Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarda açılma problemi

Archangel_

Öne çıkan mesajlar

Neden olduğunu çözemediğim bir problemle ilgili fikirlerinizi rica edeceğim.

İşlemcim i7-960, anakartım gigabyte ex-58 ud3r, ekran kartım sapphire HD4870.

Ekran kartının yazılım güncellemesinden sonra bilgisayarı açtığımda masaüstüne gelince "ktbsync.exe çalışmayı durdurdu" mesajı veriyordu ve AMD Catalyst Control Centerda yazılımım güncel olmasına rağmen sürekli otomatik güncelleştirme mesajı veriyordu (versiyonu eski görüyordu yani)

Sonrasında tamamen rasgele zamanlarda ekranda pikseller saçma, farklı renkler almaya başlayıp makine kendini resetlemeye veya kitlenmeye başladı.
Saatlerce oyun oynayıp sorun yaşamadığım da oluyordu, makine açıldıktan 3 dakika sonra olduğu da. İlk bahsettiğim hata olayını düzelttim ancak şu an makine hiç açılmıyor. Windows yüklenme ekranına gelince kendini resetliyor, sorun yazılımsal mı donanımsal mı onu bile bilemedim açıkçası.

Başlarda dediğim gibi nadiren olduğu için pek önemsemiyordum, fotoğraf ss falan almamıştım, şu an baya abartı durumda sorun.
Açılış sırasında aldığım fotoları ekliyorum;

buradan sonra makine resetleniyor

Sosyal ağlarda paylaş

vay anasını diyorum. konuşmak için biraz erken belki ama sorunu çözdüm sanırım, 10 dakikadır falan desktoptayım, bi sorun yok. çaresizlikten kasayı açtım, ekran kartını söküp biraz saç kurutma makinası tuttum. bu kadar. aşırı tozlu değildi, ama sanırım kirdenmiş. kart şu;
http://thgtr.com/wp-content/uploads/eski/graphic/20090624/images/sapphire_hd4870_2g_vaporx_4b.jpg
ahanda bu resimdeki siyah sıra sıra yerlerin etrafı biraz kir tutmuştu. bu arada oralar ne cidden?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...