Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dvd kopyalama(bilgisi olan yazsın lütfen :p)

kingpin

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar şimdi netten film çekiyorum çok fazlada bilgim yok açıkçası triology cekiyordum başta sonra vazgeçtim tek tek çekmeye karar verdim örneğin back to the future part I ı çekicem.. yaklaşık 4.5 gb gibi bişey diyelim.Bu Shrink edilmiş hali oluyor demi ? dolayısıyla dual layer olsa daha fazla olurdu heralde :) zaten bildiğim kadarıyla türkiyede dual layer boş dvd yok .. sorun şu; ben bu dl yi bitirsem hangi programla nasıl yazıcam :D[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan
lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki:
ya bu adam ne zaman banlanacak?
Sosyal ağlarda paylaş

onlar genelde riplenmiş hali oluyor
yani mesela dvd menüsünde yer alan bir takım çekim görüntüleri, hikayenin arka planı, hazırlanışı, trailerı gibi şeylerin kırpılıp sadece filmin dvd'den alınmış hali

onları niye dvdye çekmek istiyorsun ki? bi kere onlar genelde tek parça video dosyası olarak paylaşıma açılırlar, dvdye çekip dvd playerda izlemek için menü yaratman falan da gerekiyodur, ben hep indirdiğim o tip filmleri bilgisayarda izledim, ya da divx yapılmamışsa divx e çevirip öyle çektim cdye[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

blackrose da onu söylüyor zaten. direk dvd dedigin 4.5 gb lik dvd ler, çift taraflı (9gb) dvd lerin kırpılmış halidir. normalde o dvd nin orjinali 9 gb a yakın.4.5gb yapmak için ya görüntüden taviz veriliyor ya da dedigi gibi menüler vs kırpılıyor. indirmeye değmez kanımca. gidip divx indirin.hem vakit kazanırsınız hem de aynı görüntü kalitesini alirsiniz. sadece menü vs olmaz.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

direk dvd versiyonuna ben hiç rastlamadım, yani dvdyi bilgisayarda açtığınızda içinde görünen dosyaları paylaşıma açanları görmedim

bunları formatını değiştirmeden ya da divx haline getirmeden olduğu gibi video dosyası olarak koyuyolar onu da arkadaşın dediği gibi indirmiyorum genelde, çünkü gereksiz yere 10 kat daha büyük bir dosya indiriyosunuz, kalite ise hemen hemen aynı[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

DVD'den rip edilmiş dosyalar vob uzantılı tracklerden oluşur. Yani eğer bir dvd'yi rip etmiş ve bunu paylaşıma açmış ise 2 olasılık var:

1- Rip ettiği haldeki yapısı ile bir image dosyası oluşturmuş bunuda direk paylaşıma açmıştır.

2- Rip edilmiş halini ziplemiş ve paylaşıma açmıştır. Ancak bu ikincisi biraz zor gibi çünki vob dosyası bizim bitmaplerin yapsına benzediği için oldukça iyi sıkışır ve 4.5 GB gibi bir değerde olmaz. Ha dersen ki 9gb'lık bir dvddir de yarı yarıya sıkışmıştır, o da olası değil. Çünki sığa olarak 9 GB almasına ramen 8'nin üzerinde dvd film henüz görmedim. Çoğuda 7 idi ve bunlarda genelde extra features yüzünde büyüyordu.

Çevrede gördüğünüz avi uzantılı ve dvd rip diye geçenler ise bu vob'ların divx ile encode edilmiş halleri. Genelde 700-800 MB
civarı sığaya sahipler. 1 cd'ye sığabilsin diye. DVD gibi özel özelliklere sahip değiller. Sadece film ihtiva ediyorlar. Divx ile encode ederken kaliteyi arttırırsanız 700-800'den daha yüksek sığaya sahip dosyalar oluşturabilirsiniz. Tıpkı bir audio cd'sini mp3 yaparken bitrate'ini arttırıp daha kaliteli ama daha büyük dosyalar elde etmek gibi.

Ama ne bileyim 4.5 GB büyüklüğünde bir avi fikri hiç aklıma yatmadı. Yani bu dvd çift taraflı olsa bile kaliteden ödün verip sıkıştırmayı seçiyorsunuz ve biraz daha kaliteli olsun diyerek 1 DVD boyutu seçiyorsunuz. Ehh ne diyeyim zevk meselesi. Böyle bir dosyayı makinadan oynatmak ise ayrı bir dert olsa gerek.

Bence senin download bittiğinde 1. olasılıkla karşılaşacaksın ve o image dosyasını dvd'ne yazıp seyredeceksin.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman benim görüp de indirmediklerim vob dosyaları demek ki, cdnin içindeki haliyle koyuyolar ve indirmiyorum dediğim onlardı zaten :D

bu durumda ge-ta'nın dediği gibi birinci seçenek olacak büyük ihtimalle, 4.5 gb'lık vob dosyası indirmiş olacaksın, yalnız yanlış bilmiyosam ıvır zıvırlar ayrı vob dosyalarında oluyor, yani adam 8 gblık bir dvdde, yok "making of" yok trailer gibi şeyleri koymayıp sadece filmin kendisini paylaşıma açmıştır, onu da dediğin gibi dvdye çekersin, zaten öyleyse mutlaka 4.7'nin de altındadır

şimdi anladım filelist.org'da geçenki anketin konusunu :)

ankette insanlardan dvdlerin full haliyle share edilip edilmemesi hakkında fikirleri soruluyor, sonuç olarak dual layer dvd yazıcım yok sonuçu çıkmıştı yüksek oranda :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

ee anlattık bi daha anlatalım. original dvd yi kopyalaman için shrink yapman lazım çünkü malesef original dvdler dual layer yani 9 gigabyte yakın.(dual layer not double side).ve nitekim dula layer boş dvd yok piyasada.burak onu çekcek daha alet yok.o alet çıkçak sonra boş dvdler çıkçak.firmalar para mara kazancak.1-shrink ediyosun 2-tekrar dvd yaratıyosun 3-izliyosun paşa paşa.shrink etmek baya bi uzun suruyo.1 saat kadar falan.makinaya da bağlı bide 5 gb boş alan lazım falan filan.bu kadar:)
Sosyal ağlarda paylaş

piyasada dual layer dvd yazıcı dolu var :)
hatta bende LG'ninki var, 16X normal 8X dual layer yazıyor

LG GSA-4120B

boş dual layer medya da var piyasada ama 10 dolardan yüksek fiyatları[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 20 Kasım 2004 11:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...