hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 yav said: şimdi bunu kabul edince tam olarak noluyor? para mı ödüyoruz, ne kadar? itibar kaybı mı? eh başka? para mara ödenir heralde almanya gibi. toprakla ilgili bişiler olabilir. kanıtlayabilene arsa falan verilir belki. zaten tüm dünya kabul ettikten sonra senin kabul etmen prestij kaybından ziyade prestij kazanması olarak geri döner. nobel ödülü işte soykırımı kabul eden başbakan barış elçisi sevgi kelebeği vs diye övülür batıda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 kürdistan'ı hallettikten sonra bunu da yapsınlar o zaman da rahatlayalım. parası neyse veririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Fin said: 2015te ne olacak yav ? ağlakların anniversarysi yaklaşıyor heralde adamların ırkdasları ölmüş yahu, neden ağlamasınlar... tamam eyvallah, anzak gününde canakkalede bir damla göz yası, gurur ve hüzünle akıyor, bağrımızı yakıyor yüreğimizi kabartıyor, öfkeyle değil huzurla anılıyorlar ne güzel. ama hekezin popisi baska. kültürden kültüre değişir yani bu işler, kabul edebildiğin kayıplar vardır, edemediklerin vardır, acısını paylasabildiklerin vardır, paylasmak istemediklerin vardır. şimdi ben ölsem üzülmiycekmisin sen yanı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 kişisel algılamada insanlar ölünce üzülmüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 tc kanlı tarihini çanakkale gibi kahramanlık mitleri yaratarak örtbas etmeye gayret etmiştir zaten şimdi yeni bir de sarıkamış icadı çıkardılar mesela tıpkı çanakkale'de olan olay sarıkamış'ta da olacak bundan sonra anmalar etkinlikler şarkılar türküler marşlar ermeniler de beklesin azcık zaten azcıklar di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 ha tamam abi işte ne güzel. kişisel olsada alınmazdım, zaten demek istediğim tamda oydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 title falan versinler artık sana ya eforuna yazık,kürdistan ambassador kurulmuş foruma ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 sarıkamıs baya faciya ama, napolyondan sonra o kadar telef olunmamıs rusyaya işgal edicem diye kimse. acıklı cok. ama kahramanlık değil işte, bok yoluna gitti niyazı tümüyle. kahramanlık gibi atlemek en büyük ayıp olur orda ölenlere. liderlerinin aptallığından/kibirinden/zalimliğinden ölüp gitmiş cocuklar kahramanlık yapma sansı bile olmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 yav said: tc kanlı tarihini çanakkale gibi kahramanlık mitleri yaratarak örtbas etmeye gayret etmiştir zaten şimdi yeni bir de sarıkamış icadı çıkardılar mesela tıpkı çanakkale'de olan olay sarıkamış'ta da olacak bundan sonra anmalar etkinlikler şarkılar türküler marşlar ermeniler de beklesin azcık zaten azcıklar di mi geldi yine tipini.jpg 1915'de olanlarda, işgale gelen yunan ordusunun katlettikleri de, ermenilerin ruslar ile bir olup katlettikleri de, osmanlının yaptığı katilamlar da, tehcir de çok üzücü ve yanlış olaylardır. bunları 100 yıl sonra hala birbirine düşmanlık yaratmak için kullanan anadolu halkları ancak bu yaptıkları gerizekalılık ile en başta bu düşmanlığı çıkartan ülkelerin ekmeğine yağ sürer anca başka da bi boka yaramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 hamsili mesaj atmama gerek bırakmamış. edit: meğersem gerek varmış da 2 şeye yazmamış oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Cuce said: sarıkamıs baya faciya ama, napolyondan sonra o kadar telef olunmamıs rusyaya işgal edicem diye kimse. acıklı cok. ama kahramanlık değil işte, bok yoluna gitti niyazı tümüyle. kahramanlık gibi atlemek en büyük ayıp olur orda ölenlere. liderlerinin aptallığından/kibirinden/zalimliğinden ölüp gitmiş cocuklar kahramanlık yapma sansı bile olmadan. o askerlerin orada yaptığı şey kahramanlıktır. liderlerinin yaptığı salaklık onların vatanları için çarpışma duygusunu, isteğini değersiz yapmaz. tabii çok daha yararlı olabilirlerdi ülkeye ama bunda herhangi bir seçim şansları yoktu. bu yüzden eğer başarılı olsaydı "kahraman" diyecektiysen şimdi de demen gerek. elinde olmayan bi şey yani. haksız mıyım ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 elbette kahramanlığı nasıl tanımladığına bakar. kahramanlıkla aptallık arasında bir fark yoktur! diytebilirizki ben derim hiç düşünmeden, evet kahramanlıktır. sorun şurdaki, kahramanlık iyidir, kahramanca yapılmıs hareket doğru harekettir, eylemin kendisi doğru olabilir ama bu o eylemi yapılmasına mecbur kalınan durumun sebeplerinin doğru olduğunu göstermez. ne yazıkki konulara fazl geniş bakıyoruz, napalım hayat kısa vakit az konusucak tartısıcak düşünücek cok zaman yok, o yüzden bazen sıfatların neye verildiğini cok karısıyo, heleki böyle bir topluluğun yaptığı eylemlerde. Sarıkamısa gönüllü vatanı korumak için gitmiş genclerin, sorgusul sualsiz emirleri yerine getirmiş olması kahramanlık olsada, sarıkamıs'ın kendisi bir kahramanlık hikayesi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 yüzbin gencin yaptığı hareketlerin her biri birer kahramanlıksa bir neidüğü belirsizin hatası olayın genel anlamda kahramanlık olmasını engellemez. tabii ki büyük bir hatadır sarıkamış ama aynı zamanda kahramanlıktır. ama bu övgüyle anılacak bir kahramanlık değil, yası tutulacak bir kahramanlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Sarıkamısa bakıp öğrenilmesi gereken, ülkeniz için kahramanlık yapın! değil, liderlerin dallama ve aptal ve kibirli vs vs vs olabiliceğidir. bütün derdim bu işte. cocukların kahramanlığını, baslarındaki adamın kötülüğünün önüne gecirmemek lazım. hangisinin daha önemli, daha güclü kuvvetli olduğunsan bahsetmiyorum. öte yandan konuday daha teknik bakarsak, sarıkamıs seferinin, bütün askeri veya devlet karaları gibi, sorumluğu emri verende kararı verenindedir. sarıkamısın yaratıcısı askerler değil, enver'dir altındaki komutanlardır. haliyle bu adamların yaptıklarıyla değerdirilmesi daha doğru. gönül isterdiki zaferle sonuclansaydı, eğer öyle olsaydı o bu zaferin mimarı kahraman askerler olduğu için askerlerin yaptıklarıyla değerlendirirdim. sarıkamıs, üzülmeden önce, gururlanmadan cok önce, öfkelenmesi gereken bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 hamsilipilav said: yav said: tc kanlı tarihini çanakkale gibi kahramanlık mitleri yaratarak örtbas etmeye gayret etmiştir zaten şimdi yeni bir de sarıkamış icadı çıkardılar mesela tıpkı çanakkale'de olan olay sarıkamış'ta da olacak bundan sonra anmalar etkinlikler şarkılar türküler marşlar ermeniler de beklesin azcık zaten azcıklar di mi geldi yine tipini.jpg ne zaman atıyonuz bu herifi dışarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Yav Şakaysa komik değil, şaka değilse bi siktir git lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 cuce, doğru. @yav abi ülkeye, vatandaşlarına, şehitlerine hakaret ediyosun yazdığın şeyle. ne demesini bekliyodun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 sizi adam yerine koyanda kabahat :D mod'lar da aynı kafada olduğundan sanırım küfür edip duran denyoları banlamıyorlar kaç seferdir. Hayırlısı olsun ya. Her yer böyle neticede şaşırmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Ben kimseye hakaret etmiyorum. Sizin saf duygularınızdan, şehitlerin akan kanından nem alan bozuk tarihi ve düzeni eleştiriyorum yalnızca. Ancak sizin daha çok yolunuz var maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
destur Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 mani said: http://www.youtube.com/watch?v=AekIuUdF4iI düdük makarnası boya küpü kokana karı ya bak . sen gitte afrikada türlü türlü haltlar iyen insan kasabı ceddine bak.tüm tarihiniz kanla dolu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Hakaret etmek için illa sik göt piç demek gerekmiyor, yazdıkların hakaretin küfürün ötesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Yoo değil ve sen bunu anlayamayacak kadar cahilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 klasik bir cahil davranışı: körü körüne inandığın bir şeyin biraz karşıtı bir düşünce karşısında salya akıtarak küfür etmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 kadının korktuğu falan yok ya. vakit mi ne bitiyo orda yanındaki arkadaşa yönlendirecek, showtv mikrofon uzatmadan önce zaten kadın bi konuşmasını bitiriyo. habercilik süper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 yav said: Ben kimseye hakaret etmiyorum. Sizin saf duygularınızdan, şehitlerin akan kanından nem alan bozuk tarihi ve düzeni eleştiriyorum yalnızca. Ancak sizin daha çok yolunuz var maalesef. tarih öğrenirsen tartışabiliriz yoksa belli bi gizli ajandayla konuştuğun sürece tarih ile alakalı başlıklarda QQlaman doğal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar