unity100 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: Fistan, 18 January 2004 19:56 tarihinde demiş ki: kale etraflarındaki çukurlar siper olmuyo. hayir hendekten bahsetmiyoruz. 17. yy da kusatma kavrami son mertebesine ulasmisti. ilk siper savaslaridir. la rochelle ornegin. kalenin kusatilmasi kalenin dibinde bulunularak degil ikmal ve iletisimi engelleyecek yerlerde tahkimat kurup siper kazarak karsilikli savasarak saglaniyordu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 siperleri ilk zuagirler mi buldu bilmiyorum ama saydıklarınızdan çok daha eski olduğu kesin.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mountaindew Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 said: unity100, 02 June 2003 20:30 tarihinde demiş ki: insan olma meselesine gelince. ben kendi disimda kalan varliklara bakarken turk japon patagonyali ayrimi yapmam. hristiyan yahudi musluman budist ayrimi yapmam. onlari sadece insan olarak gorurum. diger sahislar herhangi bir gerekceyle kendimden ayri gormek icin benim kanimca ahlaki bir yanlistir. tarih boyunca insanlarin su ya da bu isim altinda, ister millet, ister din, ister dil olsun gruplasmalari birbirlerinden ayriliga, bunun sonucu olarak yabancilasmaya, bunun sonucu olarak supheye, suphe sonucunda korkuya, korku sonucunda da savasa neden olmustur. ve eger bugun birimiz marsta tatilde digerimiz uranuste calisirken internetin yerine gecen daha gelismis bir sistem uzerinden bu tartismayi yapmiyorsak, bunun nedeni bu savaslarin neden oldugu teknolojik ve ruhsal gelisme eksikligidir. olabilecegimizden daha geride olmamizin nedenidir.[hline]www.mizzah.com Bir konuda anlaşıyoruz anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 .[signature][hline]Kopan bir ipe, sımsıkı bir düğüm atarsanız, İpin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda, canınızı acıtan tek nokta, Yine o düğümdür... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ChainLight Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 hmm..bisi aklima takildi yazdiklarinizdan turan taktigi hunlarin yada mogollarin diye okudugumu hatirliyorum buyuk ihtimalle hunlarin..turklerin olmamasi lazim..uzun zmn oldu emin deilim.. yanlissa kusura bakmayin bilen warsa lutfen dorusunu yazarmi? En cok bilinen ve en basiti hilal taktigidir..onun disinda savasirken pek taktik yaptiklarini zannetmiyorum.. kazanilan savaslarda ezip gecerek olsa gerek[signature][hline]We Are Just Nothing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Diablo_Tyrael_ Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2004 "Türkler öldürülebilirler, fakat yenilgiye uğratılamazlar." Napoleon Bonaparte Türk-Turan taktiği ana savaş durumdadır. Muhteşem, Durdurulmaz ve 3 koldan gelen bir taktiktir. Neyse ki Türk ordusunun taktikleri bahsedebiliyoruz ama kuruluşu düşündüm. Bize Kara kuvvetlerinin M.Ö. 209 yılında kurulduğu öğretildi. Ancak Ben M.Ö. 530 yılında bir binbaşının bulunduğundan söz ediyorum. Daha öncesinde Türkler'in tarihi olduğunu söylüyorum, binbaşı olduğunu söylüyorum. 209 yılla 530 yıl arasındaki farkı almış ama, ben daha eskiye, 15000 yıl öncesine, 12000 yıl öncesine gidiyorum. Ve bu cevabım var. Adı binbaşıdır ama, aslında tümgeneraldir, aslında mareşaldir, harbi kazanmıştır; anlatabildim mi? Bütün bunlar askerî kumandanlardır. Entelektüel oldukları için, okur-yazar oldukları için olayları taşa vurdurtturmuşlardır: anlatabildim mi? Tarihinin hakikaten yeniden yazılması lâzımdır; yalnız Türk Tarihi değil, Dünya Tarihi'nin yeniden yazılması lazımdır. Binbaşı mıdır kendileri ? Asker olduğunu, söylemiş, isim varmemiş. Şunu bilmelisiniz ki, Türk ordusunun kuruluşu bugün söylendiği gibi 2200 değildir, çok daha aşağılara inmektedir. Buna ait ilk yazıtları Uluken Vadisi'nde bulursunuz. Orada askerlere ait bir yazıt vardır; şu anda hatırlamıyorum. Yani, bizim ordumuzun yahut da askerimizin tarihi en aşağı 6000'lere indirmek gerektirmektedir. Maalesef yanımda belge olmadığı için gösteremiyorum.[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2004 Yeniçerilerin nie oyle uzun sarıklar giydiklerini mrk ettinizmi? Bence uzaktan gozuktugunde dev adamlarmıs gıbı gozukmelerını saglamak ıcın... Bide; At uzerinde giderken ot atabildiklerine gore herhalde bununla ilgili bir taktikleri vardır.Vur kac fln..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OneWayStreet Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 dünya da bir anda büyük güç olmak için çok süper savaş taktiklerine gerek yok yada süper eğitimli kahraman askerlere dune da şuna yakın bir söz geçer imparatorluklar 4 şeyle yönetilir bilgenin ilmi halkin duasi yigidin cesareti zenginin adaleti ama bunların hepsinden önemlisi bunlari yönetecek olan kişidir der ondan dolayi osmanli güçlüydü ama x taktiği yüzünden değil başarılı liderler geldi kazandılar iyi liderler kalmadı kaybettiler ağır zırhlı askerleri yenmenin tek ve kolay yolu kanattan yüklenmektir türklerde bunu bol bol kulllanmışlardır hilal taktiğide budur işte hatta çoğu türk taktiği budur kanatlara yüklen kazan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2004 haha 3801937813 yıl öncesinde türk ordusuymuş. Tarih biliminden nasiplenmemişiz anlaşılan ki böyle saçma sapan şeyler söyleyebiliyoruz. Dünyanın o zamanlarda hangi çarklar üzerinde döndüğünden bi haber çoğu kişi. İlk profesyonel orduya adım, Orhan Bey zamanında kurulan müsellemlerdir. Daha sonra Sultan I. Murat gelir ki unvan farkından da anlayabileceğimiz gibi, feodal devletten kurum devlete geçilmiş, ilk profesyonel türk ordusu olan yeniçeriler de kurulmuştur. Turan taktiği vs. de palavradır, başka taktik bilmezsiniz çünkü. Sanırsınız ki başka millet bu taktiği uygulayamaz, herşey bi oyun. Savaş hiçbir zaman o kadar basit olmadı.. Askeri devrimlere kadar osmanlı büyük bir güç idi fakat bundan sonrasına ayak uyduramayıp gücünü yitirdi. Coğrafi keşiflerden sonra dünyanın merkezi osmanlılardan, memlüklülerden vs.den önce ispanya, portekize; daha sonra da ingiltere, fransa, hollanda gibi ülkelere kaydı. Avrupada devletleri piyade savaşlarına geçmişken, osmanlıda piyade yerine hala savaşçılar vardı ( warriordan soldier a geçilmiştir ). Avrupada grup eğitimi verilir, buna uygun komutlara geçilir ve kısa bir süre eğitim için yeterli olurken, osmanlıda hala savaşçılar vardır. Bunlar çocukluktan vs. yetişir, soldier değil warriordırlar. Fakat bu uygulama tüfekli savaşlarda büyük dejavantaj idi. Ancak yeniçeriler kaldırılana kadar bu böyle sürüp gitti. Konuyla alakasız da olabilir, çok birşey okuyamadım, kusuruma bakmayın birşey atladıysam. Gene de anlattıklarımdan genel cevaplarımı çıkarabilirsiniz[signature][hline]"Türk şoförü en asil duyguların insanıdır" M.Kemal Atatürk no paranoia@ montezaus ##Beneath The Ground ###Viva La Résistance!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Ben saçmalamıyorum Türk tarihinde böyle saçma sapan ve abartılı şeyler söyleyemem!.. Yukardaki benim söylediklerim doğru olmalıdır inanmıyorsanız Kazım Mirşan, Haluk Tarcan, Yrd.Doç.Dr. İsmail Doğan, Prof.Dr.Muazzez İlmiye Çığ, Prof.Dr. Ali Yıldız, Prof.Dr. İlker Ortaylı ve Hurriyet gazetesindeki Tarihçi Murat Bardakçı.. gibi türkvatansever tarihçilere sor. Onları bir toplantıda dinlemiştim [Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 21 Kasım 2004 17:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Bak bi kere turan taktiği ana taktirdir felan.. palavra, artı hakaret türk ordularına mö. 3.yyda kurulması - cehalet, palavra ötesi, saçmalama mö. 60yyda türk medeniyeti, ordusu, tüm generali... - rööhh bak sorun nerede biliyomusun, tarih yapmıyorsunuz, tarihi bi takım şeylere alet edip saçmalıyosunuz[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 said: MonTezaus, 21 Kasım 2004 18:03 tarihinde demiş ki: Bak bi kere turan taktiği ana taktirdir felan.. palavra, artı hakaret türk ordularına mö. 3.yyda kurulması - cehalet, palavra ötesi, saçmalama mö. 60yyda türk medeniyeti, ordusu, tüm generali... - rööhh bak sorun nerede biliyomusun, tarih yapmıyorsunuz, tarihi bi takım şeylere alet edip saçmalıyosunuz Dediğim gibi ünlü hocalara sor. benim söylediklerimi doğruyacaklar. Bunlar Tarihçilere bırakalım. Yukardaki saçmalamış olabilirim ama hayal olduğunu için pek inanmıyorsunuz. Ama Batı kaynaklardan alınan bilgilere inanıyorsunuz. Batının TÜrklerle ilgili ve asıl affedemediği husus şudur. Batı, 200-300 yıldan beri dünya tarihini yapmaktadır ve hep kazanmıştır dünyayla olan çatışmalarında. Günümüzün siyaset gelişmelerini yönlendirmek isteyen Batılı güçler, bilme de politika karıştırılmasını sağlayarak, "tarih yapanlara sadık kalmayan tarih yazılarını" öne çıkarmaktadır. Batının Türkleri tarihsiz bırakma ve Türk Tarihinden kurtulma çabalarını, Türkiye üzerine oynanan oyunları, Türkleri sevmeyen Türkologları, Türk Tarihi'ni yabancılardan öğrenmenin üzücü yanını Türkiye'deki acınacak ilgisizliği, bilimsellik maskesiyle yapılan papağan eğitimi ve Oryantalizm'in yıkıcı etkilerini... Böylece, "Türklüğün medenî vasfı güneş gibi doğacaktır" diyen büyük Atatürk'ü daha iyi anlayacak ve "Bu 2.Kurtuluş Savaşı'dır" diyen bilimadamlarına hak vereceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Türklüğün medeni vasfının doğması lafından ne anladığını söyler misin önce? Bu sözü atatürk'ün söylediğini sadece farz ediyorum zaten.. Ünlü hacıların hocaların bunu söylemesi değil, neye dayandırdıkları önemli benim için. Elle tutulur birşey de yok, verileri göz önüne alma da yok, hayalperestlik desen tavan yapmış, aklına geleni sallamalar ne yazık ki gördüklerim. Diğer söylediklerin de tamamen laf, ötesini göremedim.. Bak şunu da söyleyeyim, senin söylediklerini Atatürk söylese, yazsa, altını imzalasa gene benim için birşey değişmez. Her halta alet etmeyin o yüzden, yaptığınız hakaret ve saygısızlık, bir kişinin kimliğini zedeleme, hem de kendi amaçlarınız için kullanmak için.. Bu kahvedeki adamın "en gralı atatürk, alem de yapmış, rakı da içmiş, karı da sevmiş, cigara da içmiş, sirozdan ölmüşşş " demesi gibi birşey.[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 ne yazıkki konunun bır kısmı gereksız bır tartışmaya kurban gitmis. ben ozellikle Atlı okcular hakkıında bırşeyler soylıcem: Öncelikle composite bow (yanı sadece tek parca dal yerine bir kac parca dal ve kemikden olusan yay çeşidi (ki tek parca olsa bile ucları ters yonde acılan yaylarda buna dahildir) ) adlı sihalı orta asya türklerı bulmustur, bu yaylar Türklerin at ustunde rahatca donerek hedef almasını kirişe ok takmasını, vede yeterli güç elde etmesini saglamıştır. Türkler bizimde bildiğimiz ve bütün dunyanın kabul ettiği gibi, at yetiştırıclıgınde cok az rakıp tanırlar, Türk seislerı karsında, ingılızler ıspanyollar fransızlar yalan olur. Orta asyada askeri amacla kullananılan atlardan en ilgıncı ve yeteneklısı Kibardılerdir. kısaca ozeliklerını saymak gerekırse: -Batı ve arap atlarına gore daha kucuk ve narın yapılıdırlar. -En zeki at türü olarak kabul edılırler -kolay kolay yorulmazlar (ki bu yemek ve su verıldıgınde 2-3 ay gıbı bır sure durmadan yurumek demek, veya saatlerce durmadan manevra yapıp er meydanında koşturmak) -Ince bellidirler (gulmeyın bu onemlı bır ozellık) -Zekaları ve eğitimlerı sayesınde savas sırasında tehlikeyı sezeerler ve bınıcılerı aksını soylemedıgı surece nerdeyse her zaman dar alandan, manevra yapması daha kolay olacak yere yol bulabılırler -At gözlüğü takmazlar -Bu kendi ozellıkler degıldır ama egıtımlerı sayesınde diger atlar gıbı ateşten ve benzerı seylerden korkmazlar. Şimdi yukardaki ozellıklerın bir türk atlısına sağladıklarına bakalım. -Narin bir at binici uzerınde daha az kuvvet ve daha az sarsıntı demektır, bu nışan almayı kolaylastırır. -Zeki olmaları biniciyle durmadan temas ıcıdne olmalarıda demektır, bınıcılerını tanırlar ve her zaman onlara saldırmaları ıcn dogru acıyı sunarlar, bu bır kopegın her sabah sız uyandıgınızda yatagınıza gelmesı gıbı bırseydır. -Yorulmazlar =) bundan otesı varmıdır? evet bacakları kısadır dıger atlar kadar hız yapamazlar ama zaten agır zırhlı batı ve guney atlılarına rahat toz yuttururlar, butun gun kostururlar ama nefeslerı kesılmez, vur kac ıcın ıdealdırler. -Ince bel, bunun anlamı at+avrat degildir. yay kullanmak ıcın ıkı el gerekır, bınıcı ıkı elı doluyken ata bacaklarıyla sarılır, bıraz uzun kacaklı atlılar ayaklarını kavuturabılır bıle, bu bınıcıye denge saglar. -bu ozellıge ayrıca degınmeye gerek varmı bılmıyorum, atlar manyak ıste boyleler, ınce gorurler, delık bulurlar sız arkanızdakı atlıyı fark etmezsınız cunki atınız fark etmız ve sızı kurtarmıstır. -at gozlugu takmamalrı durmadna kontrol altıdna tutulma gereklıgnı ortadan kaldırı, kız aten dıger atların aksına bazen kontrolun bır kısmını onlara vermek verımlıdır. -korkmamaları durmadan bınıcıye guven verır anı hareketlerden kacılmak her zaman ıyıdır. Yukardakı ozellıklerre degındıkten sorna, atlı okculugun tarıhıne bakarsak, bu durumun perslere hatta belkı hattilere kadar gıttıgını goruruz ama asla Orta asya turklerıdne oldugu gıbı ordunun bel kemıgı hatta kendısı olamamıslardır, bulgular dogrultusunda, genellıkle ordunun yolunu gozlıyen ızcılerın atlı okcu oldugu ve oklarnıda cogu zaman sadece sınyal vermek ıcin kullnıklarını dusunulur. Atlı okculuk konusunda türklere yaklasan iki millet daha vardir, bunlardan biri cinliler digeri moğollardır. Ki ikisininde bu işi turklerden öğrendıgı cağu tarihci tarafından savunulur, (aksını soylıyende vardır). Başka bir durum ıse her Samurai'yın at ustunde ok atmasını bılsının gereklı oldugudur, bıze durmadan katanayla kosturan kısıler olarak sunulan Samurai lar aslında iyi at bınmeyı ve at ustunde ok atmayı ogrenmee calısmalarıdır. Bunun sebebı Japonyadakı clanlar arasıdnakı savaslarda bunun gereklı olması degil, Asyanın savaşcılarıyla rekabet etmenın başka yolu olmadıgını dusunmelerıdır. Bu son kısım fazla mıllıyetcı gelmıs olabılır ama bunlar benım dusuncelerım degıldır emın olabılırsınız. Osmanın nemlı bır zaman dılımı dahıl, her turk atlısı yanında Ok ve yay tasırdıki bu hem spor eylence hemde savasmanın en keyıflı yanıydı, Hunlardan osmanlıya kadar gencler kendılerını at ustude ok-yay kullama becerılerı konusunda kanıtlamak ıcın cabalarlar ( kı bu bır ara agır zırhlı bızans bırlıklerı karsısında cirite donmusdur, orta asyada cirit yoktur). Daha yazılıcak cok sey var ama o kadarı gereksız ve fazla, sonra olarakda: Atlı okculuk türk olarak kabul ettigimiz butun toplulukların kulturunde onemli bir yer tutar, sadece bır savaş sanatı degıl kulturel bır oğedır, bu işi yapan ılk ınsnalar türkler değildir evet bu iş kendı kendılerıne ogrenmıs ve yuzyılalrca en iyi yapan savasıclar olmsulardır. Orta asya türklerı dunya tarıhının en yetenekli savascıları arasında kabul edılır, bunun sebebı japonlar biri pure will veya spartalılar gibi yılların egıtımı ve ruhsuzluk degıl, Savasmaya gıden attlılar arasındaki mukkemmel uyum, sadece ıcerden gorulebılınecek duzen, ve hızlı bır sekılde taktiklerde degişiklik yapıp duruma ayak uydurabılmelerıdır, cinlile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bogachan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 +1 çok güzel yazmışsın eline sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Ama atlı okçuluk pek kullanılmıyordu, kullanılamıyordu ki savaş alanında, saldırırken vs. verimli olamaz bu birlikler. Daha çok vurkaç için kullanılırlardı. Nedeni de, senin de dediğin gibi iki elin de kullanılmasıydı, bacakla ata sarılsalar da atı kontrol edemiyorlardı ki bu da ortaçağda, şovalyelerin eğeri geliştirmelerine kadar böyledir. O zamana kadar bi eliyle atı kontrol etmek zorundadırlar, diğer elleriyle de kılıç kullanmak veya mızrak fırlatmak.. Mızrak da tek seferlik vurkaç için kullanılan birşeydi, ki sebebi gene tek elin kullanılmasıydı. Adamlar yaklaşır - mızrakları atar - geri çekilir - silahlarını çekip tekrar dalarlardı. Atlı okçulara dönersek, gene bu sebepten dolayı savaş alanında pek iş görememişlerdir. Bunun gibi pek çok birliği içeren bi kitap vardı, ki tapılası bi yayındır kendisi, ben alamadım henüz fakat yanılmıyorsam remzi kitap evinde satılıyor (ingilizce). Bu milletlerin askeri gelişimini ve birliklerini içeriyor ki osmanlıdan tutun, türkmenlere kadar hepsi var. Türk tarihi üç kitapta toplanmış.. İsmini hatırlayamıyorum ama öğrenmeye çalışırım. ( 94 milletin birlikleri var aslında, baya kapsamlı bi seri, türk birlikleriyle ilgili olanları 3 cilt )[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar