Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cevizkabuğu'nda din ve felsefe tartışılıyor


KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

olm bence çok güzel program lan.

bir de kendimi teist biliyordum, deistmişim la?!?!

edip yüksel'in "muhammed" şeklinde ki hitabı ve "hazreti,efendimiz,sallalahü aleyhi vesselem",vb. hitapların allaha şirk koşmak olduğunu söylemesi ve şu laz ilahiyatçıyı kendi taktiği ile mat etmesi hoştu şu ana kadar...

edip yüksel'de programın başında kürtçü bir söylem yaptı ya,neyse...zaten soluğu amerikada alması ve orada mutlu-mesut yaşaması anlamlı...

devam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yildirimokur said:

Valla adamların bütün felsefecileri tanıyıp görüşlerini bilmeleri hoşuma gitti.


evet, hulki cevizoğlu yine çok iyi konuk seçmiş. hepsinin bir özelliği var ve hiçbiri de boş adamlar değiller. o sessiz oturan yaşlı amca önce tıp tahsili yapmış mesela. üzerine felsefe okumuş...düşününce başım ağrıdı.helal amcama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

yalnız,edip yüksel,ciddi anlamda troll bir adam.islam terminolojisi içinde hadisleri inkar ediyor toptan:S Kuranı da inkar etmiyor,yani biri birinden bağımsız düşünülmez islam düşüncesinde,hadisleri reddediyorsan,kuranı nasıl kabul ediyorsun,buda agnostizme benziyor resmenD:


Hadislerin kesinliği nerde var abi kurandamı yazıyo yoksa bilmemkim efendinin vaazlarındamı diyo banane bilmem kim efendinin vaazlarından ben kuranda yazana bakarım. O hadisler 4 halife devrinden sonra emeviler ve abbasiler tarafından istedikleri yöne çekilmiştir hatta bazıları yoktan var edilmiş hadislerdir. Bir tek kuranın kesinliğine güvenirim.

Onun dışındakiler mış mişli masal gibi geliyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...