souldarkorn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 http://orijen.com.tr/ Yavru kedimiz için Royal Canin kullanıyorum. Ancak şu by product meselesi yüzünden değiştirsem mi diye düşündüm. Sonra yukarıda ki linkte bulunan orijen marka mama aklımı çeldi. Yüzde 80 et vs. Ekşi vb yerdeki yorumları okudum. Orijen kullanımı sonrası yapılan kaka miktarı ve artan osuruk sayısından dolayı şikayet var. Ayrıca kedilerde fazladan kilo alımına yol açıyormuş. İyilik yaparken kediyi obez yapmayalım istiyorum. Varsa orijen marka mama kullanan deneyimlerini yazabilirmi? Ayrıca şu by product meselesine bir açıklama getirilirse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2013 3 farkli evde toplam 4 kedi besliyorum hepsi royal canin kullaniyor hiçte sorun olmadı. O product by olayı nedir bilmiyorum. Hills denenebilir şayet royal canin kullanmayacak isen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 ... by products şu demek oluyor : said: Definition: Meat By-Products are parts of slaughtered animals, not including meat (please note: no muscle meat included). Included are lungs, spleen, kidneys, brain, liver, blood, bone, partially defatted low-temperature fatty tissue, and stomach and intestines freed of their contents. cats.about.com yani kesilen hayvanların, akciğer, dalak, böbrek, beyin, karaciğer, kan (genellikle kan unu olarak kullanılır), kemik, mide vs. gibi ürünler oluşturur. Orijene gelicek olursak ben baya uzun bir süre orijen kullandım. Memnundum da ancak geçen sene kedimin idrar yollarında iltihap başlangıcı oluştu.(Kedim şuan 6 yaşında) Erken teşhisle sadece antibiyotik vererek kurtuldu neyseki... Biraz araştırma yaptıktan sonra da Orijen'in içeriğindeki yüksek protein sebebiyle (%40 dı sanıyorum) özellikle kısırlaştırılmış kedilerde uzun süreli kullanımlarda bu tür sorunlar çıkarabildiğini okudum. Eğer kedin 1 yaşını tamamlamamış ise yüksek proteinli mamalar gelişimi açısından yararlı olur, ancak eğer yetişkin ve kısırlaştırılmışsa kedin, Orijen kullanmanı tavsiye etmem. Evet içeriği çok iyi ama daha çok genç kedilere göre bi mama. Ülkemizde de orijen haricinde meat by products içermeyen bi mama yok ne yazık ki benim bildiğim. Ben yukarda anlattığım olaydan sonra Proplan'e döndüm tekrar ve memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Kedi mamalarında uzak durulması gereken içerikleride burda anlatmış. Mamalarla ilgili aşağıdaki linklerde baya bilgi var cats.about.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar