Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci El Telefon Almayalım...

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Bildiğiniz gibi şu sıralar kapkaç olayları iyice arttı. Şahsen sokakta telefonumu çıkarıp konuşmaktan korkar oldum. Üç kuruş için insanların canına kıyılıyor. Bir insanın hayatına mal olan bu telefonu gidip 2.el olarak satıyorlar. 2.el satışlar baya revaçta. Eğer 2.el telefon satışı diye birşey olmasaydı veya çok az satsaydı bu insan denemeyecek mahluklar telefonları kapıp kapıp satamayacaklardı. Sizden ricam 2.El telefon almayın...[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Crosby,Stills,Nash & Young

[Bu mesaj Sensible tarafından 21 Kasım 2004 22:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

2. el piyasasını yok etmek gerekli zaten bu kapkaç olaylarının önüne geçmek için. Ancak İstanbul'da dışarıya çıktığınız zaman 2. el satışın ne kadar revaçta olduğunu görüyorsunuz.

Ayrıca dendiği gibi telefonun sahibi çıkarsa paşa paşa vermek durumunda kalıyorsunuz aleti.

Ancak bir sorun daha var telefonu çaldırdıktan sonra; imei numarası değiştirilebiliyor telefonların. Bunu ne kadar uyguluyorlar bilemiyorum ama çalınıp da bulunamayan bir ton telefon var etrafta.[signature][hline]shotokan kedisi
Sosyal ağlarda paylaş

Heheh.. Bürokrasi yine bu olaya el koyuyor.. :)
Şimdi çaldırdınız telefonunuzu. Hanimiş şöyle iyi de birşey. O dediğiniz numaradan bulunduğunu söylüyorsunuz..
Aa.. Dur bakalım bulalım. Ama önüme binlerce şey çıkıyor...

[li]-Bunun için devreye savcılık mı giriyor?
-Önemli bir olay yoksa ortada (cinayet vs..) seni ne kadar tınlıyorlar ?
-Telefonu bulmanın masrafıyla kaç tane telefon alabilirim?
-O telefon kimbilir saatte kaç km hız ile yer değiştiriyor?
-Aman tanrım ben nerdeyim?[/li]

Evet. Karşıma bunlar çıktı. Bir de diğer konu. 2. el telefon almak için bi tezgaha gidiyorsunuz. (örnek Kadıköy) Sonracığıma alıyorsunuz bir telefon. Gönül ferahlığı ile işiniz olan bi sokağa giriyorsunuz.. Keşke girmeseydiniz.. Size satan adamın ahbapları o telefonu sizden alıyor. Cumburlup! Telefon yine tezgahta.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Etos, 21 Kasım 2004 22:54 tarihinde demiş ki:
artık biliyorsunuz telefonu çaldırdıktan sonra buldurabiliyorsunuz. ikinci el telefon alırsanız ve telefonun gerçek sahibi bunu çaldırmış ise, gelip sizden paşa paşa alır telefonunu. boşu boşuna para vermeyin..

paşa paşa alması bir yana suçlayabilir de hırsız diye.[signature][hline]Let me in, I'll bury the pain...
Sosyal ağlarda paylaş

2. el telefonla kapkaç bitse ben de almazdım ama o zaman da başka şeye yönelcek adamlar bu sefer para calıcaklar ya da başka bi degerli eşya napacaz para da mı taşımayacagız.bir aldıgımız telefonu yenisini aldıktan sonra çöpe atacak kadar zengin bi ulus değiliz ne yazık ki.2. elin yasaklanması salakça olur o açıdan.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

said:
artık biliyorsunuz telefonu çaldırdıktan sonra buldurabiliyorsunuz. ikinci el telefon alırsanız ve telefonun gerçek sahibi bunu çaldırmış ise, gelip sizden paşa paşa alır telefonunu. boşu boşuna para vermeyin..

Yok alamıyor,yeni kanun nedir bilmiyorum ama,temel hukuk dersinde öğrendiğim kadarıyla,eğer telefonun çalıntı olduğunu bilmeden alırsanız geri alamıyor.Ancak bile bile alırsanız alabilir.Bunun bir adı vardı ama unuttum Hüsnü bişeydi sanırım.

Ama tabi almamak lazım,hırsızlara para kazandırmamak için.[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired)
Forgon,the space orc |EVE|(Retired)

Sosyal ağlarda paylaş

said:
codmaster, 22 Kasım 2004 11:46 tarihinde demiş ki:
said:

Yok alamıyor,yeni kanun nedir bilmiyorum ama,temel hukuk dersinde öğrendiğim kadarıyla,eğer telefonun çalıntı olduğunu bilmeden alırsanız geri alamıyor.Ancak bile bile alırsanız alabilir.Bunun bir adı vardı ama unuttum Hüsnü bişeydi sanırım.

Ama tabi almamak lazım,hırsızlara para kazandırmamak için.

alıyor arkadaşım bizim komşudan çatır çatır aldılar 1 milyarlık teli geri hiç bir şey de yapamadı.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten bozuk çıkıyo 2.eller kaç tane aldık[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları

The acceleration is the time derivative of velocity. The velocity is the time derivative of displacement. So acceleration is the second derivative of displacement. If acceleration is a ..
a = dv/dt = d^2X/d^2t ..

The reason of the derivative can be discussed geometrically. The slope of the displacement - time graph gives velocity.
And the slope of the graph is the derivative of the function.
If we want to find the instant velocity , we should find the tangent line at the instant we want at the X-t graph..

Devamı gelecek ..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:

Yeni bir hukuk öğrencisisin galiba, bu yüzden pek bir şey bilmiyorsun bu konularda =) Çok güzel geri alabiliyorsun merak etme. Çalıntı malda iyi niyet korunmaz, ileriki sınıflarda göreceksiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Etos, 22 Kasım 2004 15:48 tarihinde demiş ki:
said:
said:

Yeni bir hukuk öğrencisisin galiba, bu yüzden pek bir şey bilmiyorsun bu konularda =) Çok güzel geri alabiliyorsun merak etme. Çalıntı malda iyi niyet korunmaz, ileriki sınıflarda göreceksiniz..

Yok benim elektronik+işletme çift anadal gibi birşey de,temel hukukda yazıyordu o dediğin,neyse öğrendiğim iyi oldu zaten pek mantıklı gelmemişti :)[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired)
Forgon,the space orc |EVE|(Retired)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...