Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Benim bir sorum olacak şimdi soru son adıma kadar basit yazayım; Lim 3x/Sinx x -> artı sonsuz Bu denklemi şöyle çeviriyoruz 3/(sinx/x) ve nitekim lim sinx/x = 0 x-> artı sonsuz kuralarını kullanarak cevabı 3/0 buluyoruz ama benimde tıkandığım nokta bu. Şimdi bunun cevabı artı sonsuzmu yoksa bunun limiti yok mu (belirsiz) o hede/0 'ın gıcıklık yaptığı durumlar neydi[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 boşverin bunu. çıkmaz öss de. =P[signature][hline]20dk içinde çiptek' e entry girerseniz bir entry de çipten bedava!!! P.S: adam gibi entry girmeyen bonzi olsun. "Death is certain, life is not." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 ühü[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 insaat muhendisligi okuyor o yuzden kasacak :D[signature][hline]Chemical, pokemon_RIZA'ya 21 Kasım 2004 22:41 tarihinde demiş ki: ya harbiden pokemonmuşsun lan sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 sorunun cevabı "yoktur" olmuyor mu son adıma göre?[signature][hline]shotokan kedisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 ya hede/0 = sonsuzda olabilir gibi geldi bana o belirsiz bir durummuydu çünkü limitlerde görülmemiş birşey değil[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 x sonsuza giderken sinx/x 0 a gidiyorsa (yani emin değilim) cevaının doğru olması gerekli. belirsizlik dediğin 0/0 belirsizliği var buna benzer ama pay da sıfıra gitmeli onda. [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 22 Kasım 2004 22:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Abi evet belirsizdir, nedeni de dediğin gibi hede/0, başka sadeleştirme şansın yok. Açıklaması da şöyle x arttıkça sinx değeri -1 ve +1 arasında değişip durur. Üstteki 3x de sürekli artar. Fakat sürekli -sonsuz ve + sonsuz arasında gezip duracağından bu değer (çünkü pay pozitif, payda [-1, +1] aralığında geziyo) limit yoktur.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Tahrik etmeyiniz pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 x'in artışındaki 180'lik periyotlar halinde bir -sonsuza bir +sonsuza gider durur. bilindiği gibi sinx -1 ile +1 arasında dönüp durur. yani limiti yoktur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Ardeth ben senin yaptığın binaya girmem be... Gel seninle Karadenizli bir müteahhit bulalım. Bırakın evladım limit türev biz öğrendik de noldu, son sınıfta unuttum hepsini, yalan onlar. Boşveriiiin...[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 iyi de belirsiz oldugu durumlarda başka çözüm yöntemleri vardı sayı/sonsuz belirligini çözme hedesi hödösü vardı geçen sene dinleseydim bu konuyu şimdi çözerdim ama :) biraz daha araştır bence soru burda bitmiyor tabi yanılıyorda olabilirim.[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 said: magecy, 22 Kasım 2004 23:06 tarihinde demiş ki: iyi de belirsiz oldugu durumlarda başka çözüm yöntemleri vardı sayı/sonsuz belirligini çözme hedesi hödösü vardı geçen sene dinleseydim bu konuyu şimdi çözerdim ama :) biraz daha araştır bence soru burda bitmiyor tabi yanılıyorda olabilirim. Zaten başka çözüm işe yaramadığından belirsiz :) Dediğin gibi 0/0, sonsuz/sonsuz belirsizlikleri sadeleştirmelerle falan limitli hale getirilebiliyor. Bunun sadeleştirilmiş hali belirsiz olduğundna yapcak bişi yok, cevap limiti yok yani[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Tahrik etmeyiniz pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 olabilir işte hatırlamıyorum ki mesala yarın dif. denklemlerden sınav var hoca bir soru var çözümü 3 sayfa nihahaha dedi bugun gelde ağlama şimdi :)[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 said: Azmodai, 23 Kasım 2004 02:38 tarihinde demiş ki: diffte 3 sayfalik sey frebellious veya power seriesdir, yapilir lakin basit ama ezber bi yontemi vardir sinavdan once yala yut :) bu arada uzgunum ama sinx/x = 1 dir abi 0 i nerden cikardiniz breh? yok seri degil ya ricardi midi nedi öle birşey ama adam zıvıtıo bunu çözmek için bu sene gördügünüz çoğu yöntemi kullancaksınız dedi yani başla soruya sonra onu başka bi herifin buldugu bir yönteme çevir sonra tam dif denklem yap sonra onu al suraya götür sonra 30 bin türlü integralini al sonra genel çözümü bul * öğrenci -- AHA yukarda -x yerine x yazmışım öğretmen -- Sınav süresi doldu çocuklar getirin kağıtları gidiyorum :P[signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 said: Azmodai, 23 Kasım 2004 02:38 tarihinde demiş ki: bu arada uzgunum ama sinx/x = 1 dir abi 0 i nerden cikardiniz breh? sinx/x, x 0 a giderken 1 x sonsuza giderken ardeth sinx/x=0 demiş ama doğru mu değil mi cidden bilmiyorum. [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 23 Kasım 2004 09:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 lim x->sonsuz 3x/sinx=3*lim x->sonsuz x/sinx sin x in Taylor açılımı kullanılırsa: 3*lim x->sonsuz x/(x+x^3/3!+x^5/5!+x^7/7!+...) pay ve payda xle sadeleştirilirse: 3*lim x->sonsuz 1/(1+x^2/3!+x^4/5!+x^6/7!+...) bu sürekli bir fonksiyon olduğundan limit bulmak için x yerine sonsuz konur, bu durumda payda sonsuz olur: 3*(1/sonsuz)=3*0=0 dır. Sonuç:lim x->sonsuz 3x/sinx=0[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stigmata Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Ne boş şeyler bunlar ya.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 nartanesi paticik resmi matematik hocası :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
magecy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 said: Azmodai, 23 Kasım 2004 04:03 tarihinde demiş ki: diff dunyanin en kolay dersi. Matematik 4. sinifi gorsen aglarsin. (ben agliom :() abi ben jeofizik müh. okuyorum ya bu kadar zorlanmaski yani sadece akademik bir gelecek düşünüyorsam işime yarar dif. denklemler felan oda zaten yüksek lisans yaaprken tekrar görüyorsun. Birde matematikte okumak istemem geçen seneki piskopat hocamız bütün mat.2 yi FF le bırakmıştı sınıfta ki adamlar sınavva çalışmaya 1 ay önceden başlamış 6 almış sınavdan :([signature][hline]Image is everything, so play with it. Anti-Virus Anti-Satan Anti-SatanVirus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 ne tayloru be ühü :) Buarada nartanesi sonuç ya limit yok yada sonsuz bundan eminim :) peki şöyle birşey söyleyeyim edit: düşündümde yazdığımın soruyla pek bi ilgisi yok [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 23 Kasım 2004 18:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 said: Rahan, 23 Kasım 2004 09:47 tarihinde demiş ki: said: Azmodai, 23 Kasım 2004 02:38 tarihinde demiş ki: bu arada uzgunum ama sinx/x = 1 dir abi 0 i nerden cikardiniz breh? sinx/x, x 0 a giderken 1 x sonsuza giderken ardeth sinx/x=0 demiş ama doğru mu değil mi cidden bilmiyorum. doğru (bkz: Sandwich Theorem)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Grandmaster zgrw Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu [Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Arkadaşlar X sıfıra değil sonsuza gidiyor[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 sonsuz , +sonsu ve -sonsuz cevapdır , aynı zamanda limit sonsuza gitmesi demek limit yok demektir . Mantıksal düşün ; limit : sınır demek sonsuz : sınırsız demek limit=sonsuz yanlıştır , demekki limit yoktur çünkü sınırla sınırsız eşit değildir . Yani her iki cevapta doğrudur...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Grandmaster zgrw Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu [Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj zgrw tarafından 23 Kasım 2004 18:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 said: Chiptech, 22 Kasım 2004 21:51 tarihinde demiş ki: boşverin bunu. çıkmaz öss de. =P öyle diye diye calculusda öyle bi çıkıyorki şimdi üni'de :P[signature][hline]See the sadness in their eyes.. Yıldızlar bizi aydınlatacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 hehe katılıyorum :)[signature][hline]Boo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar