kolektifinsan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Bugün mezhepçilik, milliyetçilik, cinsiyetçilik, heterosexualizm kökleniyorsa bunun sebebi de sermaye tahakkümünün hakimiyetinin korunması uğraşıdır, nitekim türkiye gibi bir ülkede özellikle burjuvazi saf bir liberalizmle ayakta kalamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 diğer odaları bilmemde emodan haftada 2 kez beles kurs ilanı geliyo aidat sadece 6 tl 3 ayda bir okunabilcek bi yayın geliyo paralı yaptıkları smm kursu ben gttiğimde 3 gun kurs 90 tl idi buna 3 ogun hayvan gibi ogle yemegide arada kuru pasta cay kavede dahildi bildiğin beleşti yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 yoo kalıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 şu "siyasi" sıfatı da çok yanlış kullanılıyor, siyaset toplumsal hayatı ve ilişkileri etkileyen olay ve olguların tümüne verilen addır, meslek odasının siyasi olmaması gibi bir ihtimal yok, bir başka sömürü merkezine dolaştığı dönüştüğü zaman siyasiliğini yitirip "apolitik" olmayacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 http://www.metalurji.org.tr/ sürekli aktif eğitim / sempozyum var ücretsiz zaten mesela rulmancı bursa'nın yetersizliğinden dem vurmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 meslek odası dediğin şey apolitik olmalı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 kolektifinsan said: Giovanni said: Fistan said: neyi yanlis anlamis? senin bildigin dogrusunu da ayrica yazabilir misin? tşk Meslek odalari siyasal orgutler ya da sedikalar degildir. Meslek sahiplerinin mesleki egitim ve gelisimini saglayan, uyelerinin onlerini acip vizyonlarini genisleten ve dunya capinda daha hatri sayilir ve basarili projeleri yonetmis bireyler olmasi icin faaliyet yuruten parlak ve genc zihinlerin bir arada bulundugu catidir. Yani tam tersi kapitalizmin icindeki bir carktir, bir aractir. Serbest ticaretin daha iyi islemesini temin eder. Bence tabii. En azindan bokuyla oynamayan ulkelerde boyle. Ornek: American Bar Association Meslek odasının görevi oligarşinin sömürüsüne hizmet etmek, kariyerizmi örgütlemek değil, halkın mühendisi, halkın doktoru anlayışına uygun olarak bulunduğu alanda bir yandan halkın gerçek çıkarlarını bir yandan meslek grubuna dahil kimselerin haklarını savunmak, tabi bunu becerebiliyorlar mı tam olarak, hayır. ama hiç yoktan iyidir, sermaye güdümlü yapılar olmalarından iyidir Mesleki eğitim istiyorsanız yer gök kariyer kursu, çok pahalı geliyorsa merak etmeyin o meslek odaları da istediğiniz kıvama gelirse 5x fiyat biçerler. Bireysel çıkarlarınızı karşılıksız destekleyecek bir meslek odası kesinlikle beklemeyin, nitekim o meslek odası kariyerist bir yapıya dönüştüğü zaman bireysel çıkarlarınızı desteklemiyor sizin kanınınızı emmeye uğraşıyor olacak. Bu arada gezi olaylarında gözler çıktıysa, insanlar öldüyse ve biz bugün operasyonlara maruz kalıyorsak hepsinin arka planında sermaye tahakkümü vardır, resmen tmmob gibi saldırı altında oluşumlara karşı sermayeyi destekliyorsunuz söylediklerinizle. abi kusura bakma ama şu çok zonta çok barzo bir zihniyet ürünü cümleler. ulan hiç mi ice a asce ye bakmıyorsunuz? hiç mi uluslar arası mühendislik örgütlenmeleri ve yapıları hakkında bilginiz yok. yuh arkadaş ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 söylediklerimi geri aldım abi sana. zira senin kafa yapısını mesajlardan gördüm şimdi. sana söyleyecek hiçbir şeyim yok benim. takılın abi siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Fin said: meslek odası dediğin şey apolitik olmalı zaten. Meslek odalarıda diğer sendikalar gibi genelde sol yonelimlidir. Normalide bu . Meslek odasının mantığı çalışan mühendisi korumak patronu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 meslek odasının teknoljik gelişmeyle ne alakası var lan meslek odasının apolitik olması varlık sebebine ters zaten. meslek odası kapitalist sermayedarlardan, emekçiyi korumak için kurulan odalar. temel amaç bu. diğer bütün amaçlar yardımcı amaçlar. e böyleyken nası apolitik olacak, nasıl sol görüşlü olmayacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 ha tabi türkiyede böyle olmuyor tabi, olmasını da kimse beklemiyo, halinden memnun herkes sdşlfks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar