calimero Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Aket-Atum said: kolektifinsan said: escape said: kolektifinsan said: faşizm, türk milliyetçiliği kürt hareketini doğurdu, bu hareket de türk milliyetçiliği bitmeden bitmeyecek niye kurt milliyetciligi bitmeddn bitmiyo? kürt milliyetçiliği bitip gayet devam edebilir hareket tümden sosyalist olarak ek: Ezen ulusun milliyetçiliği ezilen ulusun milliyetçiliğini doğurur abi ne olur solcuyum diye geçinip babamların dönemindeki solcuların adını kötüye çıkarmayın. gerçi sana "kolektif dur allahını seversen zaten ortalık karışık" demek daha doğru. offf üzgünüm ama babanların dönemindeki solcular bir bok bırakmadı sonraki nesillere. İsimler var idoller var gidip anıyoruz ama, o dönemki solculardır bu ülkede solun şimdi bu halde olmasının nedeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Aslında belki de haklı bir eleştiri ama onlar ile şimdiki solcuları aynı kefeye koymak bana doğru gelmiyor. Eğer şimdiki gerçek sol ise de sanırım sola düşündüğüm kadar yakın değilmişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 e sorry o zaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Rica ederim lütfen üzülmene gerek yok. Hepimizin ayrı bir görüşü var ki konuşuyoruz sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 calimero said: - offf üzgünüm ama babanların dönemindeki solcular bir bok bırakmadı sonraki nesillere. İsimler var idoller var gidip anıyoruz ama, o dönemki solculardır bu ülkede solun şimdi bu halde olmasının nedeni. ne yapmış o dönemin solcuları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Büyük ihtimal Kürtlerin haklarını ve özgürlüklerini savunmaları gerekirken emperyalizme ve ülkenin genel bağımsızlığının içinde olduğu tehlikeye karşı duruş aldıkları için kırgın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 yanlış anlama var...editledim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 @aket alakası yok, Deniz Gezmiş'in son sözleri şunlardır: “Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm Leninizmin yüce ideolojisi! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi! Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler, köylüler!” O dönemin önemli figürlerinden Ertuğrul Kürkçü şu anda BDP milletvekili. Benim bahsettiğim darbeye mücadele etmeden teslim olmuş olmaları. Sendika başkanları gidip kendileri teslim oldular, Dev-Yol ricat kararı aldı, silahları gömün emri verdi. Buna rağmen Karedeniz'de, örgüt emri bekleyip direnmeye devam etti aylarca çatıştı. Bize gelenek bırakmış olmamalarıdır bahsettiğim, gerisi hikaye zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 sen ertuğrul kürkçünün kim olduğunu biliyor musun? Kızıldere'de ne olduğunu biliyor musun? Deniz Gezmiş ile ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Her yaptığı doğrudur diye bir şey yok. Bir insanı çok severken, beğenirken, fikirlerine katılırken ona 100% katılmak diye bir şey yok. Birçokları gibi ben de Türkiye'de sadece Türk halkının olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyorum. Anayasada da zaten bu şekilde belirtilmiştir ve bunun aynen korunmasının Türkiye'nin varlığını koruma ile eş anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bir ülkede birden fazla halk olmaz. Etnik aidiyet ayrı bir şey. Deniz Gezmiş profesör değil, alim değil, bilim adamı değil...Türkiye'nin 60lı yıllarında öne çıkan yiğit,mert,yurtsever ve Atatürk ilke ve devrimlerini savunduğu sosyalist düşüncelerle harmanlamış bir vatan evladı. Her söylediği kanun değil,her söylediği doğru değil. Zaten öldüğünde 30 yaşını bile görememiş bir adama amacından fazla anlamlar yüklememek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 KuddusiMavra said: sen ertuğrul kürkçünün kim olduğunu biliyor musun? Kızıldere'de ne olduğunu biliyor musun? Deniz Gezmiş ile ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Her yaptığı doğrudur diye bir şey yok. Bir insanı çok severken, beğenirken, fikirlerine katılırken ona 100% katılmak diye bir şey yok. Birçokları gibi ben de Türkiye'de sadece Türk halkının olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyorum. Anayasada da zaten bu şekilde belirtilmiştir ve bunun aynen korunmasının Türkiye'nin varlığını koruma ile eş anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bir ülkede birden fazla halk olmaz. Etnik aidiyet ayrı bir şey. Deniz Gezmiş profesör değil, alim değil, bilim adamı değil...Türkiye'nin 60lı yıllarında öne çıkan yiğit,mert,yurtsever ve Atatürk ilke ve devrimlerini savunduğu sosyalist düşüncelerle harmanlamış bir vatan evladı. Her söylediği kanun değil,her söylediği doğru değil. Zaten öldüğünde 30 yaşını bile görememiş bir adama amacından fazla anlamlar yüklememek lazım. Yok bir sen biliyorsun çeto, geç yaşta başlayan kısa süreli okumalarınla. Ertuğrul Kürkçü Mahir Çayan ve On'lar ölürken samanlıkta saklandı diyeceksin. Ajan diyeceksin bilmemne diyeceksin. Bizim soldaki ölüseviciliği, bizim soldan olmasan da benimseyeceksin. Ula adam vurulmuş, can havliyle kendini samanlığa atmış. Ne yapsın, intihar mı etsin? Ki ne Denizlerin dağa çıkışı ne de Mahirlerin onları kurtarmaya gidişi mantıklı hareketler değil (senin noktandan değil yalnız, stratejik olarak diyorum). Gerçi sizin master'e göre herkes CİYA ajanı olduğu için anlatmaya gerek yok. Deniz Gezmiş'in yukarıda da yazdığım gibi her kararına katılacaksın diye bir şey yok. bu herkes için geçerli, ancak buradaki kıstas "işimize geldiğinde" de olmayacak sevgili çeto. Deniz'in ölürken söylediği budur, yani son sözleri. Adamın düşüncesi bu, evrildiği nokta bu. Yiğitmiş, mertmiş vs geçelim bunları. O zaman git mahalleden Mehmet Abi'yi fln koy dövizlerine afişlerine, çok yiğit deluğanlıdır diye. Sen onu bir sol figür olarak benimsiyor ve kullanıyorsan bu görüşlerinden dolayıdır. Bir ucundan alayım bu görüşleri, üstü kalsın olmuyor maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 baştan sona saygsızsın. Solcunun sahip olması gereken SEVGİ'nin kırıntısı yok, Karşıdakinin düşüncesine SAYGI yok... O zaman ciddiye alınmayı hak etmiyorsun. Rastgele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Şuna mı saygı duyacağım? KuddusiMavra said: Birçokları gibi ben de Türkiye'de sadece Türk halkının olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyorum. Anayasada da zaten bu şekilde belirtilmiştir ve bunun aynen korunmasının Türkiye'nin varlığını koruma ile eş anlamlı olduğunu düşünüyorum. şöyle bir şey istiyorsun sen saygı olarak ama üzgünüm, http://www.ushmm.org/museum/exhibit/online/olympics/images/h05-1.jpg o el inecek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Ya gerçekten garip, kendin bilerek cımbızlıyorsun, sonraki iki cümlede aslında senin anladığın gibi olmadığını görüyorsun ve onları almıyorsun alıntına. Sonra vur ha vur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 :) boşver Aket. değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 çetin abi,1920 ler ve 1930 lar da,dünyada esen rüzgar, ulus devlet ve milliyetçi uygulamalardı işte. Bunu güney Afrikadan tutda,İtalya Mussolini'sine kadar görebilirsin,sene olmuş 2013... Artık milliyete dayalı uygulamalar,okul önlerinde ''ne mutlu türküm diyene'' dedirtmeler, asker gibi sıraya sokmalar v.s eskiler de kaldı yani ... Ha bunu diyen çipetpetmi diyeceksiniz şimdide böyle işte ne yapalım yani,devletler de doğar yaşar ve ölür,eğer bu üzerinde yaşadığımız toprakların canı istemezse geçmişte onlarcasını gömdüğü gibi bu devleti de gömer huyuna suyuna gitmezseniz. hoşgörüsü olmayan bu topraklar üzerinde bir tane devlet gösterinki 100 yıldan uzun süre hüküm sürmüş olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 KuddusiMavra said: sen ertuğrul kürkçünün kim olduğunu biliyor musun? Kızıldere'de ne olduğunu biliyor musun? Deniz Gezmiş ile ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Her yaptığı doğrudur diye bir şey yok. Bir insanı çok severken, beğenirken, fikirlerine katılırken ona 100% katılmak diye bir şey yok. Birçokları gibi ben de Türkiye'de sadece Türk halkının olduğunu ve olması gerektiğini düşünüyorum. Anayasada da zaten bu şekilde belirtilmiştir ve bunun aynen korunmasının Türkiye'nin varlığını koruma ile eş anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bir ülkede birden fazla halk olmaz. Etnik aidiyet ayrı bir şey. Deniz Gezmiş profesör değil, alim değil, bilim adamı değil...Türkiye'nin 60lı yıllarında öne çıkan yiğit,mert,yurtsever ve Atatürk ilke ve devrimlerini savunduğu sosyalist düşüncelerle harmanlamış bir vatan evladı. Her söylediği kanun değil,her söylediği doğru değil. Zaten öldüğünde 30 yaşını bile görememiş bir adama amacından fazla anlamlar yüklememek lazım. Şu yazdıklarından da belli olduğu için Ulusal hareket Deniz Gezmiş'in kitlelerde yarattığı sempatiyi sömürüyor o kadar. Devrimci liderler ölümlerinden sonra ömürleri boyunca mücadele ettikleri tarafından birer aziz, zararsız ikon, materyalizmin ve somut gerçeklerin ve gerekliliklerin değil de saf ve temiz ideallerin temsilcileri kimseler olarak gösterilmeye, hatta isimlerinin, fotoğraflarının ticareti yapılmaya kalkışılır. Ben Deniz Gezmiş'in fokocu fikirlerini savunmuyorum, küçük burjuva devrimciliğini de fazla önemsediği bir gerçektir Ancak Deniz Gezmiş sosyalist devrimcidir ve 12 Mart açık faşizminde mücadele etmenin ve ölmenin gerekliliğini kavramış ve yerine getirmiştir, 12 Mart ve 12 Eylül sonrası birbirinden böyle ayrılır zaten, ikisi de askeri ve örgütsel yenilgi içerir, ancak 12 Mart sonrası kanıyla tarih yazan devrimci liderlerin etkisiyle faşist ideolojinin hegemonyası kırılabilmiş ve 75ten sonra yeni ve çok güçlü bir devrimci hareket yükselmiştir. 12 Mart'ta ve 12 Eylül'de orduyu selamlayanlar, bugün de faşist ideolojiyi yeniden üreten, sistemin artık kendine bağlı tutamadığı gençlere sunabileceği son çürük düşün sistemini oluşturanlar utanmadan Deniz Gezmiş'in resimleriyle prim yapmaya çalışıyorlar. "Kanıt" da bir tane yürüyüş, 1968 tarihli, ki o zaman bir kuruluş aşamasında olan Türkiye sosyalist hareketinin ilerleyiş biçimi: TİP pasifizminden sıyrılış-MDD-MDD'nin küçük burjuva ideolojisinden ve milliyetçiliğinden sıyrılış-THKO-THKPC'nin kuruluşu ve yenisömürge devrimciliğinde birleşip devrimci önder-kitle bağı konusunda ayrışan fikirleri. Hal böyleyken 1972den, THKO'dan ta 68e dönüp bir yürüyüş bulup ordan da geriye doğru bir çizgi çekip faşist ideolojiyi, küçük burjuva opörtünizminin en saf halini bulmaya çalışanlar ancak bizzat kendisi şoven olanlar "bağımsızlık" sloganları atarken bağımsızlığı ABD yerine Rusya-Çin'in sömürgesi olalım olarak algılayanlardır. Bağımsızlık, özgürlük, kapitalizm-emperyalizm zinciri kırılmadan mümkün olmayacaktır. Ertuğrul Kürkçü'ye gelince, Dev-Genç'in politik devamı Kürkçü'nün milletvekilliği yaptığı BDP'de değil Devrimci Yol çizgisindedir. Son olarak amcamdı, dayımdı, babamdı diye söze başlamayın, şu sebeplerden dolayı: 1-Sülalesinde solcu, özellikle şu şartlarda "eski solcu" bulunan bir siz değilsiniz. Şehit varsa tek şehit bulunan gene siz değilsiniz 2-İsterseniz Lenin'e akraba olun gene sözlerinize fazladan bir anlam katmaz 3-Devrim şehitlerini, devrimci liderleri anmak onlardan saygıyla söz edip uğruna mücadele ettikleri düşünceleri reddetmek, saptırmak değildir. 4-"Eski solcu"ların bugün ideolojik anlamda bu kadar dağılmış, hatta devrimci olmaktan çıkmış olmalarının sebebi yine geçmişin hatalarıdır, mevzu o hatalardan ders çıkarmaktır. Türkiye solu asla Kürtlerin özgürlük ve haklarını reddetmedi, apaçık reddetme evresine gelmiş olanlar zaten bugün meydanlarda diğer sağ gruplarla kol kola sola karşı durmaktadır, Kürt milliyetçiliğine, yani küçük burjuva ideolojisine prim vermemek adına Kürt sorununu yok saymaya çalışmak düpedüz burjuva ideolojisinin en gerici halinin tuzağına düşmektir. Bununla beraber "Kürt hareketi Türkiye muhalefetinin kurucu unsurudur" diyerek, Kürt hareketini sosyalizme çekeceği yere peşine takılmış sürüklenenler yok değildir, ancak bu kimseler de elbet faşist, şoven gruplara kendini yedekleyenlere ve "sol liberal"lere yeğdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2013 Türkiye'de solun içine eden işte bu zihniyet. halka yabancı, halkını tanımayan, bu halka olduğundan fazla anlam yükleyen...solu da,sosyalizmi de zamandan,mekandan, bulunduğu topraklardan farklı yorumlayan-ne yorumu,düpedüz hayal eden kafalara sahipsiniz...Deniz Gezmiş'i de, Ertuğrul Kürkçü'yü de, Marx'ı da, Lenin'i de en az senin kafada ki adamlar kadar bilirim. Ama sizden farklı olarak Atatürk'ü, Cromwell'i, Emmanuel Joseph Sieyes'i, Voltaire'i de iyi bilirim... Ulusal hareket Deniz Gezmiş'in kitleler üzerinde yarattığı sempatiyi neden sömürsün? Bu ne saçma bir iddia! Adam milli demokratik devrim çizgisini defalarca selamlayan bir adam. Türk bayraklarını elden bıraktırmayan bir adam. Samsun'dan ellerde Atatürk resimleri, Türk bayrakları ile Anıtkabir yürüyüşü yaptıran bir adam. Anıtkabir özel defterine yazdıklarını oku: “Milli kurtuluş yolunda Amerikan emperyalizmine karşı gerçekten İZİNDEYİZ. Milli Kurtuluş mücadelesi yok edilemez onu yok etmek için BÜTÜN TÜRK MİLLETİ’Nİ yok etmek gerekir.” Şimdi senin yukarıda bana yaptığın suçlamaya göre Deniz Gezmiş'te Atatürk'ün kitleler üzerinde yarattığı sempatiyi mi kullandı? Senin kafada olsam buna kolaylıkla "evet" demem lazım. Oysa ki cevap "hayır". Devrimciler devrimcileri anlar, saygı duyar. Deniz Gezmiş gibi bir devrimci bu toprakların en büyük devrimcisine selam durmayacak, saygı duymayacak da ne yapacak? Mesele bundan ibarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Ankara'ya, Hacettepe'ye, İÜ'ye dışarıdan gelip polis ve yönetimle el ele verip okulun öğrencilerine saldıranlar halkla bütünleşik, kamusal sağlık, kamusal eğitim mücadelesi verenler halktan kopuk Halka gerektiğinden fazla anlam vermek ne demek, sol olduğunu iddia edip durmadan suçu halka atmak ne demek? küçük burjuva hamkafalılığının doruklarında gezinmek demek, halktan kopuk olmak, hiçbir halt olmadığı, hiçbir güç olmadığı halde kendini halktan ayrıca bir yere, bir "yöneten sınıfı"na koymak demek. Onu okudum bunu okudum diye konuşmak, "en çok ben okudum en çok ben biliyorum" ne demek? Ben artık argüman üretmekten dahi acizim demek. Boşuna okumuş olduğunu itiraf etmek demek, zamandan mekandan bahsetmişsin: zaman: emperyalizm-kapitalizmin 4. bunalım dönemi: neoliberalizm mekan: yenisömürge ülkesi Türkiye ulusal hareket: milliyetçilik nezdinde ve iğreti duran bir sol maskesiyle kapitalizmi meşrulaştırmak, kapitalizme yedeklenmek, ABDcilik yerine Çincilik, Rusçuluk yaparak, laikliği savunarak "muhalif" bir görünüm çizmek, ikiyüzlülüğün, korkaklığın doruklarında gezerken diğer faşist gruplara yedeklenerek kemik avcılığına çıkmak 12 Mart, 12 Eylül darbeleri yüksek burjuvazinin saf çıkarlarını ifade eden uygulamaları yoluna koymak için, yükselen devrimci hareketi zor kullanarak yok etmek için geldiler. sizin dile getirmeye çalıştığınız gibi bir sağ-sol çatışması yoktu, bugün de yoktur ve asla olmayacak, halkçı mücadeleyle, hak mücadelesiyle devletin ve tekelci burjuvazinin gücünü ve desteğini arkasına almış faşist saldırılar var. Bu faşist saldırılara alkış tutan, bu saldırıları yeri geldiğinde icra eden, asker sevicilikten vazgeçmeyen, apaçık milliyetçiyiz diyen, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de orduyu selamlayanlar ulusalcılardı, hatta 77-78 yıllarında sol devrimci hareketin en güçlü olduğu dönemde doğu perinçek ve çevresi dergilerinden devrimcileri hedef göstermekteydiler. Ama her çürük faşist ideoloji, her faşist grup nasıl iflasa, yok oluşa mahkumsa, ulusal hareket de yok olmaya mahkum. Sonuç, Deniz Gezmiş devrimcidir. Sosyalizmi getirmek amacındadır, TGB ise "devrimin bekçileri" yani düzeni korumak adına uğraş veren işbirlikçilerdir. http://www.kizilyildiz.org/2012/10/tgbli-fasistler-ogrencilere-saldrd.html http://www.kolektifler.net/manset/5611/deu39de-universitelilerden-ulasim-eylemi http://www.kolektifler.net/manset/6507/dokuz-eylul-universitesinde-ogrencilere-tgb-ve-polis-saldirisi http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1336055362&year=2012&month=05&day=03 Not: Birgün, ÖDP ve onun gençlik örgütlenmesi gençlik muhalefetiyle, kızılyıldız, ekim gençliğiyle bağlantılıdır. NOT2: Zaman zaman kolektif, gençlik muhalefeti gibi örgütlerin gerçekleştirdiği eylemlerden Zaman gazetesinde TGB'nin eylemi diye bahsedilmesi, ODTÜ olaylarından sonra medyada bazı kesimlerin TGB'den Doğu Perinçek'ten bahsetmeye uğraşması da TGB'nin bunlarla kol kola olduğunun ayrı bir ifadesidir. TGB, "faşist, devlet destekli, düzeniçi 'muhalefet' " http://www.zaman.com.tr/gundem_istanbul-universitesinde-darbe-musameresi_2058577.html http://www.kolektifler.net/manset/13794/istanbul-universitesinde-ogrencilerden-demokrasi-isgali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Şehit kelimesi islami bir kelimedir.lütfen kullanmayın.devrim şehidi nedir abi?devrimci cennetinemi gidiyor sorgusuz sualsiz? Hem inanmıyorsunuz hemde dini terimleri ağzınızdan düşürmüyorsunuz.devrim şehidi sdsdsds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 "Bir şey uğruna ölmek" İslam'la ya da dinle ortaya çıkmış değildir, aksine İslam'ın alıp kullanmış olduğu bir şeydir. Şehadet kelimesi Türkçe'ye İslamla girmiştir ancak bu yüzden elbet "devrim için ölmek"i karşılayan yeni bir sözcük türetmekle uğraşmayacağız. Devrim şehidi derken kimse cennetle ilgili bir şeyden bahsetmiyor, devrim cennet vaad etmez, edenlere karşı durur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 kolektifinsan said: devrim cennet vaad etmez, edenlere karşı durur. bu cümlenini altına daha da birşey yazılmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blackwolf Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Cipetpet said: çetin abi,1920 ler ve 1930 lar da,dünyada esen rüzgar, ulus devlet ve milliyetçi uygulamalardı işte. Bunu güney Afrikadan tutda,İtalya Mussolini'sine kadar görebilirsin,sene olmuş 2013... Artık milliyete dayalı uygulamalar,okul önlerinde ''ne mutlu türküm diyene'' dedirtmeler, asker gibi sıraya sokmalar v.s eskiler de kaldı yani ... Ha bunu diyen çipetpetmi diyeceksiniz şimdide böyle işte ne yapalım yani,devletler de doğar yaşar ve ölür,eğer bu üzerinde yaşadığımız toprakların canı istemezse geçmişte onlarcasını gömdüğü gibi bu devleti de gömer huyuna suyuna gitmezseniz. hoşgörüsü olmayan bu topraklar üzerinde bir tane devlet gösterinki 100 yıldan uzun süre hüküm sürmüş olsun? fıkırlerımız farklı ama bu yazdıgına katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 "sol liberal"lerin tezlerini siyasal islamın ve türk milliyetçiliğinin etkisinde kalmış insanların savunuyor oluşu da çok manidar "abileri iki kitap vermiş" sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Bizim milletin hatalardan biri, sürekli sürtüşme ile geriliyor ama bir şekilde o gerilimi üzerinden atamıyor. Toplumda biriken şu gerilimi bir şekilde halletmek lazım. Sonra neden kadına şiddet, neden gasp neden tecavüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmad Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Şunu sen, ben yahut herhangi bi Türk vatandaşı söylese ne ırkçılığımız kalır ne faşistliğimiz. Ama tabii ki tatlı su hümanistleri bunu da görmezden gelecek. http://www.ensonhaber.com/karayilan-chp-ve-mhp-savasmak-mi-isityor-2013-03-07.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar