Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ikea mobilya hakkında bilgi lazım

Alcest

Öne çıkan mesajlar

mekanik tasarım düşmanı ayrıca türk mobilyacılar, hepsi "biz ağırbaşlı tasarım bıbıbı.." "türk motiflerini ve geleneksel tasarımlarından esinlenmiş ama arabesk değil vıvıvı.." modundalar, hayır abi hala büyük evlere yönelik alayım öylece dursun kafasında mobilya yapıyorsunuz.

adam mobilyayı tasarlıyor
kafada mobilyanın bir yerde durması görüntüsü var, o kadar.

lan bu şey dar odada olur, katlanır mı yapsak, altına baza koysak ama farklı açılsa kol koparmasa rafları olsa, salonda olur altında metreküplük boşluk var orası bomboş oraya nasıl erişiriz bişeyler koyarız, lan dvd playerı falan mı dahil etsek acaba televizyonu da karşısına aldık mı dvd arşivine direk erişirsin işte gibi düşünceler yok

yok yani, mobilyayı alıcaksın, koyucaksın o orada duracak
kolçaklarına oturulmaz,
yatılmaz, ayıp
ağırbaşlı

bu kafayla bi bok olmuyor.

yabancılar ise böyle şeyler yapıyor, şahane gider bu öğrenci evi salonuna.

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Modoko ve Masko kaliteli mobilya üretir tezi safsata. Gidin çocuk mobilyası üreticilerine, 'abi çocuğun sağlığına uygun boya kullandınız mı' diye sor. Sana hepsi evet diyecektir ama kimse hangi marka ve model boya olduğunu söyleyemez. Modoko %80 ara sokaklardaki imalatçılara ürettirir. Kendileri kiraladıkları dükkanlarda av bekler. Çocuk odası almaya kalktım, adamlar menteşeleri bile boyayı basıp boyamışlar; leş gibi de boya kokuyor. Paşalar gibi Ikea aldım, 3 sene oldu ve oğlum büyümeye devam ediyor. Karyolasını şimdi 7 aylık oğlum kullanıyor ve rahat 2-3 çocuk daha kullanır.

TR mobilyacıları ergonomi ve işlevsellik bilmiyor. En basit karyola zemininin yüksekliğini ayarlamak akıllarına gelmiyor. Yataş, Kelebek gibi firmalar ile Ikea kıyaslanır ama Masko ve Modoko gibi '1 liraya ara sokakta yaptır, 10 liradan açılış fiyatı koy' mantığındaki firmalar sadece işten anlamayanı ve cafcaflı ürüne vurulan hanımları tavlar.

Ikea 1-10 ürün aralığında 2(belki 3) ile 7(belki 8) aralığında ürün çıkartıyor. Sırf mutfağı bile bizim imalatçıları tokatlar. Gözün görmediği noktalardaki metal destekleri falan şahane. Lavabo altlarının yer kaplamaması için giderlerin arkaya falan verilmesi süper bir tasarım. Bizim hanzoların hangisi tasarım yapmış; A ile B firmaları al, ürünleri melez yap ve işte yeni ürünümüz.

Amcam ve çevremdekiler mobilyacıydı. Mimarlara iş yapan ara sokak imalatçıları da gördüm. Salon ve yemek odamı zeytin ve bambu kaplama yaptırmıştım ve hayatta daha gidip oralardan almam. Casa gibi firmaların güzel koltukları falan var evet ama fiyatları deli yüksek ve 50m² salonum yok benim :D

Ikea zaten bir İtalyan tasarımı üst segment ürünle kapışmıyor. Zaten adamların ürün ve üretim felsefeleri ortada. Bizim çakallarla ve lüks ithal mobilyalarla kıyaslamak yanlış olur.

Bu bahar Ikea veya Kelebek'den mutfak yaptıracağım ama niyetim Ikea alıp kendim montajlamak.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

selam;

paramecium abi büyüksün.mobilya alırsam ilk sana danışacam..

saygılar.

birde galiba bizim şakirt mobilyacılar pek sevmez(varlıklı şakirt tayfasının en sevdiği 2 iş türüdür mobilya ve inşaat sektörü)(boydak ve türevleri vs.) yandaş medyada da aralıklı olarak ikea yı karalayacak haberler yayımlarlar..
yok ikeanın sahibi eski naziymişte,ramazan da yok oruç tutanlara hakeret edilmiş mağazalarında da falan gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...