Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Nikon d90 fotoğraf makinesının içinde bulunan bir SD kartım vardı uzun süre fotoğraflar çektikten sonra birden bire "this memory card can not be used, card may be damaged" gibisinden bir hata almaya başladım.

Karta en az 4 bilgisayarda erişmeyi denedim ama olmuyor, farklı okuyucular denedim ama yine sonuç yok. Aklıma gelen hemen her yöntemi denedim ama ne yaptıysam karta herhangi bir bilgisayarda ulaşamadım.

Son olarak fotoğraf makinesi üzerinden formatlayayım sonra erişirim herhalde verileri de bir tool ile kurtarırım dedim ama o da yemedi.

Ne yapsam şimdi bilemiyorum, içindeki verilerde bir hayli önemli en son olarak veri kurtarma şirketlerine gidicem ama onun öncesinde bir önerisi olan var mı merak ediyorum?
Mesaj tarihi:
Önce pcye bağlıyorsun kart okuyucu vs ile sonra pcye restart atıp F8 ile "Safe Mode with Command Prompt" olanı seçip DOS üzerinden açıyorsun. Sonra o kart hangi sürücüye denk geliyor ise misal F: yazıp içine girmeye çalışıyorsun şayet açarsa klasik copy command yapıyorsun c:/d: nereye atacak isen atıp rahatlıyorsun. Yok böylede açılmaz ise başka çözüm yok.

Dipnot: Class 10 min 45mb yazma hızı olan SD kart kullanmaya özen gösterin. Yok ısınma kaynaklı bu gibi durumlar malesef olabiliyor.
Mesaj tarihi:
DareJedi said:

Önce pcye bağlıyorsun kart okuyucu vs ile sonra pcye restart atıp F8 ile "Safe Mode with Command Prompt" olanı seçip DOS üzerinden açıyorsun. Sonra o kart hangi sürücüye denk geliyor ise misal F: yazıp içine girmeye çalışıyorsun şayet açarsa klasik copy command yapıyorsun c:/d: nereye atacak isen atıp rahatlıyorsun. Yok böylede açılmaz ise başka çözüm yok.

Dipnot: Class 10 min 45mb yazma hızı olan SD kart kullanmaya özen gösterin. Yok ısınma kaynaklı bu gibi durumlar malesef olabiliyor.

benim de 2 tane arası ayrılmış sd kartım var, okuyamıyorum ne yapmalıyım acaba
  • Yeni Oluştur...