Son dönemde <> adına olan bitenler ortada.Apo haini ile yapılan görüşmeler basına sızdı(rıldı)biliyorsunuz.
Ülke her konuda olduğu gibi bu konuda da bölündü. Hükümetimiz sağolsun 11inci senesinde bu konuda da ülke insanlarını birbirine 180 derece zıt kamplara ayırmayı çok güzel başardı.
Ayrı bir başlıkta açtığım tartışmada da birbirinden çok farklı fikirler var eyvallah,gayet güzel,karşılıklı saygı yitirilmediği sürece acaip hoş bu tartışmaların yapılıyor olabilmesi.
Ben pati ahalisinin TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİ'ne ne kadar inandığını merak ettim. Sanırım sizlerin içinde de bunu merak edenler vardır. Her fırsatta "Türk-Kürt et ve tırnak gibidir, kız aldık,kız verdik, artık yüzbinlerce ortak aile kurduk,kesinlikle birbirimizden ayrılamayız."söylemlerine yabancı değilsinizdir. Gerçekten de bir toplumun birbiri ile uyumu,kaynaşması tarihin taaaa derinliklerinden beri birbirinden kız alıp,kız vermesi ile bire bir bağlantılıdır.
Bu anketi bunun için yapıyorum.
Hadi bakalım...
[video]https://www.youtube.com/watch?v=w5tG0QKhQEM?feature=oembed" width="459">
https://www.youtube.com/watch?v=nWlxoQ5S9-0
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Türk-Kürt; hala kardeş miyiz?
hmm, görüyorum ki bu her zamanki kafası havada idealist olduğun gerçeğini tekrar ortaya vurman konusunda sana yardımcı olmuş.
adı demokrasi olarak geçsede demokratiklikten millerce uzak bir ülkede yaşıyoruz, başbabakan veyahut benzer forsta bir insan değilsen çeto, onlara uygulanmayan yasalar, mesela şuradaki şakirtlerden biri cidden seni şikayet etseler, fazlasıyla uygulanabilir, işin yasal bir konsept olarak dokunulmazlık ile ilgili kısmına hiç girmiyorum.
tabi ne kadar "zeki" olduğunu senelerdir konu dışının içine pisleyerek belli ettiğin için bu ve ,arzu edersen ekleyebileceğim , bu ve bunun gibi bir takım detayları göz ardı etmeni veyahut hiç farketmemiş olmanı zerre kadar şaşırtıcı bulmadığımıda söyleyebilirim ayrıca.
bu arada üst mesajda moniciyiede hitaben, doğru bir noktaya değindiğini söyleyebilirim. yüzlerce sene su ülkede ne kadar azınlık yaşadığı, ne kadar farklı etnik kökenden insan bulunduğu düşünülürse, şuradaki kaç kişi tam olarak %100 türk üm diyebilir, onuda ayrıca tartışabiliriz (burada genetik bir anlamda "türk" lükten bahsettiğimi, "Ne mutlu Türk'üm diyene." de bahsedilen kalben türklük durumunu kastetmediğimi anlayacak kapasiteye sahip olmayan kişiler cevap vermeyeck kadar haysiyet sahibi olurlarsada sevinirim). ki onu geçtim anyaada türk halkı yerine türkiye halkı denmesi birden fazla türkiye azınlığını mutlu edecek, ve bir ihtimal belki gelecek nesillerde şuan kendini "türk" kabul eden insanlardaki başkalarını çekememe özelliğini %1 de dahi olsa azaltacaksa ben varım.
evlat,beni böyle sinirlendiremezsin. laf atıp,cevabı verdiğimde"ama türkiye demokrasiden şu kadar uzak"diyip 0 hukuk bilginle yazdıklarımın suç olduğunu iddia edebilmen türkiye gerçeği ile açıklanabilir zaten;klasik,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olabilmek.
pek zeki ve pek muhterem evlat...bu anketin amacı senin gibi tahammülsüz adamları ortaya çıkartmaktır en başta. hesapta Kürtlere negatif ayrımcılık yapıldığını ima ediyorsunuz ama bu konunun tartışılmasına, şu forum ortamında bile anketinin yapılmasına tahammülünüz yok. bir de her fırsatta hemen hepinizin(yukarıda kendin yazmışsın)demokrasiden uzak olduğunu söylediğiniz bu ülkenin,bu hükümetin silahına sarılıyorsunuz; benim yasaklanmam çağrısını yapabiliyorsunuz, benim hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunabiliyorsunuz.
evladım,neyin kafasını yaşıyorsanız söyleyin,işten-güçten bunaldığımda arada ben de yaşayayım o kafayı.
gerisi laf-ı güzaf...
Beni geçtim, şu forumdaki random rezillerden birine dahi evlat demek için 40 fırın ekmek yemesi gereken birisin. Ve evet, objektif bir gözle bakınca bu ülkede demokrasi namına bir bok yok, olduğunu zannediyorsanda safın önde gidenisin.
Bu arada, bu ülkede azınlıklarada, sırf kürtlerle sınırlı olmamakla beraber, gayette ön yargı var, bunu görmezden geliyorsan tartışılmaya değecek biri dahi olmadığını zannedersme milyonuncu defa kanıtlamış olursun.
Bu arada, anketi x y z ye ayrım varmı vs yerine, "COCUGUNUZUN ECDADINIZIN EVLENMESINI İSTERMİSİNİZ", kısacası "anana yapsalar iyimi" tadında bir argümanla açarsan millet doğal olarak dalga geçer, şurdaki 8-9 sayfada 2-3 ciddi cevap aldığına şükretmen gerekir bu kadar laçka bir tavırla.
tabii bunun daha öncesindede insanları etnik-din olarak degil, genel olarka amllık seviyelerien göre ayrımcılık gösterdiğimi 2 kere falan yazmama rağmen göz ardı etmende çok hoşmuş.
bu arada, hani kendi hukuk bilgime güvenmedigim icin geceleyin istanbulda hukuk okuyan bir arkadaşa danışma fırsatı buldum, ilk postun hakkatende ayrımcılık dolayısıyla suç unsurları içerebilir miş, dava açılmasa dahi savcılıkta soruşturma açılması muhtemel imiş, tabii oda 3üncü sınıf öğrencisi ne kadar güvenilir bilemem.
hüküment silahına sarılmaya gelince, sarılınacak silah falan yok, bu ülkenin sadece adı demokratik, seni ngibi fazla diealsit saf olanlarımız hariçta zerre kadar bu durumu iplemedğimize göre (örneğin: bu durumu ve cogu cahil bir halk icin uğraşmaktansa kendi kıçımı yurt dışına atmayı tercih edeceğim için), aslında yaptığım bir silaha falan sarılmak degil, realist olmak ki bunu göremiyorsanda apaçık kör oldugunu az evvel belirttim.
Bu arada son 5 sayfada tek bir mantıklı argüman savunmadığın ve öne sürmediğinide ayrıca hatırlatırım.
daha 2 hafta önce senin hakkında öm leşirken seni savunan isnanların dahi bugün senin troll olduğunu düşünmeye başladılarsa ne olduğun ortaya çıkyıor demektir.
ama yanlış anlama, bir senin kadar sir.enistir, cipetpettir, aynı saçmalık derecesidne konuşan, veya din, politika cart curt konusunda aşırı uçta olan, insanları aydınalttığını zannedip büyük bir kısmını rahatsız olan herkez banlanabilir kanımca, okula gittiğimde odtüde dahi yeterince cok konusan ama bir bok bilmeyen sosyalist/sağçı/devrimci/marksist/lenist/apolitik ben kimseyi sevmem/pkk sempatizanı ve benzeri görüyorum, gerçek hayatta bulundukları ortamdan uzaklaşabiliyorsunda, sen ve türevlerin vaktiniz boş oldukça konu dışının rızına geçtiğinizden internet aleminde pek mümkün olmuyor, ama yani hakkaten sana özel kişisel sanma.
Bu arada, bu ülkede azınlıklarada, sırf kürtlerle sınırlı olmamakla beraber, gayette ön yargı var, bunu görmezden geliyorsan tartışılmaya değecek biri dahi olmadığını zannedersme milyonuncu defa kanıtlamış olursun.
Bu arada, anketi x y z ye ayrım varmı vs yerine, "COCUGUNUZUN ECDADINIZIN EVLENMESINI İSTERMİSİNİZ", kısacası "anana yapsalar iyimi" tadında bir argümanla açarsan millet doğal olarak dalga geçer, şurdaki 8-9 sayfada 2-3 ciddi cevap aldığına şükretmen gerekir bu kadar laçka bir tavırla.
tabii bunun daha öncesindede insanları etnik-din olarak degil, genel olarka amllık seviyelerien göre ayrımcılık gösterdiğimi 2 kere falan yazmama rağmen göz ardı etmende çok hoşmuş.
bu arada, hani kendi hukuk bilgime güvenmedigim icin geceleyin istanbulda hukuk okuyan bir arkadaşa danışma fırsatı buldum, ilk postun hakkatende ayrımcılık dolayısıyla suç unsurları içerebilir miş, dava açılmasa dahi savcılıkta soruşturma açılması muhtemel imiş, tabii oda 3üncü sınıf öğrencisi ne kadar güvenilir bilemem.
hüküment silahına sarılmaya gelince, sarılınacak silah falan yok, bu ülkenin sadece adı demokratik, seni ngibi fazla diealsit saf olanlarımız hariçta zerre kadar bu durumu iplemedğimize göre (örneğin: bu durumu ve cogu cahil bir halk icin uğraşmaktansa kendi kıçımı yurt dışına atmayı tercih edeceğim için), aslında yaptığım bir silaha falan sarılmak degil, realist olmak ki bunu göremiyorsanda apaçık kör oldugunu az evvel belirttim.
Bu arada son 5 sayfada tek bir mantıklı argüman savunmadığın ve öne sürmediğinide ayrıca hatırlatırım.
daha 2 hafta önce senin hakkında öm leşirken seni savunan isnanların dahi bugün senin troll olduğunu düşünmeye başladılarsa ne olduğun ortaya çıkyıor demektir.
ama yanlış anlama, bir senin kadar sir.enistir, cipetpettir, aynı saçmalık derecesidne konuşan, veya din, politika cart curt konusunda aşırı uçta olan, insanları aydınalttığını zannedip büyük bir kısmını rahatsız olan herkez banlanabilir kanımca, okula gittiğimde odtüde dahi yeterince cok konusan ama bir bok bilmeyen sosyalist/sağçı/devrimci/marksist/lenist/apolitik ben kimseyi sevmem/pkk sempatizanı ve benzeri görüyorum, gerçek hayatta bulundukları ortamdan uzaklaşabiliyorsunda, sen ve türevlerin vaktiniz boş oldukça konu dışının rızına geçtiğinizden internet aleminde pek mümkün olmuyor, ama yani hakkaten sana özel kişisel sanma.
çetocuk B)-
türk-kürt alman falan olmasını çokta alakadar degilde.
türkiyede kürtlerin cogu cahil-cogumuzun hoşlanmayacağı insanlar mı? (ki bu aslında bakarsak çoğu türküde içeriyor) kardeşimin malla, cahille, bildiğin düpedüz gerzekle evlenmesini istemem ben. herhangi bir politika veya din konusunda aşırı uçta bulunan biriyle evlenmesinide istemem.
Alakası yok. Bu klişe AKP'den beri eskidi =) Şuan Türkiye'nin ne kadar cahil olduğunu görebiliyoruz =) Orana vursan arada fark yoktur. Ayrıca ona buna cahil diyen eğitimli bir kesim var. Onlar heralde cahilin en önde gidenleri =) Hatta ülkenin %90'ı falan cahil. Sen en iyisi kızını bu ülkeden birine verme =)
En iyisi Amerikan vatandaşı olmak
Beni geçtim, şu forumdaki random rezillerden birine dahi evlat demek için 40 fırın ekmek yemesi gereken birisin.
şuradan sonrasını okumadım(vay lan,hep bana yazarlardı böyle,enteresan bir duyguymuş).
sen bana göbek bağımı kesmiş ebem gibi, boklu bezimi yıkamış anam gibi, asker arkadaşımmış gibi ÇETOCUK, ÇETOCUK dersen elbette ki sana evlatta derim, başka bir kelime icap ederse onu da söylerim.
işsiz güçsüz tayfayı yeterince adam yerine koydum.
naş evlat...
türk-kürt alman falan olmasını çokta alakadar degilde.
türkiyede kürtlerin cogu cahil-cogumuzun hoşlanmayacağı insanlar mı? (ki bu aslında bakarsak çoğu türküde içeriyor) kardeşimin malla, cahille, bildiğin düpedüz gerzekle evlenmesini istemem ben. herhangi bir politika veya din konusunda aşırı uçta bulunan biriyle evlenmesinide istemem.
Alakası yok. Bu klişe AKP'den beri eskidi =) Şuan Türkiye'nin ne kadar cahil olduğunu görebiliyoruz =) Orana vursan arada fark yoktur. Ayrıca ona buna cahil diyen eğitimli bir kesim var. Onlar heralde cahilin en önde gidenleri =) Hatta ülkenin %90'ı falan cahil. Sen en iyisi kızını bu ülkeden birine verme =)
mümkünse yurt dışında evlenip kendi çocuğumu yurtdışında yetiştirip türkiyeye hiç getirmeme taraftırıyım. hoş bunu zannedersem 2002 den beri söylüyorum patide. norveç gibi bir iskandinav ülkesi veya kanada olacak sanırım.
neyse çetocuk her zamanki gibi demagoji yapıp hiç bir argümana karşılık veremeyerek tırıs tırıs kaçmış, şaşırmadım.
neyinden kaçacağım evlat, ortada sana ait bilgi kırıntısı, fikir ışığı, dimağ ipucu yok ki?!?!
Anti-demokrat tavır yapacaksın bana, üstelik de ipe sapa gelmez şeyler yazacaksın ve bir de utanmadan bunların ARGÜMAN olduklarını iddia edeceksin...
Acaba bu mu argüman?
"yasa bilgim çok iyi olmasada zannedersem tck da ilk postunun yargılanmasını gerektrebilecek ırkçılık, halk içinde huzursuzluk çıkarma ve ayrımcılık ile ilgili 3-4 madde olması lazım, çetocuk, ondan bahsediyor olmasın sakın bck?"
bunun dışında bir şey sunduğun yok, hakaret, saygısızlık, sataşma, "çetocuk,vs.vs."...bu yazdıklarını herkes okuyor, buna rağmen nasıl bir pişkinlik var ki sende, hala beni demagoji yapmakla suçluyorsun?
saygısız bir şekilde yazıp sonra üste çıkmaya çalışman kişiliğin hakkında anlayana önemli ipuçları veriyor.
dediğim gibi, işsiz ve güçsüz adamları gereğinden fazla ciddiye aldım bu zamana kadar. iş ve güçten yana nasiplenmeni dilerim evlat...adam gibi tartışmayı öğrendiğinde, karşıdaki insanın fikirlerine saygı duymayı öğrendiğinde gel,konuşalım. o zamana kadar uzak dur lütfen...
Anti-demokrat tavır yapacaksın bana, üstelik de ipe sapa gelmez şeyler yazacaksın ve bir de utanmadan bunların ARGÜMAN olduklarını iddia edeceksin...
Acaba bu mu argüman?
"yasa bilgim çok iyi olmasada zannedersem tck da ilk postunun yargılanmasını gerektrebilecek ırkçılık, halk içinde huzursuzluk çıkarma ve ayrımcılık ile ilgili 3-4 madde olması lazım, çetocuk, ondan bahsediyor olmasın sakın bck?"
bunun dışında bir şey sunduğun yok, hakaret, saygısızlık, sataşma, "çetocuk,vs.vs."...bu yazdıklarını herkes okuyor, buna rağmen nasıl bir pişkinlik var ki sende, hala beni demagoji yapmakla suçluyorsun?
saygısız bir şekilde yazıp sonra üste çıkmaya çalışman kişiliğin hakkında anlayana önemli ipuçları veriyor.
dediğim gibi, işsiz ve güçsüz adamları gereğinden fazla ciddiye aldım bu zamana kadar. iş ve güçten yana nasiplenmeni dilerim evlat...adam gibi tartışmayı öğrendiğinde, karşıdaki insanın fikirlerine saygı duymayı öğrendiğinde gel,konuşalım. o zamana kadar uzak dur lütfen...
Öne çıkan mesajlar