Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Server acıcam bakarmısınız

Flour

Öne çıkan mesajlar

Lan'dan oynamak için ana makina mecbur değildir, herhangi bir makinadanda açabilirsin.. İnternet'den açıçaksan ana makina mecburdur, bunun için ağ bağlantısı olmayan bir makina bulman gerekiyor.. Scripts, sphere.ini ayarlarını yapman gerekir.
Şöyle ortalama 50 kişi olsun diyorsan 1024 bağlantı bulman lazım. Bu bağlantı 100 kişiyide taşır ama 50 kişi lagsız daha rahat bir şekilde oynar..
Cafe'den açmayı düşünüyorsan unut gitsin..[signature][hline]Keane
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ss_keane, 15 Kasım 2004 13:25 tarihinde demiş ki:
İnternet'den açıçaksan ana makina mecburdur, bunun için ağ bağlantısı olmayan bir makina bulman gerekiyor..

İnsanları yanıltmayalım.
Anamakine olması şart değil.
Router ayarlarından,2593(default uo port'u) numaralı port'u açacaksın.Port'a gelenlerin Yönleneceği adress olarakta,server'ın kurulu olduğu ve ağ üzerinde bulunan makina'nın Local ip'sini yazacaksın.
Böylece,2593 numaralı port'a gelen herşey,yazdığın ip'ye yani Server'ın kurulu olduğu makinaya yönlenir.
Bu makinayı boş bırakmanızı tavsiye ederim.

Router ayarları için modem markanızı bilmek gerek.Genelde aynıdır ama değişebiliyor.
1024 sat ama Upload oranı nekadar?
Download önemli değil.[signature][hline]Web Tasarım
Web Hosting
Hosting hizmetleri

Kimdir bu Korax?
Sosyal ağlarda paylaş

bence hiç uğraşma ben uğraştım açmaya port filan açtım modemi patlattım cafedeki. :) bilmeyerek kurcalamktan modeme reset gibi bişi atmışım net çöktü filan sonra modeme reset atıp baştan yapılandırmak zorudna kaldım.

Aklından bile geçirme..!!!!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Sen zaten internet bağlantısı olan bir bilgisayardan serverı çalıştırdığın zaman internete açılmıştır o server.
Servera girecek kullanıcı login.cfg dosyasına LoginServer=sizinmakinaninip,XXX
XXX = sphere.ini den ayarladığınız ip oluyo..
Yalnız 1024 adsl de 1024 kb download / 256 kb upload oluyor .
Bu upload kaç kişi kaldırır bilmiyorum ama 10-15 kişi tahmin ediyorum , pvp serverı olacağından haritayı kısıtladığınızda ve zaten cafedende giren oyuncular internettekileri pek etkilemeyeceğinden hoş olabilir. Yalnız tabi cafedekiler her zaman üstün olacaktır. Zamanında Throne Of Darkness vardı , PiSMeN ve EhlenA'nın serverıydı. 10-15 kişi oluyordu , cafe serverıydı , ve lagda oluyodu genelde , ama oldukca zevkliydi. Yani siz neden yapamayasınız ? Yaparsınız[signature][hline]The Last Sunrise - Günbatımı Diyarı , Online MUD
Paticik StarCraft Forumları

The acceleration is the time derivative of velocity. The velocity is the time derivative of displacement. So acceleration is the second derivative of displacement. If acceleration is a ..
a = dv/dt = d^2X/d^2t ..

The reason of the derivative can be discussed geometrically. The slope of the displacement - time graph gives velocity.
And the slope of the graph is the derivative of the function.
If we want to find the instant velocity , we should find the tangent line at the instant we want at the X-t graph..

Devamı gelecek ..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...