Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Charles Darwin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu insan papazlık eğitimi aldığı halde böle bi araştırma yapmış çok ilginç ve adem-havva olayı ortadan kalkıyo hele günümüzdeki bol kanıt ve teknoloji evrimi doğruluyo

bende maymunlarla aynı atadan geldiğimize inanıyorum sanırım cok mantıklı hatta gerçek

dikkat edilecek husus maymundan gelmedik maymunla aynı atadan geldik

her canlı bulunduğu ortamda yaşamak için evrim geçiriyor bizde bugunku halimize geldik yani "homo sapiens sapiens"[signature][hline] Isto i dur i chuiyl
---------------------------------------------
More Citizen
Mesaj tarihi:
Darwin'in Evrim Teorisi'nin temeli "Doğal Seleksiyon"dur. Yani koşullara uyum sağlayan ve bu uyum yönünde evrimleşen canlı türleri ayakta kalırlar, uyum sağlayamayanlar ise doğa tarafından elemeye tabi olurlar, yok olurlar.

Maymun konusuna gelince bu Darwinizm ile çok karıştırılan bir konudur. Darwin asla ama asla insanın maymundan evrimleştiğini söylememiştir. O sadece tüm canlıların tek bir ortak atası olduğundan bahsetmişti. Maymundan evrimleşmeyi Darwin'in izleyicileri ortaya atmıştır.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır.
Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar.
Mesaj tarihi:
said:
Napoleon, 15 Kasım 2004 00:06 tarihinde demiş ki:
... O sadece tüm canlıların tek bir ortak atası olduğundan bahsetmişti. Maymundan evrimleşmeyi Darwin'in izleyicileri ortaya atmıştır.

"TANRI"[signature][hline]Lebe glücklich , lebe froh ,wie ein Frosch im H2O!!!
oldu mu?

Mesaj tarihi:
islamiyette zaten adem ile havva ilk halifelerdir. ayrıca evrim teorisi de dogru bence. çünkü allah insanı dolaylı olarak yarattı, yani insan olsun demek yerine, buna bir öngörü getirerek koydu, aynı evrenin başlangıcı gibi...

edit: öngörü getirerek koydu ne demek bilmiyorum, aklıma bişi gelmediği için öyle yazdım. demek istedigim daha cok, allahın insan mantıgına uygun bi açıklma getirerek yaratması diyebilirm[signature][hline]Bahçelerde Maydonoz; Gel Bize Bazı Bazı...

Delirtmeyin Beni

[Bu mesaj Batilc tarafından 15 Kasım 2004 00:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Batilc, 15 Kasım 2004 00:22 tarihinde demiş ki:
islamiyette zaten adem ile havva ilk halifelerdir. ayrıca evrim teorisi de dogru bence. çünkü allah insanı dolaylı olarak yarattı, yani insan olsun demek yerine, buna bir öngörü getirerek koydu, aynı evrenin başlangıcı gibi...

edit: öngörü getirerek koydu ne demek bilmiyorum, aklıma bişi gelmediği için öyle yazdım. demek istedigim daha cok, allahın insan mantıgına uygun bi açıklma getirerek yaratması diyebilirm

evrim teorisinde Allah'a yer yoktur.
Çünkü evren tamamen tesadüfler ve rastlantılarla oluşmuştur.[signature][hline]Lebe glücklich , lebe froh ,wie ein Frosch im H2O!!!
oldu mu?

Mesaj tarihi:
neye dayanark bunu söylüyorsun. evren zamanın başlangıcıdır, "ondan öncesi" diye bi kavram yoktur. süleyman ateşinde dediği gibi allahın alın insanlar sizi yaratttım şeklinde bi yaratışı söz konusu degildir. dolaylı olaraktan yaratmaya teşebbüs eder.

sen ne dersin bilemiyorum ama ben bilim ile dinin yanyana olmasından yanayım ve evrim teorisi ile allahın (terimlerin) birlikte kullanılabilecegini düşünüyorum.

Ayrıca evrim teorisinde Allah yoktur gibi bi ifade yok. yanlızca bilimde Kopernik ve Darwinin bulduklarını içine sindiremeyenler oldu, bu yüzden yadsıdılar ama herhangi bi "charles darwinin evrim teorisinde tanrıya yer yoktur" seklinde bi ifade yok...[signature][hline]Bahçelerde Maydonoz; Gel Bize Bazı Bazı...

Delirtmeyin Beni

[Bu mesaj Batilc tarafından 15 Kasım 2004 09:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Batilc tarafından 15 Kasım 2004 09:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Herif turkleri maymundan asagı ewrimini tamamlayamamis gsterio sizin tartıstıınıza bak.Siz kabul ediomusunuz asagı bi ırk olduunuzu heh?Bana sadece bi kanıt gosterin ewrimi dogrulayan size inanırım......................................
Mesaj tarihi:
doğal seleksiyon kısmına katılıyorum ama insanın maymundan geldiği saçma işte.[signature][hline]Ben ayaktaki dikenim, Kapıdaki cüzzamlıyım, Ensendeki çıbanım, Çorbandaki sineğim,
Korku ve dehşetin habercisi...
Mesaj tarihi:
said:
Maxuth, 15 Kasım 2004 11:31 tarihinde demiş ki:
Herif turkleri maymundan asagı ewrimini tamamlayamamis gsterio sizin tartıstıınıza bak.Siz kabul ediomusunuz asagı bi ırk olduunuzu heh?Bana sadece bi kanıt gosterin ewrimi dogrulayan size inanırım......................................

Zuahahah ne diyosun ya hiç güleceğim yoktu. Türkleri maymundan aşağı göstermiyor, tam tersine aramızdan bazılarının bilimle ( biyoloji bilimi, tarih bilimi vs.. ) hiç bi ilgisi olmadığı için bilime böyle yaklaşıyor. Ondan sonra da sağa sola osmanlı bilimi sanatı salladı geri kaldı yazıyor. Onu yazan sen değilmiydin =))))

Evrimin kanıtı içinse fosillere bak bi zahmet. insanın gelişimi denen bi olay var, tam türkçesini bilmiyorum ama menschenaffe ve mensch in gelişimi var ( menschenaffe orangutan vs., mensch de insan ). İlk canlılardan birini ele alıcaksak, ilk zürafa kalıntılarında kısa boyunlu olanlar da var fakat günümüzde bunlar yok. Örnekler çoğaltılabilir ama senin bunlarla ilgin olduğunu zannetmiyorum. Olsaydı arar bulurdun zaten bu güne kadar.

Adamın dediği olay şudur, yukarılarda doğru tanımı var zaten.. Canlılardan en uyumlusu sağ kaldı ve o soyunu devam ettirdi. Bir erkek bir dişi canlının normalde doğurması gereken canlı ikidir. Fakat, örneğin balık yüzlercesini yapıyor, diğer canlılar da 10dan aşağı yapmıyor zaten =). Bunların arasında kusurlularda var ( genlerden dolayı ). Bunlar bu kusurlardan dolayı daha az ( örneğin ) yemek buluyorlar, dolayısıyla üreyemiyorlar. Yalnızca yemek yemek için en avantajlısı üreyebiliyor. Günümüzde de böyle değil mi bu olay? Dolayısıyla, kısa boyunlu zürafalardan çok uzun boyunlular yiyeceğe erişebiliyor ve üreyebiliyor..[signature][hline]"Türk şoförü en asil duyguların insanıdır"
M.Kemal Atatürk

no paranoia@ montezaus

##Beneath The Ground
###Viva La Résistance!!
Mesaj tarihi:
bilim ilerledikçe tanrının yokluğuna doğru gidiyoruz

eskiden insan gökgürültüsüne güneşe bile taparken bilim bunları açığa çıkarınca tanrı olmaktan çıktılar ve daha bir çok örnek

tanrı yokmu acaba?

mutlaka olmalı aslında biz neyiz?[signature][hline] Isto i dur i chuiyl
More Citizen
Mesaj tarihi:
said:
Batilc, 15 Kasım 2004 09:14 tarihinde demiş ki:
neye dayanark bunu söylüyorsun. evren zamanın başlangıcıdır, "ondan öncesi" diye bi kavram yoktur. süleyman ateşinde dediği gibi allahın alın insanlar sizi yaratttım şeklinde bi yaratışı söz konusu degildir. dolaylı olaraktan yaratmaya teşebbüs eder.

sen ne dersin bilemiyorum ama ben bilim ile dinin yanyana olmasından yanayım ve evrim teorisi ile allahın (terimlerin) birlikte kullanılabilecegini düşünüyorum.

Ayrıca evrim teorisinde Allah yoktur gibi bi ifade yok. yanlızca bilimde Kopernik ve Darwinin bulduklarını içine sindiremeyenler oldu, bu yüzden yadsıdılar ama herhangi bi "charles darwinin evrim teorisinde tanrıya yer yoktur" seklinde bi ifade yok...

tabiki direkt olarak Tanrı yoktur diye bi ifade yoktur.Ama teoriden çıkan sonuç budur.
Yoksa şöle bişi olur;
EVRİM TEORİSİ:Tanrı yoktur dağılın ülen!!!;)[signature][hline]Lebe glücklich , lebe froh ,wie ein Frosch im H2O!!!
oldu mu?

Mesaj tarihi:
Aslında Matrıx ulee
Ha bu arada dogal seleksıyon oldugu dogru
ama yok efendım ınsanın maymunda gelmesı sacma[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul...
Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Mesaj tarihi:
yaw arkadaşlar kimse insan maymundan geldi demiyo yanlış anlaşılıyo darwin maymundan gelseydik şu anda maymun olmazdı dikkatinizi çekerim [signature][hline] Isto i dur i chuiyl
More Citizen

[Bu mesaj Kirvan tarafından 15 Kasım 2004 23:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bu darwinin evrim teorisi ne inanmıyorum gerci onemli değil
adamın bi cok iddiası var ztn bi cou curutulmus durumda natural seleksyon fln
o değil endonezyada yeni bulunan bir kadın iskeleti gelişmiş bir kadının (yaklaşık 1 metre kadar) kafatasının küçük ama beyninin büyük oldugu görülmüş
yane butun evrim teorileri gene alt ust oldu en son bilim adamları toplancak yeni bişeyler atcaklardı ortaya die biliyorum
herşey altı üstü teori bunu dinle şeyyapmaya kalkarsak , uzun iş olur kısaca[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
Mesaj tarihi:
bu arada update olsun, birakin modern evrim teorisini, lamarckist fikrin(kilisenin evrim teorisini curuturken kullanmayi cok sevdigi, aslinda evrimle alakasiz ve yanlis oldugu kabul edilen bir tezdir kendisi) bile tamamen yanlis olmadigini soyleyebiliriz epigenetik alani sagolsun.

ugrasamiycam fazla detayli anlatmaya, ilgilenen arastirir.
ama basitce evrimin klasik `yanlis` ornegi, boynunu kullandikca uzatan kullanmadikca kisaltan zurafa olayinda gerceklik payi var.

yani haberiniz olsun, bugun ve dun yaptiklariniz cocugunuzun genetik olusumunu etkileyecek.
Mesaj tarihi:
su evrim topicleri olmasa yazini goren olmicak dark kardes
oldun kaldin zannedecez allah korusun :)

bu arada cok ilginc biseyden bahsediyosun, hic duymadigim bisey
bi link falan var mi konu hakkinda bilgi edinebilecegimiz
veya google search falan yaparken hangi keywordleri kullanalim?[signature][hline]templars of steel
Mesaj tarihi:
bi saniye. ben mümkünse tartışmak istiyorum. ehu.

bugün ve dün yaptıklarım nasıl etkiliyo çocuğumun genetiğini yani?[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Mesaj tarihi:
harbi bugün ve dün yaptıgımız olaylar çocuğumuzu nasıl etkilicek ? Benimde kafam karıştı ne yani ben şindi banyo yapsam gelecekte çocuğum bu saate benim yaşımda banyomu yapcak ahuauhu yazmışın bari bir açıklık getir:D[signature][hline]"Evim evim güzel evim"
Mesaj tarihi:
said:
jarjar, 18 Kasım 2004 21:18 tarihinde demiş ki:
bu darwinin evrim teorisi ne inanmıyorum gerci onemli değil
adamın bi cok iddiası var ztn bi cou curutulmus durumda natural seleksyon fln
o değil endonezyada yeni bulunan bir kadın iskeleti gelişmiş bir kadının (yaklaşık 1 metre kadar) kafatasının küçük ama beyninin büyük oldugu görülmüş
yane butun evrim teorileri gene alt ust oldu en son bilim adamları toplancak yeni bişeyler atcaklardı ortaya die biliyorum
herşey altı üstü teori bunu dinle şeyyapmaya kalkarsak , uzun iş olur kısaca

gazetede okuduğunuz haberi satıyosunuz da bari bilim dünyası ne demiş onları da okuyun. Bu olay çok abartıldı ama aslında evrim teorisine de uyuyor. İklimin çok soğuk olduğu o zaman ki dünyada yaşamaya en elverişli olan, boyutu en küçük olan ve dışarıya en az enerjiyi veren idi. Doğruluğunu kanıtlayan bi olay aslında.

Lamarc'ınki ise yanlış olduğu şurdan belli, adam kas hücrelerimizdeki değişimi sonraki nesle geçiririz demiş. Ancak sadece üreme hücresindeki değişim aktarılabilir. Aksi taktirde parmağı kopuk olan adamın soyunun parmaksız felan olması gerekir zaten.[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside

**no paranoia@ montezaus
  • Yeni Oluştur...