Suark Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 değil dil güzel şe, bi dili öğrendiğinde onun ait olduğu kültüre dair bisürü şey öreniosun yaşamadağan göremeyeceğin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Lesser bilgi bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 muslumanlikta yani islam dininde bir sikinti yok, bugun hristiyan toplumlarin geldigi noktaya gelebilirdi, tabi arap irkina inen bir din olmasaydi, butun sikinti arap irkinda ve turevlerinde, dini yamultup bu hale getiren bunlar, ve sonradan tureyen yancilari simdiki iran, misir, turkiye gibi. bunu irkci bir tespit gibi gorebilirsiniz ama bu boyle malesef, kim ne derse desin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 inen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 ya bide olayın romantik yanı var, negzel. tarihi hakkındada fikir verio. yani mesela x yerinde yaşicak olsan temelli, bazı şeyleri gitmeden öğrenmenin bi yoluda bu işte. Dil olayı güzel, çeşit iidir insanın beynini zenginleştirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Allahım yarabbim adamın global bilgi paylaşımı bariyerini savunduğu noktaya bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 abi neyin bariyeri lesser değilsen ingilizce örenmesi max 2-3 sene bişi yahu. global dil işte. lesser zaten paylaşıcak bişi yapamaz sdssf. hayır yani olayın romantik yanı, kişiselleşmiş tarafı çok daha etkileyici. Çok sıkıcısın ekmek -.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Cipetpet said: İnsanla alakalı bir durum osmanlı ve endülüs latin alfabesini kullanmadan bilim ve teknikte ilerlediler.japonlarda öyle kafa yapısının değişmesi lazım 300 sene önce aşiret çatışmalarının olduğu japonya bugün nasıl ilerledikendi alfabesiyle? cunku osmanlinin bulundugu zamanda dogudaki bilimsel kulliyat ile batidaki bilimsel kulliyat boy olcusebilir durumda idi. icinde bulundugumuz cagda oyle bir sey yok. 300 sene once asiret catismalari olan ulkenin bu hale gelebilmesinin sebebi alfabe degil. devletin asiretleri uretime vs yonlendirecek tesviklerde bulunmasi. bugun japonyadaki dunya devi bir cok sirket eski asiretler, orda uzun sureler yasamis yasli bir amcadan dinledim bunu dogrudur diye tahmin ediyorum ama arastirmadim hic merak eden varsa arastirsin. alfabe kultur meselesidir bilim meselesi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Suark said: abi neyin bariyeri lesser değilsen ingilizce örenmesi max 2-3 sene bişi yahu. global dil işte. lesser zaten paylaşıcak bişi yapamaz sdssf. hayır yani olayın romantik yanı, kişiselleşmiş tarafı çok daha etkileyici. Çok sıkıcısın ekmek -.- http://forum.paticik.com/thumbnails/2dd/d14/8c4/bae/8b9/059/ee1/98e/57b/fde/cf_450xNULL.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 hepimizin eriyerek ölmesi 1 sn falan sdf http://www.youtube.com/watch?v=HFT7ATLQQx8 raad olun :p not: efekt değil bu gerçek güneş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 allah büyük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Aluriel said: hep latin alfabesi yüzünden geri kalıyoruz zaten, dimi? Ama bu ülkeyi kuranlarda dahil hep arap alfabesi yüzünden geri kaldık edebiyatı yapıldı.latin alfabesinde çokmu ilerledik merak ediyorum? Kafa yapısını değiştirmeden hiç bir şey olmuyor maalesef Evrim var diyenlere,harun yahyanın yazdığı bir ton kitapla cevap vermeye çalışırsın. Bilimselliği din yapanlarada söylüyorum bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 dekoder lazim. anlasilmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Marty said: dekoder lazim. anlasilmiyo Git bi gusül abdesti alda gel,çakraların tıkanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Cipetpet said: Aluriel said: hep latin alfabesi yüzünden geri kalıyoruz zaten, dimi? Ama bu ülkeyi kuranlarda dahil hep arap alfabesi yüzünden geri kaldık edebiyatı yapıldı.latin alfabesinde çokmu ilerledik merak ediyorum? Kafa yapısını değiştirmeden hiç bir şey olmuyor maalesef Evrim var diyenlere,harun yahyanın yazdığı bir ton kitapla cevap vermeye çalışırsın. Bilimselliği din yapanlarada söylüyorum bunu ya o şu, her gelen bir öncekine bok atmak zorundadır. E değişim yapıosan köklü yapıosun. bak çok güzel bir örnek var bununla ilgili, FES. Abdülhamit getiriodu sanırım fesi ve getirirken diyodu ki "eski usül kafaya sarık bizi çağdışı bıraktı artık bakın moderniz fesle". Sonra hop şapka getirildi aynı şekilde. Baya ironiktir bu, ve baya güzel anlatır aslında olan biteni. Olay nesneler,kıyafetler veya harfler değil. Olay bişeyi unutmak ve geride bırakmak. Hayatında sarsıcı bi olay yaşayan insanın yaşadığı yeri terk etmesine benzer bir olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Suark said: Cipetpet said: Aluriel said: hep latin alfabesi yüzünden geri kalıyoruz zaten, dimi? Ama bu ülkeyi kuranlarda dahil hep arap alfabesi yüzünden geri kaldık edebiyatı yapıldı.latin alfabesinde çokmu ilerledik merak ediyorum? Kafa yapısını değiştirmeden hiç bir şey olmuyor maalesef Evrim var diyenlere,harun yahyanın yazdığı bir ton kitapla cevap vermeye çalışırsın. Bilimselliği din yapanlarada söylüyorum bunu ya o şu, her gelen bir öncekine bok atmak zorundadır. E değişim yapıosan köklü yapıosun. bak çok güzel bir örnek var bununla ilgili, FES. Abdülhamit getiriodu sanırım fesi ve getirirken diyodu ki "eski usül kafaya sarık bizi çağdışı bıraktı artık bakın moderniz fesle". Sonra hop şapka getirildi aynı şekilde. Baya ironiktir bu, ve baya güzel anlatır aslında olan biteni. Olay nesneler,kıyafetler veya harfler değil. Olay bişeyi unutmak ve geride bırakmak. Hayatında sarsıcı bi olay yaşayan insanın yaşadığı yeri terk etmesine benzer bir olay bu. suark (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Haklısın suark zaten de benim kızdığım dikiş tutturamamış olmamız ve sembollerle v.s ilerleyebileceğimizi sanmamız ,olmuyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Cipetpet said: Aluriel said: hep latin alfabesi yüzünden geri kalıyoruz zaten, dimi? Ama bu ülkeyi kuranlarda dahil hep arap alfabesi yüzünden geri kaldık edebiyatı yapıldı.latin alfabesinde çokmu ilerledik merak ediyorum? Kafa yapısını değiştirmeden hiç bir şey olmuyor maalesef Evrim var diyenlere,harun yahyanın yazdığı bir ton kitapla cevap vermeye çalışırsın. Bilimselliği din yapanlarada söylüyorum bunu abboovv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Suark said: ya o şu, her gelen bir öncekine bok atmak zorundadır. E değişim yapıosan köklü yapıosun. bak çok güzel bir örnek var bununla ilgili, FES. Abdülhamit getiriodu sanırım fesi ve getirirken diyodu ki "eski usül kafaya sarık bizi çağdışı bıraktı artık bakın moderniz fesle". Sonra hop şapka getirildi aynı şekilde. Baya ironiktir bu, ve baya güzel anlatır aslında olan biteni. Olay nesneler,kıyafetler veya harfler değil. Olay bişeyi unutmak ve geride bırakmak. Hiç alakası yok fes örneğiyle alfabe olayının. Alfabe öğrenme yaşından edebiyata kadar her şeyi etkileyen önemli bir ana etken, fes dediğin sadece görünüşü değiştirerek ilizyon oluşturmayı amaçlayan bir şey. Dil değişikliğinin de böyle oldugunu düşünüyorsan muhakeme yetersizliğin var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 sadece dediği gibi değil zaten ama o yönden de büyük bir etkisi var işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 islamı zerre sevmediğimi bilen biliyordur buradan ama bu konuyu araştırdığım da pek sağlam kanıtlara rastlayamadım hani tüm türkler zorla müslüman oldu kılıçtan geçirildi vs konusunun pek bi dayanağı yok. harun yahya falan diyor adam siz hala başlığı terk etmiyorsunuz sizinde hoşunuza gidiyor heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Binlerce Türk zamanında araplar tarafından katledilmiş. Tüm türklerin isteyerek müslüman olup olmadığının yorumu sana kalmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 biraz sakin yahu, o yazıyı yazış nedenim başka , dille onu bir tutmadım ki, sadece böle bir değişikliğe neden batı tarafına gidildiğini gösterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Myshkin said: Binlerce Türk zamanında araplar tarafından katledilmiş. Tüm türklerin isteyerek müslüman olup olmadığının yorumu sana kalmış yüzdelere bakarsan çok küçük bir kısım söylediğin. gerçekten öyle yani yok bi kaynak vs adam akıllı yok ortada. nese gençler adam harun yahyayla evrime cevap verecem falan demiş IQ tek hanelere düşmüş ben bi okula gidyim İLİM ALAYIM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 harun yahya dedigi icin takipteyiz. cok severiz kendisini. saygilar hocam. huriler nuriler nasillar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar