Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Client Edit Tutorial

hulahoppadanayar

Öne çıkan mesajlar

Başlıyoruz,
Önce bir hexeditör ile client 2.0.3 download etmeniz gerekiyor.
Googledan aratırsanız 1000lerce sonuç çıkar.

Clientimi nasıl Türkçeleştiririm?
Dosyaları indirdikten sonra hexeditor ile client2.0.3 ü açıyorsunuz. Burdan türkçeleştirmek için normalde aldığınız hataları search diyerek aratıyorsunuz(text string)
aradğımızı bulduysak değiştirmeye başlayabilir
burda dikkat etmeniz gereken en önemli olay orda bulunan karakter sayısı ile sizin yazdığınız karakter sayısının eşit olması gerekli aksi takdirde client hata verebilir. Burda dikkat etmeniz gerekn 2. bir nokta ise orjinal dosyadaki nokta sayısının değişmemesi gerekli.

Clientimde nasıl farklı mul dosyası kullanırım?
Yine text string olarak hangi .mul dosyasını kişiselleştircekseniz onu aratıyorsunuz ve sonundaki .mul uzantısını değiştiriyorsunuz ama dikkat edin uzantı 3 karakter olsun.

Clientimin versiyonu nasıl değiştirim?
Tekrar text string olarak editlediğiniz clientin versiyonu kaç ise (örn: 2.0.3) o şekilde aratıyorsunuz ve 5 haneli bir yeni versiyon giriyorsunuz.

Clientimle login.cfg dosyası olmadan bağlabilir miyim?
Evet bağlanabilirsiniz ama bunun için çak fazla kısıtlama var verimlilik alamazsınız onun için tavsiye etmiyorum. Ancak çok fazla istek olursa onuda eklerim.

Evet kendi clientinizi hazırladınız.

İyi Oyunlar.

P.S Tutorial listesine eklenirse uo developing için daha yararlı olacağını düşünüyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

çok üstünkörü analatılmış detaya inilmemiş.bu konu ile ilgili hiç bir bilgisi olmayan adama hex edit verseniz zaten istediği çoğu şeyi türkçeleştirebilir.neyse biraz daha anlaşılabilir bir dil ve detaylı yazarsan yararlı olur diye düşünüyorum ama bu haliyle değil

-1[signature][hline]Lucas

hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör...

hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör..
Sosyal ağlarda paylaş

Coder'in yazdıklarını kısa ve öz bi şekilde yenilemişin.

Tam nickine göre bi iş yapmışsın.[signature][hline]Ölüm nerden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa
Ölüm Hoş geldi,Safa geldi !
CHE
Brook[/i]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xcrack, 17 Kasım 2004 17:33 tarihinde demiş ki:
Client versionu asla değişmez. Ordaki 5haneli rakamları değiştirince yeni yazılan yer clientin versionu belirlemez , belirleyemez.

Kısaca client versionu değişmez.

clienti ilk açtığında altta Hödöshard v1.3 yazmasını sağlar.[signature][hline]We don't know what must we do about Worlds!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fastreload, 17 Kasım 2004 13:57 tarihinde demiş ki:
Clientimin versiyonu nasıl değiştirim?
Tekrar text string olarak editlediğiniz clientin versiyonu kaç ise (örn: 2.0.3) o şekilde aratıyorsunuz ve 5 haneli bir yeni versiyon giriyorsunuz.

Arkadaş burda anlattığına göre clientin versionunu değiştiriyormuş gibi bir izlenim yaratmışta ondan söyledim.

Çünkü ek olarak anlatılması gereken bir olay değil.

Clientimi nasıl türkçeye çeviririm sorusunun yanıtında zaten text string de gerekli aramaların yapılması gerektiği belirtilmiş.

O yazının da bu şekilde değişeceğini ordan kestirmek zor değil.

Bu nedenle şey ettirdim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Part 2
Öncelikle bir sey belirtmek istiyorum,
Xcrack hatirlatti sagolsun client edit yaptiginiz zaman sadece kullaniciya gorunen kisim degisir yani alttaki o version 2.0.3 olayini **** olarak gorursunuz sphere bunun yine client 2.0.3 oldugunu bilir tek yarari kullaniciydan kullandiginiz versiyonu saklamaktir....

Basliyoruz
Neler yapacagiz: Clientin giris resmini degistireciz, uodaki ana temayi degistirecegiz, giristeki buttonlari kaldirmayi veya degistermeyi gorecegiz....

Neler gerekli:
Bir adet resim editoru (kaliteli olsa iyi olur cunku giris resmini bununla cizeceksiniz(Photoshop onerimdir).

Bir adet gump editor (Gump editor programi tavsiye edilir)
Download: http://uo-desktop.uoo.ru

Simdilik yeterli...
Sonunda basliyoruz :)
Resim editorunu acip 640*480 boyutlarinda bir resim hazirliyoruz.
Not: Arkaplani siyah yapmak isterseniz 8" mavi aliyorsunuz(Red=0,Green=0,Blue=8)
Not2: Arkaplani duz siyah yaparsaniz client bunu transparan olarak algilayacaktir. Buda pek tavsiye edilmez.
Resmimiz bittiyse bunu .BMP olarak kaydediyoruz...

Giris resmimizi bitirdiysek GUMP Editor programimizi aciyoruz. Vede benim tavsiyem File>New yaparak yeni bir verdata yaratmaniz. Merak etmeyin uonun ORJINAL verdatasinda sorun yok. Yeni dosyamizi actiysak sol asagidaki bos tabloya sag tikyalayip add diyoruz.
Enter block number yazan kisma 5500 yaziyoruz.(Bu giris sayfasinin kodu). OK'e tikladiktan sonra acilan diyalogtan kendi hazirladigimiz resmi bulup seciyoruz.
Su anda resmimizi verdataya ekledik. Eger kendinize tema hazirlamak istiyorsaniz; burdan sonrasi size ait demektir. ben size sadece biraz kisa bilgi verecegim o kadar gerisi sizin merakliliginiza ve yaraticiliginiza baglidir.
Eger temayi degistirmeyecekseniz ----- ile baslayan yere gidin.
Oncelikle varolan bir gump'i editlemek istiyorsaniz:
Yeni bir tane gump editor acin(aktif olani kullanamayiz cunku onda bizim hazirladiklarimiz var eger yanlislikla dosyayi yada programi kapatmaya kalkarsak hic sormadan kapatiyor bilginiz olsun ayrica save alarak calismanizi tavsiye ederim.
Gump editoru actiktan sonra uo klasorundeki orjinal verdatayi aciyoruz degistirmek istedigimiz resmi buluyoruz ve toolbarda sondan 2.(copy to clipboard secenegini seciyoruz ya da resime sag tiklayip save as bmp yi seciyoruz bu sizin secimiz artik.
Bazi gumplarin codelari:

Loot ekrani: 9
Backpack: 60
Bag: 61
Varil: 62
Chest1: 66
Box1: 67
Cesetteki goz1: 69
Cesetteki goz2: 70 (Bunlar loot ekranini actiginizda iskeletin gozlerinin parlamasi olayi esit araliklarla gozukurler.
Chest2: 73
Chest3: 74
Box2: 75
Backpack(Paperdolldaki): 80
Kendi paperdollun: 2000
Baskasinin paperdollu: 2001
Paperdolldaki party seysi(diploma gibi olan): 2002

Paperdoll dugmeleri:
Options: 2006
Options(Basili): 2007
Options(Ustune gelince: 2008
Log Out: 2009
Log Out(B): 2010
Log Out(U): 2011
Journal: 2012
Journal(B): 2013
Journal(U): 2014
Skills: 2015
Skills(B): 2016
Skills(U): 2017
Chat: 2018
Chat(B): 2019
Chat(U): 2020
Peace: 2021
Peace(B): 2022
Peace(U): 2023
War: 2024
War(B): 2025
War(U): 2026
Status: 2027
Status(B): 2028
Status(U): 2029
Help: 2031
Help(B): 2032
Help(U): 2033
(paperdoll son)

Status(ayrintili): 2050
Status(duz)(peace): 2051
Status(baskasinin): 2052
Status can grafiginin bos hali: 2053
Status can grafiginin dolu hali: 2054
Status(duz)(war): 2055
Status can poisoned: 2056

Cancel button: 2071 B: 2072 U: 2073
Ok button: 2074 B: 2075 U: 2076
Trade screen: 2150

Bu kadar gump no yeter daha fazla bilgi isterseniz yukarida verdigim gump editor linkinde hazir temalar var indirip dosyayi patchdata.mul halinde iken alip inceleyebilirsiniz...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Evet gump editing isimiz bittiyse
File>save as yapip bos bir klasore atiyoruz (uonun icine atmayin)
Simdi ise part 1 da anlattiklarima donuyoruz nasil farkli mul dosyasi kullanirim kisimindada belirttigim gibi orda uzantiyi ne olarak hazirladiysaniz burdada verdata.mul dosyasinin uzantisini degistiriyoruz (örn: verdata.mol). Mul olarak kalmasini kesinlikle tavsiye etmiyorum cunku ultima online ile cakisacaktir. Ayrica uzantiyi fazla kullanilmayacak bir sey koyun ki baska serverlarin mul dosyalari ile de karismasin.
Son olarak uzantisini degistirdigimiz verdata dosyasini uonun icine atiyoruz ve calistiriyoruz...

Simdilik bu kadar bu topicten yeni partlari takip edebilirsiniz.....
Sosyal ağlarda paylaş

Client edit cok zor birsey degil, burda bahsettigin herseyi kendim tirmalayarak bulmustum. Kotu mu oldu dersen hayir, cokta iyi oldu. Cok daha fazla kalici oluyor insanin kendi basina kesfettigi seyler.
O kadar ugrasmissin elestiri yerine ovgu yapayim ben biraz :)
Eline saglik.[signature][hline]Mon dieu!! Tu me couvres de mes amis.
Je peux m'occuper moi même avec mes ennemis...

Sosyal ağlarda paylaş

evet biliyorum bunlarin hepsini bende kendim buldum kalicilik konusunda haklisin ama burda birçok insan arastirma yapmiyor yapamamiyor veya yapmak istemiyor sonucta ben hic bilgisi olmayanin bile anlayacagi duzeyde yazmaya calistim umarim basaliri olmusumdur zaten 1 2 gun icinde huesleri fln gostericem ki onlar bunlardan cok daha basit ve bitiricem yeni seyler eklemeyi ama umarim birilerine yararli olurum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...