KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Cetyozdil stylo Dun Selanik uzerinden Almanyaya geldim. munih h.alanina indigimizde yolculari h.alani binasina tasiyan otobuste 2 tane orta yasli adamin garip aksanlarla fakat turkce konusuklarini fark ettim. hem de bayagi anadolu turkcesi.tanistim.her ikisinin ailesi 150 sene once karstan once gurcistana goc etmis. 100 sene kadar burada yasadiktan sonra yunanistana goc etmisler. Yaklasik 15 sene once de almanyaya yerlesmisler.hic memnun degiller hallerinden. gurcistani ozluyorlar. neyunanistani ve ne de almanyayi begenmiyorlar. bir tanesi,alexander cok daha candandi.zaten munih h.alanindan haubtbauhnhofa beraber gittik. oradan da nurnberg trenine kadar bana eslik etti sagolsun. evde ve gunluk hayatta hep turkce konusuyorlarmis. gurcistanda da hep turkce konusarak buyumus. komsu koyler hep turkmus. almanyada 15 senedir calisiyor ve almanca bilmiyor.oradaki turkler ona surekli insaat isleri veriyormus. yiyecek ve giyecek yardimi yapiyorlarmis. allah razi olsun turklerden. onlar olmasa ne yapardik diyor. Yunanistan bunlara hem iyi davranmamis ve hem de iyi sartlar sunmamis. bir kizi orada kalip evlenmis.zaten onu ziyaret ediyormus arada. Yakinda gurcistana donecegini ve orada yasayacagini soyluyor.esini trabzona,karsa yollamis. cok begenmis esi.anlata anlata bitiremiyormus. anlatirken gozleri doldu.keske kabul etse turkiye doner orada yasarim. hayvancilik yaparim. tarla surerim.zaten gurcistandada bunu yapiyordum ve cok mutluydum diyor.orada ic savas oldugu zaman kacmislar yunanistana. ben de cok duygulandim hikayesini dinleyince. beni trene bindirirken ben sormadan ev telefonunu verdi. eger olur da gece vakti oteli bulamazsin veya baska bir sorun olursa ara,hemen gelir seni alirim. paramiz yok ama sicak yatagimiz var. guzel de cay yapar hanimim deyince koptum. gozlerim doldu ve bu bizim unuttugumuz guzelliklere sahip rum abime sarildim. Bu dunyada boyle guzel insanlar var olmaya devam ettikce gelecege dair umutlanmamak elde mi? Keske anadolunun en az bizler kadar sahibi olan rum,musevi,ermeni kardeslerimiz de aramizda bizimle birlikte yasayabilselerdi. bu kadar yobazlik,kiroluk,vurdumduymazlik alip basini gitmez ve bizi biz yapan degerleri bu kadar kolay unutmazdik. cetintas stylo/orijinal hali Dun Selanik uzerinden Almanyaya geldim.munih h.alanina indigimizde yolculari h.alani binasina tasiyan otobuste 2 tane orta yasli adamin garip aksanlarla fakat turkce konusuklarini fark ettim.hem de bayagi anadolu turkcesi.tanistim.her ikisinin ailesi 150 sene once karstan once gurcistana goc etmis.100 sene kadar burada yasadiktan sonra yunanistana goc etmisler. Yaklasik 15 sene once de almanyaya yerlesmisler.hic memnun degiller hallerinden.gurcistani ozluyorlar.neyunanistani ve ne de almanyayi begenmiyorlar.bir tanesi,alexander cok daha candandi.zaten munih h.alanindan haubtbauhnhofa beraber gittik.oradan da nurnberg trenine kadar bana eslik etti sagolsun.evde ve gunluk hayatta hep turkce konusuyorlarmis.gurcistanda da hep turkce konusarak buyumus.komsu koyler hep turkmus.almanyada 15 senedir calisiyor ve almanca bilmiyor.oradaki turkler ona surekli insaat isleri veriyormus.yiyecek ve giyecek yardimi yapiyorlarmis.allah razi olsun turklerden.onlar olmasa ne yapardik diyor. Yunanistan bunlara hem iyi davranmamis ve hem de iyi sartlar sunmamis.bir kizi orada kalip evlenmis.zaten onu ziyaret ediyormus arada.Yakinda gurcistana donecegini ve orada yasayacagini soyluyor.esini trabzona,karsa yollamis.cok begenmis esi.anlata anlata bitiremiyormus.anlatirken gozleri doldu.keske kabul etse turkiye doner orada yasarim.hayvancilik yaparim.tarla surerim.zaten gurcistandada bunu yapiyordum ve cok mutluydum diyor.orada ic savas oldugu zaman kacmislar yunanistana.ben de cok duygulandim hikayesini dinleyince.beni trene bindirirken ben sormadan ev telefonunu verdi.eger olur da gece vakti oteli bulamazsin veya baska bir sorun olursa ara,hemen gelir seni alirim.paramiz yok ama sicak yatagimiz var.guzel de cay yapar hanimim deyince koptum.gozlerim doldu ve bu bizim unuttugumuz guzelliklere sahip rum abime sarildim. Bu dunyada boyle guzel insanlar var olmaya devam ettikce gelecege dair umutlanmamak elde mi? Keske anadolunun en az bizler kadar sahibi olan rum,musevi,ermeni kardeslerimiz de aramizda bizimle birlikte yasayabilselerdi.bu kadar yobazlik,kiroluk,vurdumduymazlik alip basini gitmez ve bizi biz yapan degerleri bu kadar kolay unutmazdik. edit: gozlerinizi hangi cesit tecavuz etkisine magruz birakmak isterseniz siz secin diye calismiyor dediginiz pati yonetimi adina ummali bir edit cektim. hayirli olsun. /dyna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Abi hikaye güzel de paragraf kör etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 paragraf diye bisey var. arada bir kullanınca yazılar okunuyr oluyor. ama kesin izlenimlerin de haksızdır =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 atatürk ün alman hayranlığı yüzünden ve almanyadan gelen kötü subaylar yüzünden 1. dünya savaşını kaybettik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 serjuhan said: Abi hikaye güzel de paragraf kör etti. Gozum idare et.telefondan yaziyorum ve hals alisamadim.dondugumde duzeltirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 AHADFHAHSFHSHFGAHSFGHSFGHSHGFASgf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 PATICIK COK GUZEL FORUMDU AMA CETINTAS GIBI KOTU ALMANLAR GELINCE KOTU OLDU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 haydi kürtlere yönelik şovenizmin dibine vururken ermenilerden rumlardan gözyaşlarıyla bahsedip insancıl yönümüzü ön plana çıkaralım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 öldürmedigim her yahudi icin bir gun bana kufredeceksiniz demiş mi hitler gercekten bunu merak edıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 ozur dilerim, ilk cumleyi okudum, munih gordum elim kahkahalar icinde cevap tusuna gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Ermenileri bilmem de rumlar kibar, medeni insanlar en azından. Birini tercih ediceksem rumları tercih ederim elbette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 birde denizaltılara noldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Şalke tarafında hala gözyaşı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Kürt dediğin şey corrupted türk işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 nazi altını çaldınmı hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cempostaci Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 cok guzel yazmissin eline saglik. fakat kafam tek bir seye takildi. bizene ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 ne ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 kolektifinsan said: haydi kürtlere yönelik şovenizmin dibine vururken ermenilerden rumlardan gözyaşlarıyla bahsedip insancıl yönümüzü ön plana çıkaralım Kurtlerle zaten birlikte yasamiyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 İnşaatda mı yaşıyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 AHAHAHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Ekmek said: İnşaatda mı yaşıyosun?ahahahahhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newovok Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 kolektifinsan said: haydi kürtlere yönelik şovenizmin dibine vururken ermenilerden rumlardan gözyaşlarıyla bahsedip insancıl yönümüzü ön plana çıkaralım Sus mına koduğum sik sik konuşmaya başladın yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 AHAHAHAH OLM EFSANE TOPİK OLUYOR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar