Therru Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/480624_514978681899805_283831801_n.jpg Bir yanardağ patlaması neden bazen yıldırım yaratır acaba? Yukarıdaki görüntüde, Japonya'nın güneyinde yer alan Sakurajima Yanardağı Ocak ayının başlarında püskürürken yakalanmış. Magma kabarcıkları o kadar sıcak ki, Dünya'nın yüzeyinin altından sıvı haldeki kayalar halinde fışkırırken ışıldıyorlar. Ancak bu görüntü, yanardağın zirvesinin yakınında yakalanan yıldırımlar nedeniyle özellikle dikkat çekicidir. Sıradan fırtınalarda dahi yıldırımların neden meydana geldiği halen bir araştırma konusu iken, yanardağlarda oluşan yıldırımların nedenleri çok daha az bilinmektedir. Şüphesiz yıldırımlar zıt kutuplardaki elektrik yükü ile yüklü alanların yatıştırılmasına yardım etmektedir. Eldeki varsayımlardan biri, fırlayan magma kabarcıkları veya yanardağ küllerinin kendilerinin elektrikle yüklü olduğunu ve havadaki devinimleri ile bu alanları yarattıklarını ileri sürmektedir. Diğer yanardağ yıldırımı vakalarına ise, yanardağ tozu içerisinde yükleri harekete geçiren çarpışmalar olanak sağlıyor olabilir. Dünya üzerinde bir yerlerde saniyede 40 defadan fazla olmak üzere sık sık yıldırımlar meydana gelmektedir. Kaynak: bulutsu.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 bi gezegenin biri full böyleydi. venüsmüydü juptermiydi karıştırdım şimdi. venüstü galiba. hatta böyle için için yandığı için kadın tanrıça demişler diye pis bi geyik yapıyodu belgeselci abim gehen gehen diye gülüyodu sonra da pis herif hatırladım şimdi sinirim bozuldu. gerçi rahmetli oldu şimdi ölünün arkasından konuşmak da yakışık almaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 toprağı bol olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 metal fışkırdığı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 sıcaktır orası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2013 RESİM GERÇEK DEĞİL ARKADAŞLAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 fede said: bi gezegenin biri full böyleydi. venüsmüydü juptermiydi karıştırdım şimdi. venüstü galiba. hatta böyle için için yandığı için kadın tanrıça demişler diye pis bi geyik yapıyodu belgeselci abim gehen gehen diye gülüyodu sonra da pis herif hatırladım şimdi sinirim bozuldu. gerçi rahmetli oldu şimdi ölünün arkasından konuşmak da yakışık almaz venus lavlı, neptune fırtınalı. titanda bir ihtimal ikisi karısık bi cycle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 bulutsu.org da baya malmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 diablo 3'den almışlar resmi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Yıldırımlar-şimşekler genelde kül bulutunun içerisinde oluyor herhalde, o kadar kül o hızda çıkınca statik elektrik üretiyore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Therru Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2013 Bunlar da hep d3 sakurajima volcano'da patates olmuş zaten. http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdaxk9Mz561rjy8kno1_500.jpg http://www.v-e-i.de/pictures/jap/jap1203.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2013 ben gene bunlar hep sex derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Sürtünme der geçerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar