Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7-18 Nisan Vipassana Meditasyon Kursu

coco

Öne çıkan mesajlar

coco said:

ayrıca şu çok önemli bir detay;
10 gün boyunca sadece kendinle başbaşasın. bence bu çok önemli ve psikolojik olarak çok uzun bir süre günümüz için...

özellikle 3-6-7.ci günler çok zorlanıyorsun
oradan (aslında kendinden) kaçmamak için mesela...

şu benim aklıma direk anadoluda tekkelerde inzivaya çekilme olayını hatırlattı, belirli bir bilgi birikimine sahip olduktan sonra kendi düşünceleriyle başbaşa kalınca b,r nevi "kamil insan" oluyor birey

günümüz dünyasında buna pek şans bulamıyor insan çünük benliğini bulması 2 gün de sürer 2 ay da 2 yıl da o da dışarıdan birinin etkilemesi olmadan

o yüzden bu uygulamalar hep bana para ver huzur al konulu işletme planları gibi geliyor. okuduğum tanıtımlardan da hiç verimli bir şey olacakları hissi vermiyor

ha bunu diyen adam sağda solda dinlediği izlediği kişisel gelişim vs seminerlere bakıp "e ben bunları yapıyormuşum ya lan" diyen biri, en son üstün dökmenle konuştuktan sonra bunu hissettim. bu arada üstün dökmeni tenzih ederim egolu ama bu egoyu gizleyebilen korkunç donanımlı müthişden hallice bir insan
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

rıdvan enerji istiyo musun

ahahahah pis adam ahaha

şaka bir yana o enerji devir daimi olayı çok komik. küçük düşürmeyin kendinizi bu kadar. okumuş etmiş kendisini yetiştirmiş adamlarsınız. mistik şeylerle bu kadar haşır neşir olurken mantık mekanizmanızı komple devre dışı bırakmayın.

bi kaç ay evvel şeyimden nur akıyor diyerek müritlerine spermini içiren adamın haberi vardı. bursa threatte duruyordur. onunla, enerji kaybını önlüyorum diyerek benzer şeyi yapan adam arasında hiçbir fark yok ne yazıkki.
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja said:

ananı avradını eşiktekini beşiktekini sikeyim senin orospu çocuğu

Yukarida gordugunuz DeathLord adli nick Paticik uyesinin gercek yuzudur. Kusura bakmayiniz ama bir bebekle bile fantezi dusunebilecek kadar aciz ve riyakar bir insandir.
Tesekkurler.

Hasta mısın birader? Hayır forumdaki en sakin görünen adamı çileden çıkarmış olmayı başarı kabul edebilirim de sana ne yaptım onu çözemedim...
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

bi kaç ay evvel şeyimden nur akıyor diyerek müritlerine spermini içiren adamın haberi vardı. bursa threatte duruyordur. onunla, enerji kaybını önlüyorum diyerek benzer şeyi yapan adam arasında hiçbir fark yok ne yazıkki.

imam kocaman bir fark var ya böyle kendince en yakın gördüğün örnekle eşleştirip bir tutma durumu. bilmediğimiz ve bize yabancı olan bir sürü şey olabilir hayatta ama bunları tuhaf buluyoruz diye sonsuz aşağılama hakkını kendimizde bulmayalım lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

Ninja said:

Kufur ettiniz. Size ozel mesaj olarak yanlislikla sizi kicklemis olduk dedim. Ama flood sekilde o kufur yazdiniz. Sizinle bir ayrimim yada dusmanligim bulunmamaktadir. Ama bu kufurleri yazabiliyor iseniz siz kendinizin zaten dusmanisinizdir.

Hangi platformda ettim peki bu küfürü?

Chat ortaminda siz gelip etmediniz mi? O kadar kisi var ve hepsi gordu Senko sama ve Akito sama dahil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja said:

Noyzura sama o tekniginizi ancak siz yapabilirsiniz sanki.

Soris sama;

Buddha bir isik yada yol bulmadi. Sadece kendi ic huzur icin uzaklasmayi secti. Buddhism aslinda sanildigi gibi Buddha ya yonelip onun normallerini kabul etmek degildir. Buddhism Buddha nin actigi yola saygi duyup kendi yolunda bu saygi ile ilerlemek denebilir. Ama asla ve asla Buddha bir Tanri yerine konmaz. Oncelikle Asya ulkelerinde Sayisiz inanc bicimine sahip Tanrilar ve Tanricalar sizlerin kafasinda Buddhist catisi altina girmeside en buyuk yanlistir. Bunlarin hepsi ayri bir cizgide ilerler. Kendimden ornek vericek olursam ben Nanztra ve Mikkyou inancini arastiran ve bu yolda ilerleyen bir bireyim. Yani ben Buddhistim dedigimde aslinda 24 saat Islamistler gibi Allah Allah diyerek dolasmiyorum. Yani Buddha Buddha diyerek dolasmiyorum yada puttan helvalar dikmiyorum bazi Islamistlerin dedigi gibi. Bu ayrimlara dikkat edilmezse asla ve asla anlasilmaz. Meditasyon konusuda kisinin Ki ve Chi ve Mundo ile alakalidir. Yani farkindalik evresi ne kadar genisse o kadar meditasyona yatkinsinizdir. Bu yatkinliginiz size disaridan ogretilemez. Bunu sizin yapmaniz gerekir. Buna ornek vericek olursam; Sessiz bir ortamda oturup gozleri kapayip hicbir dusunmemeye calismak sadece kendinizi kandirmaktir. Bir ise focus olmak ise bu isin ilk baslangicidir. Spor dahi yaparken aslinda o evreye girmis bulunursunuz ve farkindaliginiz artar. Bu tur medita teknikleri normalde SHaolin turevi terimlerdir. Yani kisiyi icine kapatip disa acamama olgusunu yerlestirme gorevini ustlenir. O donemde de farkli amaclar icin kullanilmistir ve bu donemdede bu durum farkli amaclar icin hazirlanmaya devam edilir. Benim onerim neyi seviyorsaniz gunde sadece 1 saat ona odaklaniniz bu sekilde tamamen iyi bir sekilde kazanimlariniz artacaktir.

AKito sama ya yardimi icin tesekkur ederim. Tekrar herkese tesekkurler.

Evet Ninja haklısın. Bende ondan bahsediyorum zaten. Kişinin algısını dış dünyadan çekip kendisine yöneltebildiği nokta da meditasyon başlar. Dışarıdan gelen verileri process etme işlemi duruyor. Bunu yaptırabildiğiniz an beyine ben senin efendinim diyorsunuz ki bu çok basit bir şey değil. Ondan bahsediyorum bende ve 10 günlük bir süreçte olması da mümkün değil. Yani kimse duyularını dış dünyadan çekmeyi 10 günde öğrenemez.

Daha bu işin evrensel ahlak kontrolü kişisel eylem kontrolü var ki bu 2 si bile yolun başı ve bunu yapabilen insanların bile dünya popülasyonunun 1% ini filan oluşturabiliyordur ki o bile iyimser bir rakam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja said:

DeathLord said:

Ninja said:

Kufur ettiniz. Size ozel mesaj olarak yanlislikla sizi kicklemis olduk dedim. Ama flood sekilde o kufur yazdiniz. Sizinle bir ayrimim yada dusmanligim bulunmamaktadir. Ama bu kufurleri yazabiliyor iseniz siz kendinizin zaten dusmanisinizdir.

Chat ortaminda siz gelip etmediniz mi? O kadar kisi var ve hepsi gordu Senko sama ve Akito sama dahil.

Chat ortamı derken? Bak ben herhangi bir chat ortamında sana veya başkasına küfür etmedim. Hayır küfür etmeyen birisi değilim gayet bolca kullanıyorum da bu aralar etmedim kimseye yani. Birisi seni keklemiş, benim merak ettiğim hangi gerizekalı benim nickimi taklit edip sağa sola küfretmek gibi gereksiz bir faaliyete girdi acaba.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

Ninja said:

DeathLord said:

Ninja said:

Chat ortamı derken? Bak ben herhangi bir chat ortamında sana veya başkasına küfür etmedim. Hayır küfür etmeyen birisi değilim gayet bolca kullanıyorum da bu aralar etmedim kimseye yani. Birisi seni keklemiş, benim merak ettiğim hangi gerizekalı benim nickimi taklit edip sağa sola küfretmek gibi gereksiz bir faaliyete girdi acaba.

bende bu konuda uyaracaktım ircde nickini identify etmeden de takıalbiliyorsun yani herhangi birimiz herhangibirimizin nickini alıp sonsuz küfredebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Ninja said:

Noyzura sama o tekniginizi ancak siz yapabilirsiniz sanki.

Soris sama;

Buddha bir isik yada yol bulmadi. Sadece kendi ic huzur icin uzaklasmayi secti. Buddhism aslinda sanildigi gibi Buddha ya yonelip onun normallerini kabul etmek degildir. Buddhism Buddha nin actigi yola saygi duyup kendi yolunda bu saygi ile ilerlemek denebilir. Ama asla ve asla Buddha bir Tanri yerine konmaz. Oncelikle Asya ulkelerinde Sayisiz inanc bicimine sahip Tanrilar ve Tanricalar sizlerin kafasinda Buddhist catisi altina girmeside en buyuk yanlistir. Bunlarin hepsi ayri bir cizgide ilerler. Kendimden ornek vericek olursam ben Nanztra ve Mikkyou inancini arastiran ve bu yolda ilerleyen bir bireyim. Yani ben Buddhistim dedigimde aslinda 24 saat Islamistler gibi Allah Allah diyerek dolasmiyorum. Yani Buddha Buddha diyerek dolasmiyorum yada puttan helvalar dikmiyorum bazi Islamistlerin dedigi gibi. Bu ayrimlara dikkat edilmezse asla ve asla anlasilmaz. Meditasyon konusuda kisinin Ki ve Chi ve Mundo ile alakalidir. Yani farkindalik evresi ne kadar genisse o kadar meditasyona yatkinsinizdir. Bu yatkinliginiz size disaridan ogretilemez. Bunu sizin yapmaniz gerekir. Buna ornek vericek olursam; Sessiz bir ortamda oturup gozleri kapayip hicbir dusunmemeye calismak sadece kendinizi kandirmaktir. Bir ise focus olmak ise bu isin ilk baslangicidir. Spor dahi yaparken aslinda o evreye girmis bulunursunuz ve farkindaliginiz artar. Bu tur medita teknikleri normalde SHaolin turevi terimlerdir. Yani kisiyi icine kapatip disa acamama olgusunu yerlestirme gorevini ustlenir. O donemde de farkli amaclar icin kullanilmistir ve bu donemdede bu durum farkli amaclar icin hazirlanmaya devam edilir. Benim onerim neyi seviyorsaniz gunde sadece 1 saat ona odaklaniniz bu sekilde tamamen iyi bir sekilde kazanimlariniz artacaktir.

AKito sama ya yardimi icin tesekkur ederim. Tekrar herkese tesekkurler.

Evet Ninja haklısın. Bende ondan bahsediyorum zaten. Kişinin algısını dış dünyadan çekip kendisine yöneltebildiği nokta da meditasyon başlar. Dışarıdan gelen verileri process etme işlemi duruyor. Bunu yaptırabildiğiniz an beyine ben senin efendinim diyorsunuz ki bu çok basit bir şey değil. Ondan bahsediyorum bende ve 10 günlük bir süreçte olması da mümkün değil. Yani kimse duyularını dış dünyadan çekmeyi 10 günde öğrenemez.

Daha bu işin evrensel ahlak kontrolü kişisel eylem kontrolü var ki bu 2 si bile yolun başı ve bunu yapabilen insanların bile dünya popülasyonunun 1% ini filan oluşturabiliyordur ki o bile iyimser bir rakam.

O durum iste gercekten spirituel bir meditasyon ihtiyacini karsilayabilmek adina yapilan bir yol. Yani kisinin tum icine donup tamamen kendi olup yeniden farkindaligina varma yolu ki bu yol cok uzun ve ogretileride cok ama cok zor bir yol. Benim anladigim kadari ile Naccal ve Shaolin icinde yasayan belirli bir kesim bunu yapabiliyor. Ben hicbir Ninpou Taijutsu Soke sinin bu sekilde bir yol izledigine sahit olmadim. Bu yol daha cok China base bir anlayista. O sebeblede Noyzura sama nin Ninja oldugu yonunden yola cikarak Tantra konusu ile ugrasmasini da tam anlayamadim ama anladigim Wing Chun yonunden China base e yakin demekki. Yani kendi acimdan degerlendirmem gereken Mikkyou geregi Hachimon olarak adlandirilan yani sizlerin filmde el hareket bicimleri olan meditasyon kavramini yapiyoruz ama bu 3 saat yada 4 saat suren bir anlayista degil sadece pozitif olup antremana baslamak icin gerekli bir durum. Ama sizin bahsettiginiz Hindistan ve China base bir durum ki bu konuda okuduklarim sizlerle kiyas olursa ben sizlerden ogrenebilecek bir durumdayim. O sebeble Soris sama sizlerin aydinlatmasi daha dogru olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...