KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Vatana millete hayırlı olsun... http://www.hurriyet.com.tr/planet/22252389.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 mücahit erbakan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaliko Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Nasil olsa battik. Birkac tane de uzman cavus koysunlar araya, resmen girelim su savasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Haha bu ne lan şaka gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Cihad ilan edip, abd-avrupa bağa yırdım etmüyür demek neyin kafası ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 islamcı damarını iyi tutuyor adamlar. recep tayyip erdoğan taburu da kursunlar sdgsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 hava cıva bunlar . sov ınanmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 erbakan= it crowd, i'm disabled geyiği, otobüse bindirme sahnesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Esad'a karşı Necmettin Erbakan Taburu da kuruldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2012 şu -de'leri, -da'ları nasıl yazacağını bilememek en anlayamadığım şeylerden biridir. insan düşündüğü şeyi nasıl yanlış yazabilir aklım almıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 @oski...bu laf bana ise oski, ben yanlış yazmadım. Özel isim olduğu için üstten virgül ile -da'yı ayırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 sunni alevi savaşı bu .. dikkat etsinler türkiyeye sıçramasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Yanlış yapmışin çetin abi. Bu da sadece ayrı yazılır. Tırnakla ayrılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 canım,özel isimlerde sona eklenen ek ayrı yazılırdı üstten virgülle bizim zamanımızda...Şimdi Çetin de mi yazmalıyım, Çetin'de mi? Her durumda ayrı yazılan -da bile olsa üstten virgülle ayırmak zorunda değil miyim yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 De da ayrı ama. Mesela Ankara'da hakimler var derken tirnakla ayırırsın. Ankara da cok güzel bir sehir derken direk ayırırsın. Dahi anlamında ki de da oluyor o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 yahu eğer bu yazdıkların doğru ise dilbilgisi kuralları değişmiş. biz(ki iyi edebiyat okuduk ve özellikle de dikkat ederim yazım kurallarına)her durumda özel ismin sonuna gelen ekleri üstten virgülle ayırmamız gerektiğini öğrendik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 yanlışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 olm, araştırdım; birçok yerde aynı şeyler yazıyor. örnek: "Kesme işareti: 1. İnsan, hayvan, şehir, gazete, kitap, dergi gibi özel isimlerden ve tamlamalardan sonra gelen ekleri ayırmada kullanılır (Bahri’den, İhsan Şanlı’ya, Kıtmir’in, Tekir’den, Şanlıurfa’da, Gürcüboğazı’na, Türkiye Gazetesi’ne, İslam Ahlakı’nın, Türk Edebiyatı Tarihi’nin, Türkiye Çocuk Dergisi’ne gibi); 2. Rakamlardan ve kısaltmalardan sonra kesme kullanılır, ekler rakamın ve kısaltmanın okunuşuna göre yazılır: (1984’ten, 1970’te, 622’de; PTT’nin, ABD’ye, DMO’ya, İhlas A.Ş’ye, 30 cm’den. 100 m2den kısaltmasında kesme kullanılmaz); 3. Harf veya ek’lerin ayrılmasında (ü’lü, a’sız, z’dir, -miş’li geçmiş, -aş-’lar tam kafiye, -mış’lar rediftir, -yle’dir gibi); 4. Özel isimlere gelen ekler satır sonuna geliyorsa, sadece kesme kullanılır, satırsonu çizgisi kullanılmaz: .................................................................... Ali’ nin kalemidir. ........................................................... Antalya’ dan geldi. 5. Önemi belirtilmek istenen kelimeler kesmeyle ayrılır (Yüzü ben’li olanı tanıdın mı? Onun pulculuk’tan karı ne?); 6. Eski döneme ait metinlerde ve konuşma dilinin aynen aktarıldığı yazılarda düşen sesin yerine kullanılır: Karac’oğlan sen bu ilden gidersen Var m’ola, n’olursun, n’apsınlar gibi." siz yanılıyorsunuz sanki?! edit: "Yukarıda ?Kesme işaretinin nerelerde kullanıldığı İmlâ Kılavuzu?nda verilmiştir? dedik. Bununla birlikte yeri gelmişken bu işaretle ilgili olarak iki hususu burada belirtmeden geçmeyelim. Kurum ve kuruluş adlarına gelen ekleri artık kesme ile ayırmıyoruz. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığına örneğinin kesme işaretiyle bazen Dekanlığ?ına, bazen de Dekanlık?ına biçiminde ayrıldığını görüyorduk. Dekanlığı?na, Dekanlığın?a biçiminde ayıranlar da vardı. Bu tür farklı kullanımların önüne geçmek için İmlâ Kılavuzuna kurum ve kuruluş adlarına gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmaz diye bir hüküm konulmuştur." vay lan, pati, sayenizde yeni bir şey öğrendim. kural değişmiş resmen. eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 ordaki de da ek değil bağlaç işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Buradaki de ek değil evet. Başlı basına anlam içeren kelime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 konunun gidisati acaip olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Çetintaş abi ile türkçe öğreniyorum B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 çetintaş ile türkçe'yi yanlış öğreniyorum dersinin sonuna geldik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2012 dasaaa said: erbakan= it crowd, i'm disabled geyiği, otobüse bindirme sahnesi. ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar