Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce arafat katil mi barışsever mi yoksa militan mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 16:47 tarihinde demiş ki:
said:
Ardeth, 12 Kasım 2004 16:38 tarihinde demiş ki:
Simasher ve Valeron
klasik bir sorudur ama merak ediyorum o patlayan otobüslerin içinde sizin çok yakınınız yada sevgiliniz olsa siz genede gelip adam halkını kurtarmaya çalışıyordu diyecek misiniz? YAda siz o saldırıda sakat kalsaydınız? Birazda tamamen masum olupta bu teröre kurban giden insanların ve ailelerinin gözünden bakın olaya.

http://www.albasrah.net/index1.html savaş bu dostum. bu vahşeti yaşatan asla ben ailem veya benim ulusumdan kimse olamıyacağı için o otobüste benim sakat kalma ihtimalim yok. filistin halkının kuyruğuna basmadım ben, canlarını yakmadım. niye onlardan korkayım ki! bana neden zarar versinler ki!

devlet arasında yapılan bir savaştan sivilleri sorumlu tutamazsın, bu fikri desteklesede desteklemesede. Senin bu yaptığın Hitlerin yaptığından çok benziyor, İsrail yanlış davranıyor diye tüm israillere düşmanmı olmalıyız onları suçlamalı ölmelerini sorgulamamalımıyız? Ayrıca savaş, doğru, yanlış göreceli bir kavramdır. Yarın bugün ermeni veya kürt(yanlış anlamayın bir halk olarak onlara sözüm yok ama her millet içerisinde yanlış düşünen kişiler vardır) bir grup haksızlığa uğradıklarını düşünüp bir terorist eylem düzenleyerekte dediklerimi gerçekleştirebilir.

Dediğim gibi orda bulunan barış isteyen bir insanda olabilirdi. Hatta savaşı bile istese sonuçta o bir sivildi ve öldürülmesi her şekilde yanlıştır.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 12 Kasım 2004 16:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 16:52 tarihinde demiş ki:
.
.
.
bana dokunmayan yılanmı? o da kim ?
israil bana dokunmuyo filistine dokunuyo
ben bana dokunmuyo bin yaşasın mı diyorum!
yılanı kim olarak gördüğüne göre bu kavram değişir dostum.
israilin dünyaya kan kusturduğu bilinen gerçek. sen hala yılanı filistin olarak mı görüyorsun. o zaman bizde girelim yılanın başını ezelim ! filistini yerle bir edelim ne dersin ?

Atasözlerini yorumlamak için : www.tdk.gov.tr[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana
Penthesilea : tamam abi hemen

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Kasım 2004 16:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Burda önemli olan olaya nesnel yaklaşıpta iki tarafında hatalarını görebilmek kimse burda israil suçsuz demiyor iki tarafında hataları var ama bunların ikisinide iyi ayırt etmezseniz eğer ilerde birgün sizin devletinizde bu hataları yaparsa ses çıkaramazsınız hatta bilerek çıkarmazsınız.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 16:55 tarihinde demiş ki:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 16:52 tarihinde demiş ki:
.
.
.
bana dokunmayan yılanmı? o da kim ?
israil bana dokunmuyo filistine dokunuyo
ben bana dokunmuyo bin yaşasın mı diyorum!
yılanı kim olarak gördüğüne göre bu kavram değişir dostum.
israilin dünyaya kan kusturduğu bilinen gerçek. sen hala yılanı filistin olarak mı görüyorsun. o zaman bizde girelim yılanın başını ezelim ! filistini yerle bir edelim ne dersin ?

Atasözlerini yorumlamak için : www.tdk.gov.tr

komik!
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 16:47 tarihinde demiş ki:
İsrail sivil halka zarar veriyor evet ama bunu o topraklara militanlara darbe vurmak amaçlı gittiğinde yapıyor.
haa yani İsrail'in amacı meşru, Filistin'in ki değil. böyle mi oluyo?

said:
Daha doğrusu, mesela bir tanka açılan bir ateş var yolun ortasında, bu tank doğal olarak ateş ediyor, ve ateş ettiği yerin patlamasıyla arkadaki duvar yıkılıyor ve suçsuz bir insan ölüyor.

misal şu da çok ilginç bişi okumaya değer. yani kazara tetiğe basmış adamcaaz. (mültecinin anlamını da biliyorsun sanırım)

said:
Filistin ise, direk onlarca suçsuz insanı öldürmek amacıyla eylem düzenliyor.
aaa dimi filistinliler öyle gözü dönmüş katiller. neden falan olmaksızın yahudileri öldürmeyi seviyorlar sadece.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 12 Kasım 2004 17:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
rahan o konulara hiç girme istersen israilin kirli ellerini bilmeyen yok.
onları ortaya dökmeye ne senin ne benim ömrüm yetmez
konu dağılıp oraya girmesin son 3 ayda yıktığı evlerleyüzbinlerce kişiyi evsiz bırakıp göçe zorladıklarını mı istersin, 12 yaşındaki çocuğu öldürüp vücudundan iki şarjör mermi çıkartılmasınımı istersin, üstelik israil mahkemesinde suşsuz bulunmasınımı:)
o hoooo
hiç girmesek : )
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 12 Kasım 2004 17:01 tarihinde demiş ki:
said:
aaa dimi filistinliler öyle gözü dönmüş katiller. neden falan olmaksızın yahudileri öldürmeyi seviyorlar sadece.

öyle..Bos yere bunları atacaz dıye saldırdılar..[signature][hline] Kendercik, 08 Kasım 2004 15:56 tarihinde demiş ki:
Metroseksüel kelimesini ilk duyduğumda aklıma İstanbul metrosunun tuvaletlerinde sevişen eşcinsel oğlanlar gelmişti.

--------------------------------------------
Eğer hayat sana felek diye ekşi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste.. [meksika ataözü]
Mesaj tarihi:
Anlaşıldı burda bir devleti suçlarken diğerini suçlamayan insanların cephelenmesini izleyeceğiz. Tek yöne bakmak demek bu olsa gerek.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 12 Kasım 2004 17:05 tarihinde demiş ki:
Anlaşıldı burda bir devleti suçlarken diğerini suçlamayan insanların cephelenmesini izleyeceğiz. Tek yöne bakmak demek bu olsa gerek.

tek yöne bakan kişilerin cephelenmesimi ?
burda iki farklı düşüncede gurup olduğumuzu ve tartıştığımızı düşünüyordum. bizbize olduğumuzu bilmiyordum
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 12 Kasım 2004 17:01 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 16:47 tarihinde demiş ki:
İsrail sivil halka zarar veriyor evet ama bunu o topraklara militanlara darbe vurmak amaçlı gittiğinde yapıyor.
haa yani İsrail'in amacı meşru, Filistin'in ki değil. böyle mi oluyo?

said:
Daha doğrusu, mesela bir tanka açılan bir ateş var yolun ortasında, bu tank doğal olarak ateş ediyor, ve ateş ettiği yerin patlamasıyla arkadaki duvar yıkılıyor ve suçsuz bir insan ölüyor.

misal şu da çok ilginç bişi okumaya değer. yani kazara tetiğe basmış adamcaaz. (mültecinin anlamını da biliyorsun sanırım)

said:
Filistin ise, direk onlarca suçsuz insanı öldürmek amacıyla eylem düzenliyor.
aaa dimi filistinliler öyle gözü dönmüş katiller. neden falan olmaksızın yahudileri öldürmeyi seviyorlar sadece.

Terörizm i bu kadar övüyorsunuz, umarım günün birinde herhangi bir terör eyleminde herhangi bir yakınınızı kaybetmezsiniz.

Ayrıca, değil mülteci kampı, Filistin'de insanların evlerden çıkıp, yukarıdan geçen helikopterlere roket salladığı bilinen bir gerçek, buna benzer bir olay olması mümkündür.

Ayrıca, (ki yukarıda söylediğim gib ibir olay var) ben asla İsrail hatasız demedim.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
Burdaki tutumlarınızdan ben daha çok sizin dikkat ve sorgulamanızın çoğunu tek devlet üzerinde yoğunlaştırdığınızı düşünüyorum. Bir tartışma yapmanız ''evet filistinde hata yaptı ama israilde hata yaptı'' demenizi engellemez. Eğer doğruları bulmaya çalıştığımız bir tartışma yapıyorsak her şeyi göz önünde bulundurmamız lazım ha ama eğer amaç karşındaki insanı sindirmek ve ego tatmin etmekse devam edin.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Anlaşıldı burda bir devleti suçlarken diğerini suçlamayan insanların cephelenmesini izleyeceğiz. Tek yöne bakmak demek bu olsa gerek.
bak şimdi, hem İsrail hem Filistin sivil halka kastediyor.
arada bir fark göremiyorum ya siz?

her ne kadar kimse daha doğru düzgün bi terörist ve terör tanımlaması yapmış olmasa da, sanırım iki tarafta aynı anda aynı ismi alacak.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 12 Kasım 2004 17:09 tarihinde demiş ki:
Burdaki tutumlarınızdan ben daha çok sizin dikkat ve sorgulamanızın çoğunu tek devlet üzerinde yoğunlaştırdığınızı düşünüyorum. Bir tartışma yapmanız ''evet filistinde hata yaptı ama israilde hata yaptı'' demenizi engellemez. Eğer doğruları bulmaya çalıştığımız bir tartışma yapıyorsak her şeyi göz önünde bulundurmamız lazım ha ama eğer amaç karşındaki insanı sindirmek ve ego tatmin etmekse devam edin.

hmm haklısın..[signature][hline] Kendercik, 08 Kasım 2004 15:56 tarihinde demiş ki:
Metroseksüel kelimesini ilk duyduğumda aklıma İstanbul metrosunun tuvaletlerinde sevişen eşcinsel oğlanlar gelmişti.

Eğer hayat sana felek diye ekşi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste.. [meksika ataözü]
Mesaj tarihi:
al birini vur otekıne.[signature][hline] Kendercik, 08 Kasım 2004 15:56 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
said:
Burdaki tutumlarınızdan ben daha çok sizin dikkat ve sorgulamanızın çoğunu tek devlet üzerinde yoğunlaştırdığınızı düşünüyorum. Bir tartışma yapmanız ''evet filistinde hata yaptı ama israilde hata yaptı'' demenizi engellemez. Eğer doğruları bulmaya çalıştığımız bir tartışma yapıyorsak her şeyi göz önünde bulundurmamız lazım ha ama eğer amaç karşındaki insanı sindirmek ve ego tatmin etmekse devam edin.

Senin türünden az kaldı ne yazıkki bu forumlarda Ardeth.

Sinirlenmeden durabilmeni takdir ediyorum özellikle, ben bazen tutamıyorum kendimi çünkü.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
said:

Ardeth,olanlar belli.Sırf televizyondaki haberleri izleyen biri bile kimin doğru olanı yaptığını bilir.Bir it bile köşeye sıkıştırıldığında direk dişini gösterir sonrada saldırır,aynısı Filistin halkı içinde geçerli.40 yıldır köşeye sıkıştırılmış bir biçimde yaşıyorlar.Arafat istemezmiydi halkının refahı yüksek olsun,herkes tokluk içinde mutlu yaşasın.Zaten adamın barış çabalarıda bunun içinde iki tarafında mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için.Peki İsrail niye 40 küsür yıldır Filistin topraklarında huzursuzluk çıkartıyor? niye devamlı Filistin topraklarında ölüm korkusu hakim sürüyor?
Demin birisi 'arafat yönetimindeki filistin halkı sefalat içinde yaşıyor bundan arafat sorumludur' demiş.İsrail her bakımdan Filistine düşman olmasaydı bu 40+ yıl içinde Filistin halkı teknolojik,ekonomik,sosyal bakımdan şimdikinden kat kat güçlü olacaktı.Tabii barış yanlısı İsrailin dünyanın her yerine silah ihraç etmesi apayrı bir olay.[signature][hline]shinsetsu desu..
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 17:11 tarihinde demiş ki:
said:

Senin türünden az kaldı ne yazıkki bu forumlarda Ardeth.

Sinirlenmeden durabilmeni takdir ediyorum özellikle, ben bazen tutamıyorum kendimi çünkü.

valla ardeth e katılıyorum :S
Mesaj tarihi:
said:
Apache, 12 Kasım 2004 17:11 tarihinde demiş ki:
Arafat istemezmiydi halkının refahı yüksek olsun,herkes tokluk içinde mutlu yaşasın.

5 milyar dolarla o halk yıllarca doyardı. Dış destekler bu 5 milyar dolar. Adamın kendi parası değil yani, Filistin'in parası.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Kasım 2004 17:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 12 Kasım 2004 17:09 tarihinde demiş ki:
said:
bak şimdi, hem İsrail hem Filistin sivil halka kastediyor.
arada bir fark göremiyorum ya siz?

her ne kadar kimse daha doğru düzgün bi terörist ve terör tanımlaması yapmış olmasa da, sanırım iki tarafta aynı anda aynı ismi alacak.

Bunun açıklamasını yukarıda yaptım ama ben.

Filistin direk sivil halka zarar vermeye gidiyor.

İsrail militanlara karşı savaş verirken veriyor.

İkisi de kötü sonuçta, ama kötünün iyisi diye birşey vardır hani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
israil konusu geçtikçe aklıma hep şu gelir

32. gün programının başlangıcındaki görüntülerdeydi sanırım(eski programlardaki görüntü 10 yıl falan olmuştur galiba)
filistinli bir gencin dirseklerini taşla kıran iki israil askeri

bir bu olay birde ilkellik ötesi afrika kabilelerinden birinde lastik geçirip bir adamı yaktıkları görüntü

ikisi çok rahatsız etmişti beni[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

neter, 07 Eylül 2004 23:08 tarihinde demiş ki:
dur gidip soyuniim o zaman
Prawler, 12 Kasım 2004 14:05 tarihinde demiş ki:
katılarabilitem
Mesaj tarihi:
Tabiki saldırıya bir şekilde saldırıyla karşılık verilmelidir. Herkesin kendini savunmaya hakkı vardır. Bir hırsızlık yapan nekadar yanlış yapıyorsa gidip o hırsızın ailesinden birini döven kişide okadar yanlış yapıyordur. Evet pekte ülkeler arası eşitliğin olmadığı bir zamanda yaşıyoruz bu doğru bu yüzden bazı devletler çıkar yol bulmaya çalışırken yanlış yollara sapabiliyor. Belki uğruna savaştıkları dava haklıdır ama şu varki bu insanlar neden savaşıyor? Haksızlıklara bir son vermek, savaşı haklarını geri kazanarak kapamak için değil mi? E ozzaman düşünmeleri gerekirki terorizm bu savaşı ancak uzatır ve dahada şiddetlendirir, yani onları uğrunda savaştıkları davadan saptırır. Hemde kendi haklarını ararken başka insanların haklarına taciz etmiş olurlar kendilerine yapılan yanlışları başka kişilere yapmış olurlar ve bu böyle bir kan davası gibi gider. Bakın zamanında Amerika japonyayı bombaladı eğer o heriflerde bunu takıntı haline getirip kendilerini geliştirmek yerine sürekli amerikaya zarar vermeye çalışsalar bunu amaç haline getirseler bugün bu halde olabilirler miydi? (tabi bunda başka etkenlerde var ama sonuçta Japonya bu işi terorizmle çözmeye çalışmadı). Oturup düşünmek lazım hakkının kazanmanın başka yolları var mı diye?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
İsrail militanlara karşı savaş verirken veriyor.
hade be. dalga mı geçiyon sen benimle, sırf aklımdakiler yanıltıcı olabilir diye mülteci (mülteci: iltica edeni, sığınan) kampına ateş açan israil tankının haberini verdim daha neyi savunuyosun. yok kazara olmuşmuş da.

eğer biri teröristse diğeri de teröristdir. bu kadar basit kardeşiim bu. (arada yine hatırlatayım, musevilerle bir derdim yok.-kaçacak yer bulamayınca oraya sığınıyorsunuz da ondan dedim.-)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
  • Yeni Oluştur...