Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

touareg, sorento, volvo xc70/xc90, santa fe ve tucson

BlackRose

Öne çıkan mesajlar

hepsinin de dizel modeli var, hatta sorento zaten sadece dizel sanırım, tucson yeni çıkmış onu çok incelemedim ama sonuçta santa fe ile aynı motora sahip (dizel düşünüyorum)

fiyatlar hemen hemen şöyle,
touareg>=volvo xc90>volvo xc70>santa fe>sorento>tucson

daha önce ilgilenmiş olan ve bilgisi olanlar varsa webden göremediğim bir takım püf noktalarını buraya yazabilirse sevinirim, bunu yaparken bir yandan da fiyat/kalite durumunu da göz önünde bulundurursak hangi marka ve model öne çıkar, fikirlerinizi bekliyorum

tabi bir de emektar RR'min devasa bagaj ve iç hacmini aratmayacak olması da en birincil tercihimdir, yoksa piyasada çok 4x4 var, dışardan bir şeye benzeyip içine binek otomobil kadar ancak sığılabilen ^_-

teşekkürler[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
xc90 la santa fe den birisini seç bütçene hangisi uyar ise
tuscon kötü hem ufak zaten

santa fe 2. el düşünüyorsan ist zeytinburnundan birisi satıyordu
lacivert renk içinde dvd oynatıcılı fln sistemde eklemiş kaç km oldugunu unuttum da 55milyar civarıydı sanırım bi araştır derim[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Sosyal ağlarda paylaş

santa fe'yi bende seçmezdim..
gerek $ekil,gerekse markaya olan güvensizlik..
toureg icin gereginden fazla pahalı diye bi$eyler duymu$tum..
fiyat/performans olaraktan volvo xc90'ı cok övüyolar..güvenligi söylememe gerek bile yok sanırım..
neyse sonuc olarak
xc90 diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

volvo'ları yakından incelemedim, yani dışardan ok de içine girip çıkmışlığım henüz yok, ama mesela sorento bunların ayarı değil demişsin ama gerçekten de büyük ve rahat bir araç, teknik özellikleri elbette düşük kalıyor onlara göre ama çok büyük bir uçurum yok gibi

sanki fiyat ve özellik açısından bir filtreden geçirilseler sorento tercih edilebilir gibi geldi bana, ama işin asıl kafadan direk touareg öne çıkıyor bence de, zaten onu inceledikten sonra diğerlerine geçtim, ona alternatif bir şeyler bulmak amacıyla, bütçe açısından çok şey değişiyor bi de soldan sağa doğru[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bathory, 18 Ekim 2004 01:32 tarihinde demiş ki:
santa fe'yi bende seçmezdim..
gerek $ekil,gerekse markaya olan güvensizlik..
toureg icin gereginden fazla pahalı diye bi$eyler duymu$tum..
fiyat/performans olaraktan volvo xc90'ı cok övüyolar..güvenligi söylememe gerek bile yok sanırım..
neyse sonuc olarak
xc90 diyorum.

peki o zaman şöyle bir soru daha ekliyim hemen;

xc70/90 arasındaki fiyat farkına değer mi aralarındaki teknik farklılıklar? touareg'in gereğinden pahalı olması gibi, sanki xc90 da 70'e göre biraz fazla fiyat artışı yapmış gibi[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

XC70 le XC90 aynı kefeye konulmaz gibime geliyo XC70 S80'in sw modeli gibi bişey ve model olarak eski XC90 sa yanılmıyosam geçen sene piyasaya sürüldü hem yeni hemde tam olarak bir jip klansmanına giriyo. Rakipleri desek Touareg Cayenne gibi araçlar. Bir bakıma sınıf farkı var denebilir fiyat farkınında olması normal bence.

Diğer modeller (santa fe, sorento) daha orta sınıf araçlar. Alıp bikaç yıl kullanıp düşük fiyata satarsın ancak 2. elde satarken zarar etmiyim diye de alırken 2 kat fazla para vermeye gerek olup olmadığı da tartışılır hakikaten.[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Sosyal ağlarda paylaş

xc90 yerden yuksek bi station / 7 kisilik uludaga tatil arabasi
touareg arazi araci x5 m serisi ve cayenne ile alakali
ama bu 4 xc 90 6 koltuklu ve yerleri degisebilyour arkada televizoynlu falan
bide discovery falan var arlarinda

yani santafe tucson hic bilmiyorum
ama arazi araci olarak en iyileri cayenne
aile arabasi olarakda en iyisi xc90[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Sosyal ağlarda paylaş

cayenne'in öküz gibi fiyatı olmasa onu da düşünmedim değil aslında ama şöyle bişe var, iyi bir arazi aracı olabilir ama araçta bagaj diye bişe yok, iç hacim öyle göründüğü gibi yeterli değil bence, touareg'in de bagaj hacmi sanki diğerlerine kıyasla ufak gibi, mesela bu konuda land cruiser, sorento falan daha öndeler, çekişiydi, çıkışıydı cayenne daha iyidir tabi ona bişe diyemem çünkü sadece benzinli modeli var[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 18 Ekim 2004 17:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 18 Ekim 2004 23:44 tarihinde demiş ki:
Cayenne'in ufak motorlu modeli gelicekti 3.2 motormuydu vallaha yalan olmasın onun fiyatı diğerlerine göre daha ucuz olucak fln diyodu bi galerici ark. war soriym görünce

yine de porsche dizel motor üretmez bence :D
motoru ne kadar küçültseler de her türlü yakıt canavarı olacağı kesin ^_-[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

XC 90 im var. Oldukça konforlu ve performans açısından çok iyi bir araç. Çoğu zaman bu gece arabada mı uyusam diyip yatağımı hatırlayıp eve çıkıyorum ama kesinlikle bir gün yatıcam XC 90da.

Sürüş bakımından yerden yüksekliği çok arabanın ani sağ/sol larda savuruyor kendini. Yanlış hatırlamıyorsam 250 nin üstünde beygiri olması lazım vede 2. viteste 140 ve maksimum 230 i rahat rahat görüyor. Kalkışlarda fena kopuyor torku abartı birşey. Tek dezavantajı ani sağ/sol larda arabanın fazla savurması.

Teknolojik bakımdan iç dizayn süper. Yol haritası olmasına rağmen henüz Türkiye için yapılan bir yol haritası yok ama canım sıkılınca almanya-fransa arası yolculuk yapiyorum haritada :)

Diğer markalar ve modeller hakkında yorum yapamayacam sadece XC 90 ı biliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.[signature][hline]
Albert Einstein, bilinmeyen bir tarihte demiş ki:
Technological progress is like an axe in the hands of a pathological criminal.

a.k.a Dodo
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkür ederim, bu bilgi iyi oldu, çünkü hiç inceleyemediğim bir marka/model varsa o da volvoydu[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler
VW en birinci tercih iken bu son yorumlar teraziye XC90 da çıkardı, en kısa zamanda milimetrik mesafeden inceleyeceğim ^_-

bu arada bir sorum olacak, baya bir araştırdım ama yetkili bi satıcıya gidip sormaya zamanım olmadı, internetten de tatmin edici bir cevap bulamadım; touareg'de cayenne gibi havalı/yüksekliği ayarlanabilir süspansiyon var mı? bu standart mı yoksa modele göre değişiyor mu ya da opsiyonel mi? XC90'da bu tip bir yükseklik ayarı var mıdır? yani çok engebeli arazide bu tip bir ayarlamaya imkan veren bir araç daha cazip geliyor[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 22 Ekim 2004 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1 sn düşünmem toureg alırdım.
ama xc90 daha bi arazi aracı toureg öyle değil.

yani ciddi anlamda dağda bayırda kullanıcaksan bunlardan hiçbirini alma ama ben alıcak olsam toureg olurdu.

Bu arada fx45 lerde fena tercih olmaz hani.
P.S:fx45 mi 35 mi bilmiyorum böyle sportif olanları hangisiyse
Sosyal ağlarda paylaş

sahsen yaklasik 4 aydir siyah fx35 kullaniyo babam. gayet super bi araba yani hastasıyım ben babamdan daha cok sevıyorum arabayi. bagayi gayette kocaman yanı ne koymayı planlıosun kı koymayı ? gayet yuksek ve derın bir bagaji var. onun dısında bir araba&jip te arayacagın hersey ve fazlasi bu arabada var. fx35 ile fx45 arasindaki tek fark motor ve fiyat geri kalan herseyde aynı[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...