Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Borsa riskli. Altın da. Devlet verdigi destegi ceker mi sorusu ise bu yatirimda tek risk. Yani risk iceren yatirim araclariyla cok daha kisa surede cok daha fazla getiri de elde edilir ama cok hizli da batabilirsin Dedigim gibi borsa bilsem oynasam bes e garip bakabilirdim ben de. Ha bir de buraya yatirilan paraya haciz gelemiyor, el koyulamiyor ama benim oyle buyuk bir birikimim yok, oraya atayim da secure olsun diyebilecegim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Laorx aynen, uzuuuun uzun yatsin param diyen karli cikar. Ha en az 5 sene beklemen lazim galiba. 5 sene bekledin mi en azindan yatirdigini kesintisiz aliyorsun ama 5 sene de az zaman degil tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 halbuse ben sabahtan beri kısa vadeli yatırım araçlarından bahsediyorum, al bekle araçlardan bahsetmiyorum çünkü parayı forexe yatır diyorum ben ne yazdığımı ne de okuduğumu bilmiyormuşum kardeş peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 -Deno- said: - Devlet katkısı, katkı payı ödemelerinden ayrı olarak takip edilecek ve Müsteşarlıkça belirlenen yatırım araçlarında yatırıma yönlendirilecek, Katılımcılardan; a) En az 3 yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve getirilerinin %15’ine, b) En az 6 yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve getirilerinin %35’ine, c) En az 10 yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve getirilerinin %60’ına, d) Bireysel emeklilik sisteminden emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat veya malûliyet nedeniyle ayrılanlar Devlet katkısı ve getirilerinin tamamına hak kazanacaklar, (Emeklilik hakkının kazanılabilmesi için en az 10 yıl sistemde kalınması ve 56 yaşının doldurulmuş olması gerekmektedir) çünkü bu çocuk boşuna zaman ayırdı da şunları c/p de olsa yazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 ilk yatırımımı altınla yapayım dedim, düşük dediler al dediler, aldıktan sonra daha da düştü. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Satma ama altın ıllaki yukselir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 ben mayıs da alım yapıp eylülde sattırmıştım birine tamamen ramazan sonrası düğünlerin artacağı yöndeki tahminle güzel bir yerde yemek ısmarlayacak kadar kazandırmıştım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 BabacumMostors said: halbuse ben sabahtan beri kısa vadeli yatırım araçlarından bahsediyorum, al bekle araçlardan bahsetmiyorum çünkü parayı forexe yatır diyorum ben ne yazdığımı ne de okuduğumu bilmiyormuşum kardeş peki laf çarpmana gerek yok. borsayı dışta bırakırsan diye söylemiştim üstteki yazılarımdan birinde. sen bana borsada xxxx şirketi al bekle yaparsan bundan 20 sene sonra kesinlikle kazandırıyor olacak diyebiliyor musun? ben borsadan anlamam. ve bunu söylüyorum. düzgünce açıklasan ne olur acaba? uzun sürer diyorsan eyw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 BabacumMostors said: -Deno- said: - Devlet katkısı, katkı payı ödemelerinden ayrı olarak takip edilecek ve Müsteşarlıkça belirlenen yatırım araçlarında yatırıma yönlendirilecek, Katılımcılardan; a) En az 3 yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve getirilerinin %15’ine, b) En az 6 yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve getirilerinin %35’ine, c) En az 10 yıl sistemde kalanlar Devlet katkısı ve getirilerinin %60’ına, d) Bireysel emeklilik sisteminden emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat veya malûliyet nedeniyle ayrılanlar Devlet katkısı ve getirilerinin tamamına hak kazanacaklar, (Emeklilik hakkının kazanılabilmesi için en az 10 yıl sistemde kalınması ve 56 yaşının doldurulmuş olması gerekmektedir) çünkü bu çocuk boşuna zaman ayırdı da şunları c/p de olsa yazdı devlet katkısına bir şey mi dedim? 5 yıl dolduktan sonra çıkarsan "yatırdığın paradan yapılan kesintiler yapılmıyor" dedim demin. evet emeklilik olayının 56 yaş /veya/ 10 yıl sınırı var bak ne yazmışım ben; Dworgian said: pontipati919 said: 10 sene değil 56 yaş sınırı varmış galiba 10 sene /veya/ 56 yaş eğer 46 dan büyüksen 10 sene minimum sınırı var, yoksa 46 dan küçüksen anca 56 da oluyor. ...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 pff dayanamadım kardeş arkasında sağlam bir holding iştiraki olan şirketlerin hisselerinden bir sepet yaparsan biraz da takip edersen ama gerçekten biraz takip etmekle olur bu, aynı vadede aynı getiriyi sağlarsın en nihayetinde bes fonalrını yöneten şirketler de aynı şeyi yapıyor ki devletin bes desteği ne kadar sürecek sektörde de bilinmiyor açıkcası BES satan sigorta şirketleri de bu konuda temkinli içeriden bildiriyorum daha napayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 ve işte diyalogun sonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 barbu said: ilk yatırımımı altınla yapayım dedim, düşük dediler al dediler, aldıktan sonra daha da düştü. :( Moralini hic bozma. Altin uzun vadede kazanc saglar. Uzun vadeden kastim birkac sene unutucaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 BabacumMostors said: pff dayanamadım kardeş arkasında sağlam bir holding iştiraki olan şirketlerin hisselerinden bir sepet yaparsan biraz da takip edersen ama gerçekten biraz takip etmekle olur bu, aynı vadede aynı getiriyi sağlarsın en nihayetinde bes fonalrını yöneten şirketler de aynı şeyi yapıyor ki devletin bes desteği ne kadar sürecek sektörde de bilinmiyor açıkcası BES satan sigorta şirketleri de bu konuda temkinli içeriden bildiriyorum daha napayım :) Bu yazını yeni gördüm abi kusura bakma, ama işte ben de tam bu yüzden daha önce şunu demiştim zaten; Dworgian said: bunun olayı basit; "ben fonla debelenemem, bakıp edip araştıramam, aylık kessinler değerlendirsinler benim paramı" diyen veya "ben bu parayı unutucam abi, yoksa birikmez ellerim parayı" diyenler veya "valla atayım kenara ne gelirse gelsin yoktan iyidir" gibi düşünenler için fln ideal. dediğim gibi vergi avantajı da var ama cüzi bir oran Yani haklısın, parasını nasıl yöneteceğini bilen/vakit ayıran bes i istemeyebilir. Ama hedef kitle onlar değil zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 abi durup duruken nasıl kazanç sağlıyor ben de bunu anlamıyorum son 6 aydır 1 lira aşağı inip sonra da 1 lira yukarı çıkıyor krizdeyken alcan, tepedeyken satcan nakit beklet kriz çıkınca tekrarla tüm yatırım araçları için yoksa latın al demenin manası yok ki mesela ben borsa 60bindeyken sattım artık düşer diye 85ine çıktı dün düşmeye başladı daha satamadığım var Ayfon said: barbu said: ilk yatırımımı altınla yapayım dedim, düşük dediler al dediler, aldıktan sonra daha da düştü. :( Moralini hic bozma. Altin uzun vadede kazanc saglar. Uzun vadeden kastim birkac sene unutucaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Rerore said: abi durup duruken nasıl kazanç sağlıyor ben de bunu anlamıyorum son 6 aydır 1 lira aşağı inip sonra da 1 lira yukarı çıkıyor krizdeyken alcan, tepedeyken satcan nakit beklet kriz çıkınca tekrarla tüm yatırım araçları için yoksa latın al demenin manası yok ki valla 2 sene önce altın 39 dayken bana eşim altın al dedi, arkadaşlarından duymuş vs, "sen işe yeni girdin heyecan yapma" dedim altın ile uğraşan arkadaşlara sordum "40 bariyerini aşmaz alma" dediler, 1 sene sonra işte 105 leri gördü. kafamı taşlara vurdum. bunun gibi birşey bekleyeceksin işte =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 hiç urasmayın.esnaf yada ev hanımı arkadaslarınızla altın gününe girin.en güzel kar orda (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Ayfon said: barbu said: ilk yatırımımı altınla yapayım dedim, düşük dediler al dediler, aldıktan sonra daha da düştü. :( Moralini hic bozma. Altin uzun vadede kazanc saglar. Uzun vadeden kastim birkac sene unutucaksin. bana hiç 5 sene filan dememişlerdi sdfs. öyle olsa senelik faize yatırır daha fazla alırdım. ben 1-2 aya geri alırım karla diyordum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 kafa karıştırmayayım şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 altın için en ideal dönem de nisan-mayıs dönemleri en düşük olduğu, ramazan sonrası da düğünler bir anda başladığından çok garip rakamlarda pik yapıyor ama bu ramazanın yaz ayını terkedeceği önümüzdeki 3-4 sene için geçerli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar