copry Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Pfff terlikim terlikim tenhada konusalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Umuruk Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Müsabakaları var yahu olmaz mı hatta en keyifli kısmı da orası fakat doğru diyorsun.Temeli zaten samurayları ve onların kılıç tekniklerini konu aldığı için rakibe giden ek kısa yoldan onu kesmeyi hedefliyor.Yanlış olabilir fakat bildiğim kadarıyla en son çelme takma gibi şeyler kendodan çıkartılıyor epey uzun süre önce Şu ana kadar bir tane sakatlık yaşanmış(Türkiye).İlk yıllarında iki acemi çalışırken shinai ağzından girmiş sanırım nasıl becermişler bilmiyorum fakat üzerinden 12 sene geçmiş.O göz yerine boğaz olabilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 bende hallenmistim bi ara ama hic kismet olmadi bise eski shinai kullanmak tehlikeliymis bi anda kirilip coprynin dedigi gibi milletin yuzune gozune ucu sivri bamboo parcasi girebiliyomus, dikkatli olmak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Var da işte daha bi sporlaştırılmış, kural ekledikçe prensiplerini kaybediyor böyle şeyler. Karate müsabakalarında bak mesela karşılıklı zıplıyolar falan sdfas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Umuruk said: Olimpiyatlarda kendonun olmamasının temel sebebi içinde ki ruhu yok etmemek.İnsanların hırsına yenilip felsefenin yok olmaması için.Bir dojoya gidip izlersen temel bir düzenin, saygının ve nezaketin hat safhada olduğunu görebilirsin.En basitinden şöyle bir deyim vardır.Kendo nezaketle başlar ve nezaketle biter fakat gene yanlış anlama sen ben olimpiyatlarda olmamasının sebebini anlatıyorum.Gene kıyaslama falan yok abi olimpiyatlarda yok çünkü yeterince izleyicisi yok, popüler değil ve skorlama sistemi hakemleri olan sporları genel olarak sevilmiyor olimpiyatlarda. ribbon dancing gibi gerizekalı şeyler niye var onu bilmiyorum, kızlar da olimpiyatlara gelsin diye herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 said: ... Olimpiyatlarda kendonun olmamasının temel sebebi içinde ki ruhu yok etmemek. DOĞRUDUR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 sakatlık denmişte 5 sene boyunca sadece 1 kişinin dişi kırılmıştı o kadar sakatlık gördüm o shinai kırmak biraz güç ister ya tabi 20 senelik shinai değilse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 sana mı kaldı kendoyu tanıtmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 hadı felsefe falan diyip yiyoruzda ayıp olmasın diye, ama kağıttan duvari, kumastan zırh yapmıs milletin savas sanatını cok ciddiye almaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 asdgasda +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Chemical said: ribbon dancing gibi gerizekalı şeyler niye var onu bilmiyorum, kızlar da olimpiyatlara gelsin diye herhalde. imaj için, iki önceki neslin aklındaki olimpiyat imajı izbandut gibi hormon baslmıs kadınların gülle atması üzerinede ondan. heryerde doping skandalları ucusurken, bakın sadace öküzlük deil estetikte var!!!! falan demek için işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 iarwain said: kendo aranızda konuşmayın. asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Umuruk Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 O olay şöyle zaten do adını taşıyan tüm sanatlar budoyu konu alıyor.Savaş sanatları yani çoğunun modern dünyada barınabilmesi için bazı şeyleri kırpılmıştır diye düşünüyorum çünkü bir çoğunun tarihçesi epey eskiye dayanıyor.Kendo ve iaido kadar olmasa da ^^ Yani adam öldürmek için saldırmayı öğrenmiyoruz ki bu arada olimpiyatlarda olmamasının sebebi o değil fakat o konuya daha fazla girmek istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 bu sene forum amma ninja yaptı be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Cuce said: hadı felsefe falan diyip yiyoruzda ayıp olmasın diye, ama kağıttan duvari, kumastan zırh yapmıs milletin savas sanatını cok ciddiye almaya gerek yok. iste o kadar tassakli adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Umuruk Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Neyse abi böyle bir konu açıldı.Burada bırakıyorum.Hani olur da düşünen başlamak isteyen varsa özel mesaj atıp bilgi alabilir.Bilgi dahilim de olan her şeyi anlatabilirim.Konunun geri kalanında siz geyik yapabilirsiniz ben çekildim ^^ Uzun süre üst sıralarda da kalır gören görür zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 yok kalmaz merak etme,googleda arayıpta bulamayacağız sana sorulacak ne var mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 küçükken topunu sapık amelelerin yapmakta olduğu dojo ya mı kaçırdın fin ne bu celal adam yazmış işte bırak takılsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 hayir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Umuruk Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Bilmem sen googlede arayıp bulabilirsin.Başlamak isteyenlere hitap ettim ki "sana mı kaldı kendoyu tanıtmak" gibi saygısız bir ifadeden sonra takmıyorum.Ardından tekrar gereksiz bir şeyler yazıyorsun.Niye kıralım gece gece bir birimizi onu çözemedim.Boş ver ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 aquila said: Cuce said: hadı felsefe falan diyip yiyoruzda ayıp olmasın diye, ama kağıttan duvari, kumastan zırh yapmıs milletin savas sanatını cok ciddiye almaya gerek yok. iste o kadar tassakli adamlar. demekki kumastan zırh kesicek kadar bilem teknikleri yokmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 sürekli diğer daimyolarla savaşıp durudukları için ciddi zarar vermek istememiş olabilirler malum komşu klan, sonuçta savaş biticek ticareti var, kız alıncak falan geleceğide düşünmek lazım. 1938 de rusyada tokatlamıştı bunları zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 ninja gelecek ve hepinizi dövecek. iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2013 Cuce said: aquila said: Cuce said: hadı felsefe falan diyip yiyoruzda ayıp olmasın diye, ama kağıttan duvari, kumastan zırh yapmıs milletin savas sanatını cok ciddiye almaya gerek yok. iste o kadar tassakli adamlar. demekki kumastan zırh kesicek kadar bilem teknikleri yokmus sopayi agzina vurdumu yaparsin onun hesabini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar