Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran karti gg galiba?

Deacon

Öne çıkan mesajlar

PC 6 aydir kolideydi, kullanilmiyordu. Gecen hafta cikardim tekrar. Cikardiktan sonra normal olarak driver update'lerini vs. yaptim.

Zirt pirt driver calismayi durdurdu ve kurtarildi diodu windows. Arada da kurtaramiordu res atmam gerekiodu. O olay oldugunda ekranda karincalanma gibi seyler oluodu, foto cektim[1] aticam.

Az once gene ayni sey oldu ama simdi hic acilmiyor. Pc'yi aciyorum, monitore goruntu gelmiyor, sonra pc res atiyo kendi kendine, sonra gene assadaki fotodaki[2] gibi ekran geliyor. Kurtarma sansim var midir?

Kart radeon 6950 bu arada.

[1]:
http://i.imgur.com/G3Oouln.jpg

[2]:
http://i.imgur.com/IaLuB2U.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Driver'ı kaldırıp akabinde Driver Sweeper ile temizlemeyi unutma ki kalıntılar sisteminde yer almasın. Akabinde restart atıp yeni driver yükle. (her ne kadar yaşadığın sorunun driver sebebiyle olacağanı düşünmesemde AMD söz konusu olunca asla asla dememek lazım :) )

Kart sıcaklık değerlerine baktın mı ? Msi Afterburner yükleyip özellikle vrm sıcaklığı başta olmak üzere değerlere bir göz gezdir bunlar normalse ve kullandığın güç kaynağının verimliliğinden de eminsen ekran kartını daha büyük bir sorun yaşamadan önce garantiye göndermen yerinde bir tercih olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kartın Türkiye'de garantisi yoksa üreticisine ingilizce olarak mail atıp yardım istiyorsunuz global rma açıyorlar size kargo ücretini firmanın tahsil edebilmesi için özel bir numara veriyorlar. Ups/Fedex ile gönderiyorsunuz ve onlar icabına bakıyor. Birçok firmadan bu şekilde destek almak mümkün.

Asus, Corsair, Msi gibi firmalardan bu şekilde birkaç kez yardım aldığım oldu. Herşeyi denemeden kartı öldürmenin alemi yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

banada oldu böyle bişi zamanında. ani ani sıcaklık artışı oluyordu kartta. bzen hala bi anda fanım hızını arttırıyor mesela, yazılımsal gibiydi driver fln yükledim tekrar toparladı. ha bi de kasayı temizledim. kartın fanlarını falan iyice temizlemek lazım eski olunca illa toz birikiyor. termal macun çekme olayı da faydalı tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Safe moddayken de ekranda dalgalanmalar oldu ama kapanmadi. Ben gene de riske atmadim kapadim pc'yi, prizi kapattim ciktim evden.

Ozellikle karti tekrar takma fikri cok mantikliymis. Ordan oraya tasirken yerinden oynamis olmasi cok muhtemel.

Dediklerinizi deneyip bildiricem tekrar cok tesekkur ettim. Umarim firina kalmayiz :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...