Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Network Printer yardım

navyamphs

Öne çıkan mesajlar

Mevzu şu, 20 pcden oluşan bir serbest kullanım lab var öğrenciler için. birde başka bir odada network yazıcı. şimdi bu veletler labda aklına gelen her bişeyi yazıcıya gönderip almıyorlar. bi ton kağıt, mürekkep felan zarar ziyan. pclerden yazıcıyı kaldırınca bu sefer çıktı almak için başlı başına birini görevlendirmek gerekli, o da mümkün değil. ayrıca internet üzerinden bişiler çıktı almaları gerekiyor, elemanı sağlasak bile bu sefer elemanın bilgisayara çöküp o site bu site gezmlerei gerekcek.
Bana bir çare.
Not: şööle bişi düşündüm, ne dersiniz. bu pclere virtual network printer gibi bişi kurmak mümkünmü? yazıdr dedikleri zaman bir pcye dosya olarka düşsün (pdf felam vb) sonra eleman çıktıyı almak istiyorsa gelcek elemana dicekki şu bilgisayar, şu kadar sayfa şu dakka saat vs bilgiyi verecek, elemanda o dosyayı real printera göndercek.
bişi diin ya, 2008 servera printer server felam kurdum, çıkamadım işin içinden. bide zamanım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

niye herkese yazdırma izni veriyosunuz ki? çok cömert bir lab'mışsınız.

bence şöyle bi yazı asın. 'yazıcıdan çıktı alınan dökümanların her biri, çıktıyı veren bilgisayar ve tarih saat ile birlikte kaydedilmektedir. gereksiz ve kişisel çıktılar cezalandırılacaktır.' bi iki kere de uyarın, sonuçta koyun değil ya bunlar. üni falandır.
Sosyal ağlarda paylaş

ya hoş diyonuz doğru diyonuzda, bizim öğrenciler baya bildiğin oto sanayi terk seviye. ağdaki klasöre dosya kaydetmeyi öğretene kadar bunlar mezun oluyor. (bu arada burası üniversite ama meslek yüksekokulu)
bilgisayar konusunda siz ölçüt olarak kendinizi deilde "anneye anlatır gibi" ölçütünü kullanın mümkünse. eleman oturcak, wordü açıp, printer resmine basacak. bundan fazlasını anlatamıyorum.2 kopya almayı bilen bilg. 101 den 90 alıyor.
neyse, şööle bir çözüm buldum ama tam işimi görmedi. bulzip pdf printer diye sanal bi printer oluşturdum makinanın birine onu ağda palaştırdım. herkes ona yazdırıyor, sonra hdd ye kaydedilen pdf yi yazdırıyoruz ama ppt dosyalarında felam zırvaladı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...