Eno Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Bilenler vardır, geçtiğimiz yıl bu dönemde ilk otomobilimi almıştım. Şimdi tabi bunun vizesidir bilmemnesidir yenilenecek.. Kafam karışmış durumda... Vize yada muayeneden birisinin 2 senede bir, birisinin de her sene yapılması gerektiğini biliyorum. Fakt bu noktada bu sene naapıcam, araç iknci el olduğundan bu sene ikisi de mi denk geliyor bilemedim. Size danışayım. Motorlu araç trafik belgesi başlıklı kartımda; Trafiğe çıkış tarihi: 24.12.2003 İlk muayene geçerlilik süresi: 25.11.2004 Şimdi bu neden 12. ayın sonuna kadar değil diye düşündüm. Ben aracı aldıktan sonra biraz geç yaptırmıştım bu işlemi. Belki ondandır... Şimdi bu sene bunu yeniletmem gerekiyor doğal olarak. Peki bu işlem, 2 senede bir yapılan işlemmi, yoksa her sene yapılan işlemmi? ---- Motorlu araç tescil belgesi başlıklı kartımda; Tescil tarihi: 24.12.2003 yazıyor. ---- Motorlu taşıt egzoz emisyon ruhsatı başlıklı kartımda; Trafiğe çıkış tarihi: 24.12.2004 Geçerlilik tarihi: 25.12.2004 diyor.. Sanırım bu aracın muayenesi. Ve yine sanırım, bu normalde iki senede bir yapılıyor. Ancak ben geçen sene aldığımda, aldığımdan bir sene önce eski sahibi yaptırdığı için yaptırmamıştım. Dolayısıyla bu sene yaptırıcam. ---- Birde emisyon ölçümüyle ilgili bi pul var. o da 25.12.2004 e kadar geçerli. Onu da yaptıracam... ---- Şimdi sonuç olarak, bu sene; vize, muayene ve emisyon ölçümü yapılacak hep birlikte... Doğrumudur? Peki bu lavuklar, vize ye neden 11. ay son demişler? Kafam karıştıııı.... Kafam karıştııı... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 up! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 muayane tarihi o kadar erken olmamali onda bi terslik var ya herhalde emin degilim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Yeni arabalarda 3 yıl muayene yaptırmana gerek yok. 2. el araçlarda zaten ruhsatta belirtir muayenen,n ne zaman biteceği falan. En güzeli git bi muayene istasyonuna buyrun ruhum sizindir de kurtul. Onlar neler yapacağını bildirir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar