Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 :) Ingilizcen iyi mi degil mi bilmiyorum da sirf bu yazidakileri anlayabilmek icin cevirmen tutabilir veya kursa gidebilirsin sevgili para http://www.mccordall.com/photography/how-we-did-it/audi-water-circles/ old school isler cok hosuma gidiyor ya, photoshop cikti mertlik bozuldu :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 abi f64 mü diyo ben mi yanlış okuyorum? O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Okudum; vay manyaklar :D Çok eğlenceli iş ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 fotoğrafçıların çok iyi kız götürmesi diye bir konu var. mühendislik fakültesi efsanesi. gerçek midir bu? götürüyor musun genel yönetici? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 garbage da bunun icin ayri bir konu acarsan yanit vereyim. konuyu carpitman iyi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Selam, Yine de tam bir hizalama yapamamış... pek tutmadım :P Şaka bir yana adamın yaptıklarına yuh demek istiyorum. Keşke büyük boyunu da koymuş olsa : Abi bu bölüme girmeyeceğim yakında. Fotoğraf işinden uzaklaşıp kendimi akvaryumda japon balığı beslerken hayal etmek istiyorum :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Fotograf isi ucsuz bucaksiz bir dunya. Envai cesit sey gorup hepsini iyi yapan bir fotografci dahi bulamazsin. O yuzden en temizi moral bozmak yerine ilham alip hangisi hosuna gidiyorsa onu yapmaya calismak. 100 kere basarisiz olmayi basarabilirsen 101. seferde tutturursun. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 fotorafcılık kadar les iş yok ya... işi dolaylı yoldan yapmak kadar yorucu bişey yok. ugras dur olsun set ısık ayar mayar, sonucu donru ise dogru olsun yoksa yanlıs. progresive bi sürec değil, oda cok geriyo benı. yaptığını görücen arkadas! gercek zamanlı olmıyan yönteme kılım. hos kılım diyorumda onunda heycanı tadı baska tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Fotografciliktan aldigim tadi baska hic bir seyden almadim. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Ya bilardo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 scumbag client vizyonlu bi abimizmis ama, illet etmis ama iyi is kopartmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Ben halen f64 detayında kaldım. Ne anlamı vardı lan?! O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Adamin audi'den bu tek foto icin -veya varsa 3-5 foto daha cekmistir- almis olabilecegi parayi dusunurseniz ve audi nin kapisini caldigi bir fotografci olarak piyasada daha cok is alacagini da eklerseniz... benim tahminim en az 5000 euro. Buyuk ihtimalle de 7-8k arasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Mr_Hand said: Ben halen f64 detayında kaldım. Ne anlamı vardı lan?! O.o Simdi f/64 gibi cok kucuk bir diyafram kullanmasinin sebebi; fotografin her noktasinin net pozlanmis olmasi istegi. 10X8 Sinar large format kullaniyor. Fotoda en ufak bir carpiklik(distortion) olmasin diye de genis aci lens kullanilmiyor. O nedenle de hafiften tele araliginda lensler ile cekince ne kadar kucuk diyafram o kadar onden arkaya net foto demek. Ha bir de o kadar kucuk bir diyafram kullaninca genelde fotonun merkezi cok net olur ve kenarlari hafif bozulur. Fotografta da dikkat edersen asil onemli olan merkezi. aracin halkalari ve sudaki halkalar cok onemli. Crop da atmistir diye ayri bir dusuncem var. cok saglam isik kullanmak da lazim tabi. inanilmaz bir teknik detay var aslinda isin icinde. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Ya o detaylar tamam da nasıl bir ortammış bu arkadaş, ne biçim tele lens kullanıyomuş adam?!1 Alan derinliği bu poz için f11 falan olsa yetmiyo muymuş? Makro lens mi kullanıyo herif, bu ne lan isyeeaaaan!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 cidden 7-8k euromudur? acele diye 2 gün sabahlayıp cekmişler, ama normalde studyoyu minimum 1 hafta kitliycek bi iş bu. sırf o bahsettiği studyoyu ,sinar normsuz, kiralasan 2000 euro eder bunun bide asistanı, ekipmanı, yok pleksisi boyaması, masallah sus masrafı. hiç bilmediğim kestiremedim bişi bu amcamların fiyatları ama 8k euro'a cektiyse onu üzülürüm cidden. yazık yanı adam yıllarını vermiş neler cekmiş, basarırsa bu basarır denmiş falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Selam, f64 diye kasana kadar kartona iğne ile delik delip lensin önüne koymak lazım :P Yok abi foto işini beceremiyorum. Hele ki şu içinde bulunduğum dönem (32 ve 8 aylık iki tane ufaklık) biraz yıpratıcı ve en ufak bir şeye vakit bırakmadığından da olabilir bu negatif yaklaşımım. Belki de bebe fotocusu olmam için bir işaret bu :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Mr_Hand said: Ya o detaylar tamam da nasıl bir ortammış bu arkadaş, ne biçim tele lens kullanıyomuş adam?!1 Alan derinliği bu poz için f11 falan olsa yetmiyo muymuş? Makro lens mi kullanıyo herif, bu ne lan isyeeaaaan!1 large format olduğu için alanderinliği azalıyo, haliyle kompanse etmek için f değerini yükseltmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Vay be. Format o kadar mı farkediyomuş O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 e abi, full format 35mm bu 300mm. hanı tabiki imajı filmin bütününe düşlürmemiştirde, yinede devasa bi alan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Cuce benim tahminim o sekilde. Ne kadar kazanmistir bilmiyorum sadece tahmin ettim. :) Belki cok daha ustunde olabilir. Yani adam orada 20k euro kazandim dese hadi len demem. Genelde bu tip calismalarda verilen para cok iyi tahmin edilemez. Kullandigi ekipman ve kac kisinin calistigini bir kenara birak, isi o adamdan baska yapan birisinin cikamayacagi ve isin acilligi falan her sey dusunuldugunde bunun hakki 30k euro dersin mesela. Denklem kurup fiyatlandirma yapilan seylerden farkli bir calisma bu o yuzden 5k euro da fiyat vermis olabilir 20k da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 türkiye'de sadece yemek fotoğrafı çeken biri bundan basit işler için 7-8k arası alıyorsa bence ciddi para kazanmışlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Abi ahahahah olaya gel: Dynamic'in paylaştığı siteden: JUMP CUT. I once had to do a shoot for Autobianchi 112, a tiny car with an Abarth engine that made it very lively. The idea was that it should be shot jumping down steps leading from a house. The car had to start from the house, accelerate like mad and on reaching the steps fly through the air with the greatest of ease, hopefully landing on all four wheels. It was first necessary to find the idiot who would drive the car, well that was easy, he shall be nameless to preserve his reputation, but he hosted a TV show doing stunts. He calculated the weight distribution and professed that adding twenty kilos to the back of the car would avoid it landing on its nose, he was however nervous that the suspension would be strong enough to support multiple jumps. The problem was discussed at a client meeting the next day, and because I could not be certain that I would expose at exactly the right instant to catch the car in the air and at the best angle, it was decided that I should have five cars available, each to be jumped once if needed. The location was a big old house, converted into a school, with a wonderful stone staircase leading up to large doors and into a big hallway, where we put two of the cars. I set up all my equipment and since I could not be sure how far down the steps the car would be in the air I had six cameras placed a short distance apart along the stairs all linked by a slave system so that when I fired my hand held camera the others, mounted on tripods, would fire as well. The scene was to be lit by flash at the end of the exposure to create a moving image of the car with a superimposed still of the car and a still background. A video camera was set up to record the whole passage of the car so that if the first shot wasn’t right, we could see what adjustments to the camera positions we had to make. The moment came and the school was emptied so that all the students could watch at a safe distance. My clients were there, and we were all ready to go. The driver sat in the car, with his helmet covered by a wig, waiting for my signal; I radioed ‘OK GO’ and with a trail of blue smoke and a lot of tyre screeching a red arrow appeared from the doors at great speed. To our amazement it shot into the air at the top step, travelled over a few steps, landed on its nose, bounced over onto its roof and back onto its wheels. This happened so fast that I really didn’t have time to think. I just pressed the shutter button instinctively. Then, being a professional, I tried to appear calm as if the crash was all part of the plan. Remember that this was before digital photography and I could not know what was on the film until it had been developed at the lab. The first thing to do was check the video and I found, to my horror, that there was nothing on it. We had forgotten to switch on the video and the slave connecting all the cameras! Four assistants and I hadn’t noticed. As panic set in I had one last chance to see what I might have on my hand held camera. We had placed another video camera behind me to run during the whole shoot just to give us a record of the event. Playing this back to the moment of the flash I saw that we just ‘might’ have a good image on my camera. So, decision time, risk crashing another car or hope that the one image I had was good enough. Since I was not sure that the driver would or could do it again, I decided to risk that I had the shot. After much soul searching I bravely, (or stupidly), called it a wrap and stopped the session. I ran the rest of the film through the camera at the same exposure shooting just the steps. The film would be cut in two and the last part processed first to see if any adjustment in development time would be necessary for the part I hoped carried the full picture. The lab did not open until the next morning so I had a very bad night. As luck, and I mean luck, would have it, the one frame of 6x6 film was great. I would like to have the shot to show you but I gave it to the client Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Selam, Ömürden ömür gitmesi demek böyle oluyormuş. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar