tavsiye edebilir misiniz?[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

biz eve 3 makinadan olusan bi wirelless network kurduk
dsl modem var ,modeme bagli wireless router aldik
vede her makina icin usb alici
ust komsuda da wireless hat var o bi sekilde password koydugu icin biz onun hattini ogu zaman gorsek bile girmiyoruz
ama adam israrla bize, kendi agimiza password koymamizi soyluyor :)
hic girmesede ,girebilme imkani oldugunu belirtti bikackere :)
nedense bi turlu aga password koymadik hala
yani bi guvenlik onlemi almassan sagdan soldan cok rahat bi sekilde girilir agina :)
Sosyal ağlarda paylaş

bende dedigini cok arastirdim

bir linksys in modeli var
WAG54G olmasi lazim
802.11g bu 55mbps
adsl modem + wireless router
linksys cisconun

birde usrobotics inki var
ayni ozellik hersey ayni
fiyatida ayni

yanliz us robotics birsey cikartmis
turbo diye geciyo 100mbps
ve bunun daha adsl modem + router olani yok

ama adsl modemi ayri router i ayri alirsan 5-10$ farkediyormus
o yuzden
us robotics 100mbps router + ACCESS POINT ( yani sadece router degil ayni zamanda hub gibi, internet paylastirmadigin bilgisayarlarida wireless lan a katabiliyorsu) alman
birde us robotics modem alman

en iyisi olur
yanliz bilgisayar veya laptop kartlarinida usrobotics turbo alman lzim 100mbps istiyosan

onunda kodlari
modem USR9105
router+access point bakamadim simdi ama usrobotics.com da var

ama eger harbici bilgisayari landan baglarim, laptopumdada cok hiz gerekli degil (55 ile yuz %15-20 farkediyor ping bakimindan, ama transfer hizi 55mbps te 20-30, 100mbps te 50-60 oluyor)
dersen usrobotics in ikiside entegre modeli

USR9106

en mantikli secim
olacaktir senin icin :)

evet.

hatta suan siteye baktim 100 luk model 125 e kadarda cikiyomus yani ayri ayri modem ve wireless router alip 125 dfe kullaman pek daha hizli olur[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Sosyal ağlarda paylaş

WAG54G kullaniyorum ben su anda.

kurulumu cok kolay, sorun yok gibi. arada wireless i sacmalio sanirim veya benim airport extreme sacmalio emin degilim sinyal gidio sole 2-3 gunde bir .. ama onun disinda sorun yasamadim. tavsiye edilir.[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler ilgi için

yok yahu ne yapacam ben 100mbps ile. alt tarafı 768k dsl dağıtcam, pek bilgisayarlar arası dosya aktarmıyorum zaten.

markanın pek önemi yok mu peki? bizim buralarda pek çeşit yok. genelde 90-110 euro arasında değişiyor. kablosuz tam stabil değil galiba. desktop'u şimdilik kabloyla bağliim dediğim gibi. bakarım laptop kablosuz çok iyi çalışırsa buna da kablosuz adaptör alırım sonradan.

benim laptopta integral wlan yok bir de. ona adaptör alırken usb mi alsam kart şeklinde mi alsam? fiyatları aynı, hız ya da stabilite yönünde farkları var mı? yoksa kart alayım, usb çıkıntı olcak :p[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

kart al. hatta aldiin kartla modem/router in da ayni marka olsun. kablosuz da pek sorun yasamiorm ben baglanti saglandigi zaman, sc bile oynamistim netten :P

ama kablo baglama imkani varken wireless kart almana gerek yok bence.[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

ok aynı marka alcam. ama markalar arası çok fark yok di mi? burda dlink vardı galiba, bir de netgear vardı gördüğüm.

fazla oyun meraklısı olduğum için kablosuza güvenemiyorum bir türlü. yeri geldiği zaman her ms'nin önemi oluyor. nette yapacağım şeylerin çoğunu mmorpg'ler ve fps'ler oluşturuyor.

ama balkonda çay içerken laptopta surf yapmak istiyorum. o yüzden dediğim gibi laptopu kablosuz, desktopu kablolu bağlayacağım. teşekkürler tekrar.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu
Sosyal ağlarda paylaş

access point ten uzaklastikca network icin bandwidth daraliyo ama bu internet baglantisini etkileyecek boyutlarda olmaz ev icinde. dosya transferlerinde vs fark edilir. zaten windows ta gorebilirsiniz su kadar mbps diye range e gore.[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

ahoy

robotics biraz pahalı geldi. wag54g ile aralarında 20 euro'ya yakın bir fark var. wag54g'den memnun olduğunuza göre almaya karar verdim. bir iki de yorum okudum, şikayetçi pek yok.

amazon.de'den alcam sanırım, bi kontrol edebilir misiniz şunları, pcmcia adaptörünün ve kablonun uyumlu olduğundan emin olamadım. aynı fiyata 2 çeşit kablo gördüm.

bu wag54g
bu laptop için adaptör
bu dediğim utp kablo ismi Belkin FastCAT5e Netzwerkkabel grau 15m
bu ise stp ismi Belkin CAT5e Netzwerkkabel grau, 15m

hepsi toplam 164 euro yapıyor. bu pcmpci kartı 50 euro. acaba başka bir markanın 20-30 euro civarında ucuz bir kartını alsam sorun çeker miyim?

bir soru daha. şimdi bunun arkasında kablo çıkışları da var ya. ben de desktop'u kablo ile bağlicam, laptopu ise wlan ile. bu kablo ile bağlananlara da aynı şekilde net yayılıyor di mi? sadece ethernet bağlantısı değil yani? yani iki bilgisayar açık olmadan herhangi bir bilgisayarla nete bağlanabilcem di mi? benim için önemli olan bu. yoksa direk crossover yaparım yani.

edit: şimdi netten kullanım kılavuzuna bakarken kablolar için utp ya da daha iyi bir kablo diyor. peki hangisi daha iyi? utp mi stp mi? fiyatları aynı..

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Kasım 2004 11:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tr de linksys pcmcia karti+bahsedilen modem toplam 245m (kdv dahil)

marka olarak da robotics kullanmadim ama linksys e guven bence, subdivision of cisco yazmasi yeter zaten her urunde .. dunyanin internet altyapisinin 80% den fazlasi cisco, daha ne olsun :P[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye çoğu bakımdan daha ucuz zaten. hele bir kablo fiyatlarını görecektiniz, sıradan 20m ethernet kablosu 20-30 euroydu dükkanlarda.

internetten buldum işte 15m 7 euro. ama uymama durumunda geri göndermekle falan uğraşmak istemediğim için yukarda sorduydum. var mı uymama gibi bir ihtimal?. o yukardaki linke tıklayıp bi bakabilir misiniz? bir an önce ısmarlamak istiyorum haftasonuna kalmadan geçsin elime.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Kasım 2004 17:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...