di Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Selamlar, Simdi elimde 20 kusur tabloyu join'ledigim bir veritabanim var, haliyle pek degisiklik yapmadan halledebilmek adina soyle bir sey sormak istiyorum; Benim abidik gubidik adlara sahip milyon tane rengim var iste bok kahverengisidir, sictin mavisidir vesaire. Bu renkler ayni zamanda kahverengi, mavi gibi temel renklerin oldugu bir tabloyu isaret ederek map'lenmis haldeler. sictin mavisi > mavi koyu mavi > mavi bok sarisi > sari cis sarisi > sari cimen yesili > yesil sumuk yesili > yesil sacma bi sari > (empty) gibi. Simdi sikinti su; ben sorguyu calistirdigimda, basit hali bulunmayan renk icin "null" aliyorum ve istedigim bu ama eger belli renkler haricinde ki renklere sahip listeyi almak isteyip de WHERE kismina "colours NOT IN ("brown","blue","yellow") dersem, onceki listede colour sutunu NULL seklinde gelen kayitlari kaybediyorum fekat kaybetmemek istiyorum. COALESCE kullanayim dedim ama yemedi maalesef. Var midir acep oneriniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 left join yada right join olabilir mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 bide mesela tablo1 -------------- acikmavi koyumavi acikkirmizi koyukirmizi acikyesil tablo2 -------------- mavi kirmizi tablo1 de acikyesil varya mesela tablo2 de yok bunun gibimi data yapisi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Simdi su asagidaki gibi calistirirsam sorguyu, SELECT c.name AS colour_exterior, cm.description AS colour, ... FROM ... LEFT JOIN colour AS c ON v.colour_exterior = c.id LEFT JOIN colour_metadata AS cm ON c.colour_meta = cm.id ... WHERE ... ; Aldigim kayitlar su sekilde; colour_exterior, colour --------------- ------ Aintree Green green Biscay Blue blue Cashmere (null) Ama dersem ki; SELECT c.name AS colour_exterior, cm.description AS colour, ... FROM ... LEFT JOIN colour AS c ON v.colour_exterior = c.id LEFT JOIN colour_metadata AS cm ON c.colour_meta = cm.id ... WHERE cm.description NOT IN ("black","yellow"); Aldigim liste asagidaki gibi; colour_exterior, colour --------------- ------ Aintree Green green Biscay Blue blue Simdi esas renk adi "cashmere" olan kaydin karsiligi olan non-mapped-colour / null record ne black ne yellow. O halde neden alamiyorum ben bu naneyi bi turlu ? Almam lazim. ALMAZSAM OLMAZ! Tek derdim bu hacilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Ya cok hatirlamiyorum boyle sacma bi cevap da olabilir ama deneyim. WHERE cm.description NOT IN ("black","yellow") or cm.description is null yapsan olmazm i? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Hay yasa. Cok sacma bir cozum benim acimdan oldu ama oldu nihayetinde. heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 :) problem çözüldü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Hah iyi sevindim. Gecmis olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar