Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Excel word link şeysi

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Her gün yapmam gereken bir dosya var müşteriye teklif geçiyoruz.

Şimdi excel de yaptığım formullü tabloyu word e aktardım (c/p yolu ile)ama 2 tane tablo var ikisini de bütün olarak görsün istiyorum.

A ve B adlı iki tablo.
B tablosu sadece A tablosundan değer alıyor. Kendi içinde işliyor total rakamı çıkarıyor.

Word'e koyabiliyorum bunu ama A tablosunu Word'e koyunca değer değiştirince B tablosunda değişmiyor.

Bunu nasıl yapabilirim?

Ayrıca

A tablosunda tarihler var. Bu tarihleri B tablosundaki Gün sayısına toplayıp yazabilir mi?

örneğin
15.05.2013
16.05.2013
17.05.2013

3 değeri görüp 3 gün olarak girmesini istiyorum B tablosuna

Ayrıca word'te yapıştırdığım excel tablosuna tıklayınca word içinde excel sheeti görülebiliyor yani yeni bir pencere de excel açılmış gibi oluyor bunu gizleyebilmenin locklamanın yolu var mıdır?

evet nasıl yapılır?
Sosyal ağlarda paylaş

excel dosyasını copy paste ile koymaman gerekiyor
embed edip, linkli bırakıyorsun google'da arat "how to embed excel table into word" diye
çift tıklayınca excel açılıyor oradan editleyince formula'lar çalışmaya devam ediyor

gün hesaplamayı ile şöyle yapıyorsun

günleri gireceğin cell'i formatting'den date'e çeviriyorsun
sonra tarihi gün/ay/yıl olarak giriyorsun
sonra mesela 3-4 tane gün girmişsin alt alta, toplam kaç gün geçtiğini bilmek için direk =max()-min() yapıcaksın.
parantezlerin içine günlerin yazılı olduğu cell'leri giriceksin tabi
en büyük günden en küçük günü çıkarıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

embed yapmak lazım da baktıklarımın hepsi benim yöntemi yapmış zaten kopyalayıp excel formula keep ediyor içinde işte

ama başka yolları olmalı mutlaka

yani istiyorum ki A ve B tablosu birlikte çalışsın word üzerinde A ya değer yazdığımda word'te B tablosundaki değerler değişsin

Adamlarla uğraşmak değilde hem işte zaman kazanmak istiyorum hem de excel i öğrenmek =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...