Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Rerore said: aynı fonu normal hesapta da alabiliyorsun normal hesap nedir abi :) edit; zaten söylüyorum, devletin %25 katkısı önemsiz ise, ve oraya koyduğun parayı sen her ay belli fonda değerlendirebiliyor isen kendin değerlendir. ancak orada senin 1 tl (izafi) değil tüm türkiyenin 1.000.000.... tl si aynı anda değerleniyor. senin bireysel olarak o fon kadar iyi bir getiri oranı almana imkan yok. ha sen de paranı banka fonlarında değerlendirirsin, aylık eklersin, ve gerçekten bu devlet katkısı önemsizdir. o zaman zaten tabii kendin değerlendir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 banka hesabı aç fon al sat de paran oldukça yatır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 ya sadece parayı çekme açısından kolaylık olsun diye zaten araba yazlık ev alma hastası bir milletiz o para hesapta durmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Rerore said: banka hesabı aç fon al sat de paran oldukça yatır işte üstte editte dedim bunu, ama dur eşime sorayım, bakalım ne diyecek. hani bizim bilmediğimiz bir avantajı var mı senin paranı fon da değerlendirmene göre. vergi ile ilgili bir avantajı vardı ama dur sormam lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 millet ağlıyor internette yıllarca para yatırdık aldığımız rakama bak diye, pek fazla değerlendiğini zannetmiyorum. Hatta 10 yıldan önce çıkanlar resmen zarar etmişler. Benim emeklilik hesabım var bu arada, bunu kapattırıp paramı geri almayı düşünüyorum. Giderim yükselen bir şirketten hisse alırım 10 yılda alıcağım fon değerlerini 1 yılda alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hozceri Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 hanım 2,5 yıl yatırdı sonra cıktı. 3,900 tl yatırmışız 4.100 mu ne olmuş 2,5 sende ondanda sistemden ayrıldı diye yatan paradan %15 vergi kestiler 600 kusur mahkemeye verdik 540 ını geri aldık paranın.2,5 yılda 180 tl kazanmışız y.krediden.Ha yaşın 45 üstüdür 10 yıl yatırırsın 2inci bir emeklilik parası olur anlarımda simdi yatır 56 yaşına kadar bir anlamı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Emekliliğinde hayvan gibi paran olmuş olur iste? Ne kadar cok biriktirse o kadar cok almıyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 ilk mesajı okudum şirketten gelen bir katkı var mı İK/personel dairesi/vs. tarafına sor öğren mesela bizim şirket maaşımızın %3 üne kadar yatırdığı için her ay maaşın %3ü kadar bes ödiyorum, %3 de şirket yatırıyor ama daha önceden bozdurduğum besim olduğundan 2014 aralığa kadar devlet katkısı alamıyorum (hani çok da umurumda değil) eğer senin şirkette de böyle bir avantaj varsa yap neredeyse havadan gelen paradır ama böyle bir şey yoksa şimdi girmenin pek bir anlamı yok keza 5 sene yatırdın, 5 sene sonra parayı çekmek istedin devlet katkısı acaip az oluyor hani her ay aynı parayı kenara atıp altın alsan daha sağlam olur o zaman da en mantıklısı 40-45 arası sisteme girmek bir de bu bese yatrıdığın paranın nasıl, hangi fonda değerlenmesini isgtediğini de seçebilyorsun, ben borsada değerlendirilecek bir sepete geçeceğim mesela uzun vadede getitrisi yüksek üstelik 5 sene sonra ola ki sistemden çıkarsam elime daha iyi para gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Dworgian said: Rerore said: banka hesabı aç fon al sat de paran oldukça yatır işte üstte editte dedim bunu, ama dur eşime sorayım, bakalım ne diyecek. hani bizim bilmediğimiz bir avantajı var mı senin paranı fon da değerlendirmene göre. vergi ile ilgili bir avantajı vardı ama dur sormam lazım ya avantajı şu oluyor mesela o ay para fazla para harcamassın 1000 lira yatırırsın öteki ay 500 daha çok para yatırmış olursun sonuçta maaşını/paranı bir yerde saklamak zorundasın harcamıyorsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Laorx said: millet ağlıyor internette yıllarca para yatırdık aldığımız rakama bak diye, pek fazla değerlendiğini zannetmiyorum. Hatta 10 yıldan önce çıkanlar resmen zarar etmişler. Benim emeklilik hesabım var bu arada, bunu kapattırıp paramı geri almayı düşünüyorum. Giderim yükselen bir şirketten hisse alırım 10 yılda alıcağım fon değerlerini 1 yılda alırım. abi adı üstünde emeklilik hesabı. vadeli hesap değil ki.. hisse borsa vb oynuyorsan zaten oyna elbette piyasanın en karlı top level yatırım aracı bireysel emeklilik demem ki. bunun olayı basit; "ben fonla debelenemem, bakıp edip araştıramam, aylık kessinler değerlendirsinler benim paramı" diyen veya "ben bu parayı unutucam abi, yoksa birikmez ellerim parayı" diyenler veya "valla atayım kenara ne gelirse gelsin yoktan iyidir" gibi düşünenler için fln ideal. dediğim gibi vergi avantajı da var ama cüzi bir oran Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 bir de senin aylık attığın paraya %25 de ben vereyim demiyor kimse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Borsa filan nereden öğreniriz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Dworgian said: Rerore said: banka hesabı aç fon al sat de paran oldukça yatır işte üstte editte dedim bunu, ama dur eşime sorayım, bakalım ne diyecek. hani bizim bilmediğimiz bir avantajı var mı senin paranı fon da değerlendirmene göre. vergi ile ilgili bir avantajı vardı ama dur sormam lazım gelen cevap; "Kişi hangi yatırım aracında değerlendirirse değerlendirsin ayda en az %25 kar elde edemez Piyasa durumu ortada borsayı hariç tutuyorum. Uzun vadede hem yıllık en az fonlardan %15-20 kazandıran buna artı olarak da %25 kadar da devletten kazandıran bi yatırım aracı ki dediğim gibi şu anda daha fazla kazandıran bi araç yok" demiş eşim ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 abi o %25 kar çok iyi cidden, ama kar'a 56 yaşına kadar dokunamıyorsun. Ha 10 sene sonra almak istedin, sadece %60'ını veriyor. benim önümde 29 sene var mesela, ailemin zorlamasıyla girmişim. Kim vericek 29 sene kira gibi bes'e para, şimdiden soğudum açıkcası, 29 sene kim öle kim kala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Bende 4 yıldır felan yatırıyorum. Bu yıl 200TL yatırmaya başladım. Sizin paranız ile fon alıp o fonları günlük değerlendiriyorlar. 56 Yaşına kadar beklerseniz çok ciddi bir para alabiliyorsunuz. ha sizin bir işinize yaramaz o ayrı ama torun felan olursa onun işine yarar :) yada sahil kenarında bir yazlık takılırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Laorx said: abi o %25 kar çok iyi cidden, ama kar'a 56 yaşına kadar dokunamıyorsun. Ha 10 sene sonra almak istedin, sadece %60'ını veriyor. benim önümde 29 sene var mesela, ailemin zorlamasıyla girmişim. Kim vericek 29 sene kira gibi bes'e para, şimdiden soğudum açıkcası, 29 sene kim öle kim kala. ben direk çocuk için yaptırıcam valla. yoksa bana o yaşta para gelse gidip parti mi yapıcam zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 uzun vadede kazanırsın zaten o para uzun vadede cebine girecek 56 yaşından önce alamayacağın bir para o ben 30 a geldim, 25 sene aynı parayı altına çevirip koysam her şekilde %25 kazanırım ha 10 sene sonra sistemden çıkmak istediğinde veriyor olsaydı o parayı mantıklıyıd da.. 56 ıma kadar beklemem, 45 yaşlında girerim sisteme 10 sene sonra alırım aprayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 10. senede 56 yaşına gelmeden sistemden çıkarsan yatırdığın her 100 Tl için 15 Tl devlet katkısı alacaksın işte yani %15 getiri, fena değil ama 10 senede yastık altı yapmadığın sürece her türlü kazanılacak bir miktar ha şu da var 5. sende çıksan da her türlü kârdasın ama az ama çok, akmasa da damlar devletten. diğer uzun vadeli yatırım araçlarına da bakmak alzım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 neden abi 56 yaşında dünyayı gezersiniz işte 1-2 sene direk. ya da 60 diyelim. hala çalışacaklar olabilir o yaşta çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 BabacumMostors said: uzun vadede kazanırsın zaten o para uzun vadede cebine girecek 56 yaşından önce alamayacağın bir para o ben 30 a geldim, 25 sene aynı parayı altına çevirip koysam her şekilde %25 kazanırım ha 10 sene sonra sistemden çıkmak istediğinde veriyor olsaydı o parayı mantıklıyıd da.. 56 ıma kadar beklemem, 45 yaşlında girerim sisteme 10 sene sonra alırım aprayı %25 aylık + yılda %20 hangi yatırım aracı o (borsa hariç) bana aylık net %25 getiri veren? cidden soruyorum elde ne varsa koyayım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 devlet hpe verecek mi %25i sonradan vazgeçmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 İşte orası muamma bence de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 vazgeçmeyi bırak fona el koyuyo adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Dworgian said: BabacumMostors said: uzun vadede kazanırsın zaten o para uzun vadede cebine girecek 56 yaşından önce alamayacağın bir para o ben 30 a geldim, 25 sene aynı parayı altına çevirip koysam her şekilde %25 kazanırım ha 10 sene sonra sistemden çıkmak istediğinde veriyor olsaydı o parayı mantıklıyıd da.. 56 ıma kadar beklemem, 45 yaşlında girerim sisteme 10 sene sonra alırım aprayı %25 aylık + yılda %20 hangi yatırım aracı o (borsa hariç) bana aylık net %25 getiri veren? cidden soruyorum elde ne varsa koyayım =) kağıt üzerinde iyi, 30 sene para yatırmak isteyen girsin:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 son 12 ayda aksigorta hissesi %50, anadolu sigoreta %39 ve yapı kredi %58 kazandırdı sektör rakipleri olduğu için bu şirketler üstüne analiz yapıtoruz mesela genel anlamda ise 2012 yılında sigorta endeksi %44 ile kapadı bes uzun vadeli yatırımdır, koyacaksın o orada duracak zaman zaman yatırım sepetinle oynayacaksın hadi borsaya girmek istemiyorsan sadece nisan-haziran döneminde altın alsaydın ve eylül döneminde satsaydın yine iyi kazanırdın böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar