Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanlı Pazar'ın yıldönümü bugün...O ne diyenler okusun.


KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Bugün ülke tarihine Kanlı Pazar olarak geçen gerici saldırının yıl dönümü. Herşey Amerikan 6. Filosu’na karşı 76 gençlik örgütünün bir araya gelerek bir yürüyüş gerçekleştirme kararı alması ve yürüyüşe tüm halkın katılımı için çağrıda bulunmasıyla başladı.

Anti-emperyalist gençlerin yaptıkları bu çağrı ülkedeki Amerikancıların da “hareketlenmesine” neden oldu. Gençliğin emperyalizme karşı yaptığı çağrıyı “Dinimize hakaret ediliyor” şeklinde yorumlayan başta Milli Türk Talebe Birliği ( MTTB ) olmak üzere bir çok sağcı yapılanma 14 Şubat’ta düzenledikleri “Bayrağa saygı” mitinginde yurtsever gençlere ölüm çağrıları yaptı.

Devrimci gençlerin çağrısını yaptığı yürüyüş 16 Şubat 1969 günü Beyazıt Meydanı’nda başladı. İşçilerin de destek verdiği yaklaşık 30 bin vatansever Amerikan 6. Filo’sunu protesto etdiyordu. Yürüdükçe sayıları arttı. “Dinimize sövdürmeyiz” diyenler de ellerinde silahlarıyla Beyazıt Camii ve Taksim Meydanı’nda toplandı.

Günün sonunda TİP üyesi işçiler Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan öldürüldü ve yüzlerce kişi yaralandı. Kanlı Pazar'da saldırıları gerçekleştiren sağcıların en bilinen örgütü Milli Türk Talebe Birliği'ydi. O dönem birliğin üyeleri arasında en kıdemlisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'dü. Gül, Kanlı Pazar’ın gerçekleştiği dönemde saldırıda en önde yer alan paramiliter örgüt MTTB’nin İcra Kurulu Başkan’ı idi. Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik, Ömer Dinçer, Cemil Çiçek ve daha birçok isim Kanlı Pazar’da elde silah emperyalizm karşıtlarına saldıran örgütün üyeliğini yaptılar.

Kaynak: TGB facebook sayfası
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151547914476844&set=a.489213151843.291351.210636876843&type=1&theater
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bir çok sağcı yapılanma 14 Şubat’ta düzenledikleri “Bayrağa saygı” mitinginde yurtsever gençlere ölüm çağrıları yaptı.


sevgilileri olsaydı böyle olmazdı. Şu Dünyada Sevgi Büyük İhtiyaç, Herkes Sevmeye Sevilmeye Muhtaç demiş büyük TÜRK filozofu Emel Sayın. Ne kadar da doğru demiş di mi?

Eğer sevgilileri olsaydı yurtsever gençlere ölüm çağrısı yapmazlardı. Çünkü belki sevgilileri yurtsever gençlerden olacaktı?



Dönemin en büyük sorunu sevgisizlikmiş arkadaşlar.

Daha ne kanlı pazarlar olur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben buraya tekrar(aynı dönemin uo ve soldat oyuncularıyız) insanların yaş ortalamaları yüksek aynı dönemin insanıyız.Herkes işe güce bulaşmıştır artık insanlar forum mantığını anlamıştır diyerek yüksek yaş seviyesine sahip adamlar en azından birbirine saygılı olur diye gelmiştim.Veletlerle karşılaşmayız diye düşünmüştüm fakat aradığım gibi pek az insan var gerisi tırt.Size kolay gelsin ^^ Okumakan bile rahatsız olduğumu fark ettim.İnci sözlükten pek bir farkınız kalmamış.Paticik bu değildi(geyiğini yapacaksınız ya ben başlatayım gerçek paticik bu değil)

Şu 3 aydır varım sanırım iyi kötü tanıdım.Az sonra çokta umrumdaydın sen kimsin lan gibi mesajlar geleceğini biliyorum da genede bu mesajın burda durmasında yarar var.Eski patiler gelirse benim gibi geri kaçarlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...